Vad är Google Lens och hur använder du det?

0
54
Joe Fedewa/How-To Geek

Google Lens är en app för bild- och textigenkänning som använder Google Sök för att leverera resultat baserat på vad den ser på bilder.

Du har förmodligen sett den färgglada kameraikonen i Googles sökfält eller Google-appen. Det är en anspråkslös genväg som leder till en mängd imponerande förmågor. Det här är Google Lens, och det är en Google-app du bör känna till.

Innehållsförteckning

Vad är Google Lens?
Vad gör Google Lens?
Hur man använder Google Lens
Hur man använder Google Lens på iPhone & Android
Hur man använder Google Lens på skrivbordet

Vad är Google Lens?

Google Lens beskrivs enklast som den visuella komponenten i Google Sök. Du gör vanligtvis Google-sökningar med textfrågor, men Google Lens använder bilder och din kamera som indata. Den identifierar saker i bilder—som QR-koder, växter, text och produkter—levererar sedan information eller sökresultat relaterade till objektet eller texten.

Långa smartphoneanvändare kanske kommer ihåg en app som heter “Google Goggles.” Den lanserades 2010, och det var en av våra första blickar på vad bildigenkänningsprogramvara kunde göra med kamerorna vi började bära med oss ​​överallt. Goggles var föregångaren till Google Lens.

Google Lens lanserades officiellt 2017 och förinstallerades på Pixel 2-smarttelefonen. Sedan dess har Lens sakta smugit sig in i fler och fler Google-tjänster: Google Assistant, Google Search och Google Photos. Google Lens kommer också att integreras med företagets AI-chatbot, Google Bard.

RELATERAT: 20 klassiska smartphoneappar: Where Are They Now? strong>

Vad gör Google Lens?

Med Google Lens kan du i princip gör Google-sökningar genom att helt enkelt rikta kameran mot saker. Vad den kan göra med vad den ser är ganska fantastiskt. Google Lens kan berätta mycket mer än bara vad du tittar på.

Har du en matematisk ekvation som du inte kan lista ut? Bry dig inte om att skriva in allt i din kalkylator—rikta Google Lens mot det. Ser du någon text i den verkliga världen som du inte känner för att skriva manuellt? Ta ett foto och låt Google Lens kopiera det åt dig. Hittar du en konstig bugg på din bakgård som du inte är säker på? Google Lens kan identifiera det åt dig.

Detta är bara några av de enkla saker du kan göra med Google Lens. Den kan också läsa text från den verkliga världen, översätta text, söka på webben efter en bild du hittat och berätta var du kan köpa något du ser ute i världen. Det är jävligt coolt.

RELATERAT: Varför du bör använda Google Lens: 7 fantastiska användningsområden

Hur man använder Google Lens

Google Lens är tillgängligt i Google-appen för iPhone, iPad och Android—tryck bara på den färgglada kameraikonen i sökfältet. I en datorwebbläsare som Google Chrome eller Microsoft Edge kan du använda Lens genom att klicka på ikonen i sökfältet på google.com.

Hur man använder Google Lens på iPhone & Android

Om du vill använda Google Lens på iPhone, iPad och Android öppnar du Google-appen och trycker på den färgglada kameraikonen till höger i sökfältet.

Närnäst kan du välja mellan olika funktioner under avtryckaren innan du riktar kameran mot ett objekt eller text och tar ett foto.

Du kan också använda foton som du redan tagit från avsnittet under sökaren för objektivsökningar.

Så enkelt är det att använda Google Lens! Om du har en Android-telefon kanske du också kan använda Lens direkt från ett av de flera lägena i kameraappen.

Hur man använder Google Lens på skrivbordet

Om du vill använda Google Lens på webben går du först till Google.com i en datorwebbläsare som Google Chrome eller Microsoft Edge och trycker på den färgglada kameraikonen till höger i sökfältet.

Närnäst kan du antingen dra ett foto till rutan, bläddra efter ett foto på din enhet, eller klistra in en länk till ett foto.

Nu kan du välj text i bilden, se visuellt liknande bilder eller klicka på “Hitta bildkällan” för att försöka hitta var bilden kommer ifrån.

Google Lens på webben är mycket mer begränsad än mobilapparna. Det är bra för omvända bildsökningar, men inte så mycket mer.

Google har olika sökprodukter som främst fokuserar på text- och röstsökningar. Google Assistant har viss överlappning med Google Lens, men det handlar fortfarande huvudsakligen om röst och text. Google Lens är det bästa alternativet när det kommer till att söka med bilder.

RELATERAT: Varför du bör använda Google Lens: 7 fantastiska användningsområden< /p> LÄS NÄSTA

  • › TP-Link har en ny säkerhetskamera utomhus
  • › Ditt Gigabyte-moderkort kan ha ett säkerhetsfel
  • › Toyotas nya dataintrång påverkar 260 000 bilägare
  • › MAME stöder nu ännu fler arkadspel
  • › Vilken webbläsare erbjuder det bästa integritetsskyddet?
  • › System76 uppgraderar Thin Galago Pro Linux Laptop