Probeer deze eenvoudige tips om uw kinderen te leren de keuken schoon te houden

0
53

Koken en schoonmaken daarna kan een hoofdpijn zijn. Terwijl sommigen misschien van koken houden, vinden anderen troost in schoonmaken. Er zijn er echter maar weinig die van beide genieten, de een na de ander. Hoe kan het in vredesnaam vermoeiender worden gemaakt, zou je denken. Maar het kan – door kinderen in de mix te gooien. Kinderen zijn over het algemeen rommelig, maar voegen een keuken toe aan de mix; een spreuk voor een ramp. Of je nu aan het koken bent met je kinderen in de buurt, of ze leert koken, het loopt misschien niet goed af voor je keuken. Maar zoals alle problemen een oplossing hebben, zo ook dit.

Via Instagram deelde Heather, een kookboekauteur, een bericht met een reeks knowhow over hoe ze kinderen kunnen leren de keuken schoon te houden. Deze broodnodige tipskunnen ook handig zijn voor je eigen kookgewoontes.

 

Bekijk dit bericht op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 👩‍🍳Heather: Recepten + Koken voor kinderen (@heather.happykidskitchen )

De eerste stap is het maken van een “keukencontract”. Het advies van Heather is het opstellen van keukenregelsvoor jezelf en je kinderen. Ze raadt verder aan om ze zo specifiek mogelijk te maken, inclusief een checklist voor het opruimen van de keuken. Het is belangrijk om duidelijke verwachtingen te stellen over het schoonhouden van de keuken, omdat er geen andere opties overblijven. Ten slotte kan het opschrijven van deze regels helpen om ze beter vast te stellen dan ze simpelweg mondeling te verklaren.

In de tweede stap pleit Heather voor het alom bekende maar veel genegeerde kokenfooi – schoon als jij. “Het is zoveel gemakkelijker om beetje bij beetje schoon te maken in plaats van aan het eind een berg afwas te doen”, schrijft ze in haar post. Je weet dat je dit al eerder hebt gehoord, meerdere keren misschien. Als je hebt, heb je een reden. Er zijn veel tussentijdse onderbrekingen tussen het koken die u of uw kinderen misschien aan iets anders besteden – misschien ontspannen, misschien praten, misschien naar de volgende stap gaan. Het is echter een goed idee om die tijd te gebruiken om de vorige stappen op te ruimen. Op die manier zit je niet helemaal met de hele schoonmaak, maar zou je het in fasen hebben gedaan. Aan het einde ervan beseffen noch jij, noch je kinderen dat er geen schoonmaak meer in behandeling is!

LEES OOK | Haakje: waarom je met je kind zou moeten koken

De laatste stap is het proces leuk maken. Van dansen op muziek met je kinderen tot het spelen van leuke wedstrijden over wie het meeste of het snelste schoonmaakt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Door het leuk te maken, zullen uw kinderen niet alleen niet klagen over schoonmaken, maar het zal u ook een stimulans geven om het te doen.

Enkele eenvoudige regels kunnen het verschil maken. Probeer deze tips en trucs met uw kinderen en zie de verandering die het met zich meebrengt!

Lees ook

Nieuw onderzoek wijst op mogelijke oorzaak van wiegendood

Slaap versus seks: als het kind er middenin zit!

Nieuw geboren babywensen, citaten, status, berichten om nieuwe ouders te feliciteren

Bezorgd over het lage geboortegewicht van de baby? Hier zijn enkele tips

Download de Indian Express-app voor het laatste nieuws over ouderschap.

© IE Online Media Services Pvt Ltd