'Revisies geïntroduceerd door BJP (in leerboeken) moeten worden gewijzigd … het opleggen van een verbod op hijab was niet nodig': Madhu Bangarappa

0
49

Madhu Bangarappa, MLA uit het kiesdistrict Sorab en minister van Onderwijs in de regering van het Congres onder leiding van Siddaramaiah, spreekt met Sanath Prasad over de plannen van de deelstaatregering om schoolboeken te herzien, de ruzie over hijab, en de uitdagingen die voor het onderwijssysteem van de staat liggen. Madhu is de zoon van de voormalige eerste minister van Karnataka, S Bangarappa. Fragmenten.

V: Wat is uw belangrijkste focus als staatsminister van Schoolonderwijs?

Bangarappa:Ik moet de statistieken krijgen om echt mijn prioriteiten te krijgen. Het is nog geen 48 uur geleden dat ik in functie ben getreden als minister van Onderwijs. Ik begon mijn taken vandaag door leerlingen weer op school te verwelkomen en ze op hun gemak te houden.

V: Welke plannen zijn er voor de herziening van de schoolboeken, zoals beloofd door (het Congres) in zijn verkiezingsprogramma?

Bangarappa: De oude leerboeken moeten worden veranderd – dat hebben we al toegezegd in ons manifest. De herzieningen die door de BJP zijn ingevoerd, moeten worden gewijzigd, en het zal worden gewijzigd in het belang van de studenten. Welke aspecten er zullen veranderen, wil ik echter niet bekendmaken. We hebben al een raamwerk om de wijzigingen door te voeren, en (het) zal zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

Lees ook | Schoolboeken zullen zonder fouten worden herzien door de regering: Karnataka-minister Madhu Bangarappa

De vereiste herziening is al aan de gang onder toezicht van de Chief Minister. Hij (CM Siddaramiah) wordt hier regelmatig over geïnformeerd. In het belang van de toekomst van de kinderen zal alles worden gedaan wat nodig is om hun onderwijs veilig te stellen.

Vraag: Hoe ga je de hijab-controverse aanpakken? Gaat u het overheidsbevel om de hijab te verbieden ongedaan maken? (De BJP-regering had begin 2022 het dragen van hijab in klaslokalen verboden, wat voor de rechtbank werd aangevochten. Op 13 oktober 2022 deed het Hooggerechtshof een verdeeld vonnis over de kwestie. De zaak is nu voor een grotere rechtbank van de apex rechtbank.)

Bangarappa: We kunnen het overheidsbesluit over de hijab niet zomaar wijzigen. We moeten ons aan de wet houden. De juridische afdeling zal ervoor vechten en zij zullen een beslissing nemen. Al die jaren ging alles goed, (maar) ineens een verbod op hijab opleggen was niet nodig. Zij (BJP) hebben het echt verpest door (de kwestie) te politiseren. Aangezien de zaak onder de rechterlijke macht (sub judice) valt, wil ik er niet veel over zeggen.

Gouverneur van Karnataka, Thaawarchand Gehlot, Karnataka Chief Minister Siddaramaiah en plaatsvervangend Chief Minister DK Shivakumar met nieuw aangetreden kabinetsministers tijdens de beëdigingsceremonie in Raj Bhavan, in Bengaluru, zaterdag 27 mei 2023. (PTI) Lees ook | Poll-strateeg Kanugolu wordt waarschijnlijk de adviseur van Karnataka CM Siddaramaiah

V: Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor het staatsdepartement van Onderwijs?

Bangarappa:De mankracht op de afdeling is goed [voldoende] maar de infrastructuur moet worden verbeterd. De afdeling heeft ook hele goede docenten. We moeten ze vertrouwen geven om beter te presteren. We hebben ook geld nodig om de infrastructuur te versterken. Met onze garanties is het een vraag hoeveel ik geld kan inbrengen, maar ik zal ervoor vechten.

Lees ook | NCERT schrapt verwijzingen naar 'Khalistan' in het leerboek politicologie van klasse 12

V: Welke plannen heeft u voor het middagmaaltijdenprogramma op overheidsscholen?

Bangarappa: Eieren zullen deel blijven uitmaken van de middagmaaltijden. Ik heb ook wat uitbreidingsplannen, (die zijn) onder werk. Ik zal er later over praten.

Advertentie

Vraag: Er zijn veel ongeautoriseerde scholen opgedoken in Karnataka. Hoe gaat u dit probleem aanpakken?

Bangarappa: Het is waar dat veel scholen ongeautoriseerd zijn en dat er op administratief niveau veel verkeerd wordt gehandeld. Mensen rennen van het kastje naar de muur om dingen voor elkaar te krijgen. Ik heb daar echter niet veel statistieken over (niet-geautoriseerde scholen) om over de kwestie te praten (op dit moment). Ik heb nog twee maanden nodig om op de afdeling te wennen.

Lees ook

Maharashtra Klasse 10e SSC Resultaat 2023 Datum, Tijd: Resultaten volgen verklaard…< /figuur>Maharashtra Board SSC 10e Resultaten 2023 Live: resultaat bekend te maken op Ju…

Hoofdstuk van het periodiek systeem verwijderd uit klasse 10 wetenschappelijk leerboek door NCERT in…

RBSE Rajasthan Board Class 5th Result 2023 Link: Check marksheet at Shala…

Ik zal alle financiële moeilijkheden voor de afdeling en bedenk een plan. Ik zal proberen de onderwijsafdeling beter te maken dan wat het nu is.

© The Indian Express (P) Ltd