Recension av Soundpeats Capsule3 Pro: ANC True Wireless Earbuds på en budget

0
65

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Fungerar, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • 8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen
 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion

Pris: 60 USDAmazon

Hannah Stryker/How-To Geek

< p>Äkta trådlösa hörlurar har kommit långt, med prisvärda modeller med funktioner som bara skulle ha varit tillgängliga i avancerade modeller för några år sedan. Soundpeats Capsule3 Pro är ett bra exempel som erbjuder hybrid aktiv brusreducering komplett med ett transparensläge för en budget.

Även om ANC kan vara det största dragplåstret här, är det inte den enda intressanta aspekten av Capsule3 Pro. Soundpeats hävdar en kombinerad batteritid på upp till 52 timmar, vilket är något du inte ens hittar i många modeller som säljs för ett mycket högre pris.

Paketet låter verkligen lovande, men har Soundpeats gjort något med Capsule3 Pro för att hjälpa dem att sticka ut från den ständigt ökande konkurrensen? Det finns några problem, men i allmänhet gör ljudkvaliteten och batteritiden det lättare att förbise dem.

Design och komfort: Lätt och bekväm

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Hörlursmått: 1,29 tum (33 mm) skaftlängd, 0,9 tum (23 mm) djup
 • Höljets mått :2,51 x 1,88 x 0,94 tum (64 x 48 x 24 mm)
 • Vikt på öronsnäckor: 0,15 oz (4,52 g)
 • Vikt av fodral och hörsnäckor : 1,66 oz (47,3 g)
 • Vattenbeständighet: IPX5

Soundpeats Capsule3 Pro har en intressant svart och guld färgschema. Även om guldaccenterna ser snygga ut, är de också funktionella, eftersom dessa fungerar som pekkontroller, som vi kommer att titta på mer ingående längre fram i artikeln.

Som är fallet med de flesta äkta trådlösa hörlurar använder Capsule3 Pro silikonspetsar för att ge en tät passform i dina öron. Detta hindrar hörsnäckorna från att falla ut, men är också viktigt för brusreducering såväl som det övergripande ljudet från hörsnäckorna. Tipsen på öronsnäckorna fungerade för mig direkt från förpackningen, men det finns två andra storlekar med i förpackningen.

RELATERADESoundpeats T3 Wireless Earbuds Review: Packning i seriöst värde

Sammantaget tyckte jag att Capsule3 Pro var några av de mest bekväma budgetinriktade öronsnäckorna jag har testat. När jag bytte från min AirPods Pro kunde jag se skillnad, men den ena var inte märkbart bekvämare än den andra. Capsule3 Pro förblev bekväm genom timmar av tester.

Den totala vikten på dessa är något tyngre än vissa andra, men tack vare hur det är fördelat märkte jag inte att de kändes tyngre än alla andra öronsnäckor. De kan också stå emot regn och svett, med IPX5-vattenbeständighet.

Anslutning: inte förlustfri, men så nära som den blir

< figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Hannah Stryker/How-To Geek< /figure>

 • Bluetooth-version: 5.3
 • Codecs: LDAC, SBC, AAC
 • < li>Bluetooth-protokoll: BLE/HFP 1.7/A2DP 1.3/AVRCP 1.5

Medan ljudföretag ofta ligger efter och håller sig till äldre Bluetooth-versioner, fick Soundpeats inte det memo. Capsule3 Pro använder Bluetooth version 5.3, vilket kan ge snabbare och mer stabila anslutningar.

Dessa använder även Sonys LDAC-codec, som erbjuder ljud av högre kvalitet än de vanliga SBC- och AAC Bluetooth-codecna. Det är inte tekniskt förlustfritt eller högupplöst ljud eftersom det fortfarande är komprimerat, men det är mycket högre kvalitet än alternativen. Om du har en uppspelningsenhet som stöder LDAC är den vanligtvis värd att använda (iPhone-ägare kanske vill leta någon annanstans).

Närare Bluetooth-versioner har också gjort steg mot lägre latens. Soundpeats drog fördel av det och utrustade Capsule3 Pro med ett spelläge som sänker latensen till bara 70 ms.

Controls and Soundpeats-appen: Fussy But Fixable< /h2>

Hannah Stryker/How-To Geek

Du kan styra alla nyckelfunktioner i Capsule3 Pro med hjälp av kontrollerna ombord. Genom att trycka, dubbelklicka och trippelknacka på vardera sidan kan du pausa och återuppta uppspelningen, justera volymen och aktivera eller inaktivera spelläget. Tyvärr är dessa pekkontroller väldigt känsliga, vilket innebär att det är lätt att trycka på dem av misstag.

Lyckligtvis kan du använda Soundpeats-appen (tillgänglig för iPhone och iPad samt Android-enheter) för att stänga av den här funktionen. Du kan också använda den här appen för att uppdatera öronsnäckorna’ firmware, aktivera eller inaktivera spelläge och växla mellan EQ-förinställningar eller den anpassade EQ.

Växla Full-Size ViewExit Full ScreenSe i helskärm #1 av 4Föregående bild
Nästa bild Föregående bild
Nästa bild Föregående bild
Nästa bild Föregående bild
Nästa bild

En funktion som dessa saknar som finns på andra Soundpeats-öronsnäckor är in-ear-detektering. När du öppnar fodralet kommer öronsnäckorna att paras ihop med din telefon när du får dem i örat. Om du tar bort dem från örat kommer inte uppspelningen att pausas.

Ljudkvalitet: bättre än genomsnittligt ljud

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Drivrutin: 12 mm Bio-Diaphragm Driver

Capsule3 Pro använder en 12 mm biocellulosa dynamisk drivrutin, och även om den inte är lika stor som 14 mm drivrutinen i Soundpeats Air3 Pro HS, den är större än de 8 mm eller 9 mm drivrutiner som ofta finns i äkta trådlösa hörsnäckor. Dessa drivrutiner erbjuder ett frekvensområde på 20 Hz till 40 kHz.

Den övergripande ljudsignaturen känns lite mer neutral än andra Soundpeats-öronsnäckor som jag har testat. Som sagt, den V-formade ljudsignaturen som finns på andra öronsnäckor, både från Soundpeats och många andra tillverkare, finns fortfarande här. Det ger en uppsättning öronsnäckor som låter roligt, även om de inte är särskilt kliniska.

När jag testade hörsnäckorna var en av de första låtarna jag spelade David Bowies ’ 8220;Ljud och bild.” I den här låten låter sången väldigt nära och närvarande. Det är inte nödvändigtvis sibiliskt, men höjdpunkterna kan vara hårda här, särskilt i huvudsången när Bowie sjunger högre.

Att vända sig till Youth Code’s “Head Underwater (feat. Matt Pike),” Jag kände att jag hade hittat musiken som dessa hörsnäckor var byggda för. De verkade passa perfekt till denna mer aggressiva musik. Så förvrängt och i ditt ansikte som allt låter, ingen av frekvenserna verkade obehagliga, även när jag vred på volymen.

För att prova något mer subtilt vände jag mig till “Tongo Barra” av Vieux Farka Touré & Khruangbin. Den här låten gör ett bra jobb med att visa upp ljudbilden, som inte är särskilt imponerande i sig, men är bra för öronsnäckor, särskilt budgetörsnäckor.

En sak jag märkte är att aktivering av ANC påverkar ljudet av Capsule3 Pro, särskilt high-end. Det minskar inte det, utan får i stället allt att låta lite grovt runt kanterna. På samma sätt, medan spelläget är utmärkt för att minska fördröjningen när du spelar, kommer detta att sänka ljudkvaliteten något.

Brusreducering och samtalskvalitet: Bra för priset

Hannah Stryker/How-To Geek

 • ANC: Ja, upp till 43dB
 • < strong>Mic: 6 mikrofoner med NNPU AI ENC

Varje öronsnäcka har tre inbyggda mikrofoner, totalt sex. Dessa används för både aktiv brusreducering (ANC) och för att reducera buller när du ringer.

I allmänhet, även om ANC inte var otrolig, var det ganska bra för detta prisklass. När den är aktiverad tystnar den lätt regnet på taket, även utan att musik spelas. Som sagt, jag kunde höra mina knackningar på klaviaturen, men att spela musik minskade hur mycket jag hörde detta.

ANC här tycks främst syfta till det frekvensområde som de flesta av den mänskliga röstens grundläggande frekvenser finns i. Röster på en TV avbröts lätt, men jag kunde höra bitar av sibilans i de högre frekvenserna. Återigen, detta var utan musik. Att spela musik eller en podcast minskade bakgrundsljudet avsevärt.

RELATERAT

strong>Apple AirPods Pro (2:a generationen) recension: De bästa hörlurarna för Apple-fans

Som med många ANC-öronsnäckor nuförtiden, stöder dessa också ett läge som gör att du lättare kan höra ljud utifrån, ofta känt som Transparent eller Transparency Mode. De inbyggda röstmeddelandena kallar det Passthrough-läge, även om det heter Transparent mode i appen.

Vad du än föredrar att kalla det så fungerar det här läget bättre än vad jag har hört på dyrare hörsnäckor, även om de fortfarande inte kan matcha det transparenta läget i Apples AirPods Pro. Andra källor låter bra, men min röst lät konstigt för mig med passthrough-läget aktiverat.

Samtal låter bra, både inuti och utanför. Soundpeats hävdar att mikrofonernas placering hjälper till att bekämpa vindbrus, och även om jag inte kunde testa hörsnäckorna i blåsiga förhållanden, verkade de hantera blåsigt väder bra.

Mikrofonljudprov & #8211; Inomhus

Ljudprov för mikrofon – Utomhus

Batteri och laddningsfodral: mindre än utlovat, men gott om speltid

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Speltid för engångsbruk: Upp till 8 timmar (ANC av, SBC), upp till 4,5 timmar (ANC på, LDAC)
 • Speltid med laddningsfodral:
 • strong> Upp till 52 timmar

 • Case Laddningskapacitet: 500mAh/1,85Wh
 • Snabbladdning: Ja – Cirka. 2-3 timmar från cirka 5 minuter

Soundpeats hävdar att Capsule3 Pro klarar upp till åtta timmar på en enda laddning. Laddningsfodralet kan ladda öronsnäckorna sex eller sju gånger till, vilket ger maximalt 52 timmars uppspelningstid innan du behöver koppla in något. Soundpeats påpekar att denna siffra är för musik, utan LDAC, ANC eller spel läge.

Under mitt testande, när jag spelade AAC från en iPhone på medelvolym, kom jag närmare 7,25 timmar. Det betyder att beroende på hur många laddningar du får ut ur fallet, skulle det maximalt vara mellan 43 och 50 timmar. Även om man antar att detta är det bästa scenariot, är det fortfarande gott om batteritid.

Laddningsfodralet gör det enkelt att sätta in öronsnäckorna för att ladda dem, och även om det inte ger dig någon information om hur mycket laddning öronsnäckorna har, visar det sin egen batteritid. När lysdioden på framsidan är grön betyder det att fodralet har mer än 50 procent batteritid. Orange betyder att det har mindre än 50 procent kvar, medan rött betyder mindre än 10 procent kvar.

Tyvärr har du fastnat för att ansluta till USB-C-porten på undersidan av fodralet för att ladda, eftersom dessa inte stöder trådlös laddning. Som sagt, fodralet har stöd för snabbladdning, så du behöver åtminstone inte vänta för länge på att fodralet ska laddas.

The Best Wireless Earbuds of 2023 Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II Köp på Amazon Bästa trådlösa hörsnäckor under $100 Soundcore av Anker Life P3 Köp på Amazon < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" /> Bästa trådlösa hörlurar under $50 Soundpeats T3 Köp på Amazon Bästa trådlösa hörlurar för iPhone Apple AirPods Pro (2:a generationen) Köp på Amazon Bästa trådlösa hörsnäckor för Android Samsung Galaxy Buds 2 Pro Köp på Amazon Bästa trådlösa hörlurar för träning JBL Reflect Flow Pro Köp på Amazon Bästa brusreducerande trådlösa hörlurarna Sony WF-1000XM4 Köp på Amazon

Ska du köpa Soundpeats Capsule3 Pro?

Soundpeats Capsule3 Pro erbjuder bra övergripande prestanda för priset, och levererar särskilt bra på ljudkvaliteten och ANC-fronterna. Det finns gott om hörsnäckor där ute med bättre ljud och mer effektiv brusreducering, men de är också troligen dubbelt så höga.

Jag skulle ha velat se trådlös laddning, men det inbyggda snabbladdningsstödet gör trådlad laddning lättare. Det enda jag saknade mest var öronavkänning, eftersom de flesta hörsnäckor tenderar att stödja den här funktionen vid det här laget. Om du inte är ett fan av den funktionen kommer du inte att missa den, men jag insåg inte hur mycket jag använde just den funktionen innan jag granskade Capsule3 Pro.

Även om batterilängden inte är riktigt vad Soundpeats hävdar, åtminstone under mina tester, erbjuder dessa fortfarande längre batteritid än de flesta konkurrenter i samma prisklass. Om du letar efter en uppsättning budget-ANC in-ears kan den batteritiden vara funktionen som gör dessa värda att välja bland andra alternativ.

Betyg: 7/10 < strong class="more-info-hover" data-nosnippet>?

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Funktioner, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket övrigt att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • 8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen
 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion

Pris: < strong>$60 Amazon

Här är vad vi gillar

 • Bättre ljud än genomsnittet i sin prisklass
 • Bra brusreducering för priset
 • LDAC-codec är trevligt att ha
 • Batteritiden är bra, även om den är mindre än vad man hävdar
 • Bekväm i timmar i taget

Och vad vi inte gör

 • Ingen öronavkänning
 • Ingen trådlös laddning
 • ANC påverkar ljudkvaliteten negativt

LÄS NÄSTA

 • › The Meta Quest 2 återgår till sitt ursprungliga pris
 • › Jam utomhus med denna bärbara Harman-högtalare, nu 199,99 $
 • › Dark Mode kommer till Windows Paint
 • › Rengör utan att kompromissa och spara på Roborock S7 Max Ultra
 • › Vilken webbläsare erbjuder det bästa integritetsskyddet?
 • › Meta Quest 3 kommer att få en 2x GPU-boost och en prishöjning