Skolebøker vil bli revidert uten noen feil av myndighetene: Madhu Bangarappa

0
48

Revisjonen av skolelæreboken er tilbake i fokus med kongressregjeringen som fokuserer på å oppfylle et av sine meningsmålingsløfter, dvs. å revidere skolebøkene ved å eliminere endringene introdusert av BJP-regjeringen.

Den nye skoleutdanningsministeren i Karnataka, Madhu Bangarappa, snakket med journalister på tirsdag, uttalte at “Revisjon av læreboken vil definitivt skje ettersom det var et av avstemningsløftene. Revisjonen vil skje i studentenes interesse og uten feil fra regjeringen, utdanningsmyndighetene og administrasjonen. Lærebøkene vil bli revidert på en slik måte at det ikke skaper forvirring, vekker angst hos elever og foreldre og ikke påvirker tenkning og læring til elevene.»

Les også | NCERT dropper referanser til ‘Khalistan’ i klasse 12 statsvitenskapslærebok

Bangarappa la også til at “Jeg har også fått et team nå og vil sitte sammen for å jobbe med å implementere revisjon av lærebøker. Siden lærebøkene allerede er distribuert, vil vi sørge for at endringer gjøres forsiktig uten forstyrrelser i læringen.»

Den kontroversielle lærebokrevisjonen implementert av den tidligere skoleutdanningsministeren BC Nagesh fremkalte sterk kritikk fra kongressledere og akademikere som anklaget BJP-regjeringen for å “saffranisere” lærebøkene med kapitler om RSS-grunnlegger KB Hedgewar og droppe leksjoner om Tipu Sultan, og verkene til P Lankesh og Sara Aboobacker. BJP ble også anklaget for å ha utnevnt RSS-ideolog Rohith Chakrathirtha til leder for lærebokrevisjonskomiteen som tidligere ble dømt for å ha fornærmet statssangen.

Les også

Maharashtra Class 10th SSC-resultat 2023 Dato, klokkeslett: Resultatene skal deklareres…

RBSE Rajasthan Board 5. resultat 2023 Link: Sjekk merkeark hos Shala Darpa…

Rajasthan Board RBSE 5. resultat 2023-oppdateringer: Resultat ute på rajshaladarpa…

AP EAMCET/EAPCET 2023 resultatdato annonsert; her er hvor du skal sjekke

I mellomtiden, på Hijab-raden, sa ministeren: «Siden saken er under rettsvesenet, vil alt jeg sier bli en forpliktelse. Lovavdelingen vil gå sin gang og regjeringen vil kjempe kampen lovlig.»

© IE Online Media Services Pvt Ltd