Skolböcker kommer att revideras utan några brister av regeringen: Madhu Bangarappa

0
44

Revideringen av skolläroboken är tillbaka i fokus med kongressregeringen som fokuserar på att uppfylla ett av sina löften om enkäten, dvs. att revidera skolböckerna genom att eliminera de ändringar som BJP-regeringen infört.

Den nya skolutbildningsministern i Karnataka Madhu Bangarappa, som talade med reportrar på tisdagen, sade att “Revidering av läroboken kommer definitivt att ske eftersom det var ett av omröstningslöftena. Revideringen kommer att ske i elevernas intresse och utan några brister från regeringen, utbildningsmyndigheternas och förvaltningens sida. Läroböckerna kommer att revideras på ett sådant sätt att det inte orsakar förvirring, väcker oro bland elever och föräldrar och inte påverkar elevernas tänkande och lärande.”

Läs också | NCERT släpper referenser till “Khalistan” i klass 12 statsvetenskapslärobok

Bangarappa tillade också att “Jag har också fått ett team nu och kommer att sitta tillsammans för att arbeta med att implementera revideringen av läroböcker. Eftersom läroböckerna redan är distribuerade kommer vi att se till att ändringar görs noggrant utan att det stör inlärningen.”

Den kontroversiella översynen av läroboken som genomfördes av den tidigare skolutbildningsministern BC Nagesh väckte stark kritik från kongressledare och akademiker som anklagade BJP-regeringen för att “saffranisera” läroböckerna med kapitel om RSS-grundaren KB Hedgewar och släppa lektioner om Tipu Sultan, och verk av P Lankesh och Sara Aboobacker. BJP anklagades också för att ha utsett RSS-ideologen Rohith Chakrathirtha till chef för läroboksrevisionskommittén som tidigare anklagats för att ha förolämpat statssången.

Läs även

Maharashtra Class 10:e SSC-resultat 2023 Datum, tid: Resultat som ska deklareras…

RBSE Rajasthan Board 5:e resultat 2023 Länk: Check marksheet at Shala Darpa…

Rajasthan Board RBSE 5:e resultat 2023-uppdateringar: Resultat ute på rajshaladarpa…

AP EAMCET/EAPCET 2023 resultatdatum meddelat; här är var du ska kontrollera

Under tiden, på Hijab-raden, sa ministern: “Eftersom ärendet är under rättsväsendet kommer allt jag säger att bli ett åtagande. Juridiska avdelningen kommer att ta sin kurs och regeringen kommer att utkämpa kampen lagligt.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd