Schoolboeken worden zonder gebreken herzien door de regering: Madhu Bangarappa

0
43

De revisie van het schoolboek is weer aan de beurt, waarbij de regering van het Congres zich richt op het nakomen van een van haar peilingsbeloften, namelijk het herzien van de schoolboeken door de wijzigingen die door de BJP-regering zijn ingevoerd, te elimineren.

De nieuwe minister van onderwijs van Karnataka, Madhu Bangarappa, die dinsdag met verslaggevers sprak, verklaarde: “Herziening van het leerboek zal zeker plaatsvinden, aangezien het een van de peilingsbeloften was. De herziening zal gebeuren in het belang van de studenten en zonder fouten van de kant van de overheid, onderwijsautoriteiten en administratie. De leerboeken zullen zodanig worden herzien dat het geen verwarring veroorzaakt, angst oproept bij leerlingen en ouders en geen invloed heeft op het denken en leren van de leerlingen.”

Lees ook | NCERT schrapt verwijzingen naar 'Khalistan' in het leerboek politicologie van klas 12

Bangarappa voegde ook toe: “Ik heb nu ook een team en zal samen gaan zitten om te werken aan de implementatie van de revisie van schoolboeken. Aangezien de leerboeken al zijn uitgedeeld, zullen we ervoor zorgen dat wijzigingen zorgvuldig worden aangebracht zonder enige verstoring van het leren.”

De controversiële herziening van het leerboek, uitgevoerd door de voormalige minister van onderwijs, BC Nagesh, lokte sterke kritiek uit van congresleiders en academici die de regering van de BJP ervan beschuldigden de leerboeken te 'saffroniseren' met hoofdstukken over RSS-oprichter KB Hedgewar en het laten vallen van lessen over Tipu Sultan en de werken van P. Lankesh en Sara Aboobacker. BJP werd ook beschuldigd van het aanstellen van RSS-ideoloog Rohith Chakrathirtha als hoofd van de leerboekherzieningscommissie, die eerder was geboekt wegens het beledigen van het volkslied.

Lees ook

Maharashtra Klasse 10e SSC Uitslag 2023 Datum, Tijd: Resultaten nog bekend te maken…

RBSE Rajasthan Board 5e resultaat 2023 Link: Check marksheet bij Shala Darpa…

Rajasthan Board RBSE 5e resultaat 2023 Updates: resultaat op rajshaladarpa…

AP EAMCET/EAPCET 2023 resultaatdatum aangekondigd; hier is waar te controleren

Ondertussen zei de minister op de Hijab-rij: “Aangezien de zaak onder de rechterlijke macht valt, wordt alles wat ik zeg een toezegging. De juridische afdeling zal haar gang gaan en de regering zal de strijd legaal voeren.”

© IE Online Media Services Pvt Ltd