Sjaal als onderdeel van uniform in Madhya Pradesh privéschool vonken ruzie, sonde besteld

0
45

De regering van Madhya Pradesh heeft een onderzoek bevolen nadat er een controverse was uitgebroken over het uniform van een privéschool in het district Damoh, waarbij sommigen beweerden dat een deel ervan op de hijab lijkt, zeiden ambtenaren woensdag.

Eerder werd beweerd dat op een poster van de Ganga Jamuna Higher Secondary School in Damoh meisjes, waaronder hindoeïstische studenten, hoofddoeken droegen die op hijab leken.

Minister van Binnenlandse Zaken, Narottam Mishra, vertelde verslaggevers in Bhopal dat de zaak eerst was onderzocht door de onderwijsfunctionaris van het district. “Hierover is geen enkele klacht binnengekomen. Gezien de ernst van het probleem heeft de hoofdinspecteur van politie de opdracht gekregen om het grondig te onderzoeken”, zei hij.

Ondertussen organiseerden hindoe-outfits een protest bij het districtsbureau en eisten de annulering van de inschrijving van de school. Ze beweerden dat de school Hindoe-meisjesstudenten dwingt om hijaabs te dragen.

Damoh-verzamelaar Mayank Agrawal zei dat een eerder uitgevoerd onderzoek had vastgesteld dat de beschuldiging van religieuze bekering vals was. Later, zei de verzamelaar, werd er na instructies van de minister van Binnenlandse Zaken een team gevormd om de zaak te onderzoeken.

Lees ook

Eisen om seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van molestering beschreven in …

Brij Bhushan bood aan supplementen voor me te kopen als ik toegaf aan seksuele avances…

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/Stoltenberg-met-de-Duitse-minister van Buitenlandse Zaken-Annalena-Baerbock-en-de-Amerikaanse-staatssecretaris-Antony-Blinken-in-Oslo. -AP.jpg?resize=450,250" />

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg: 'Veiligheid niet langer regionaal… waarom…

Congres, BJP in woordenoorlog nadat Rahul Gandhi Moslim League 'sec…

NCPCR-voorzitter Priyank Kanoongo twitterde: “Er wordt kennis genomen en er worden instructies gestuurd naar de verzamelaar van Damoh en de hoofdinspecteur van politie voor noodzakelijke actie.”

© The Indian Express (P) Ltd