Pakistan domstol forlenger Imran Khans kausjonsbegjæring i Al Qadir Trust korrupsjonssak i tre dager

0
55

Islamabad High Court forlenget onsdag tidligere Pakistans statsminister Imran Khans kausjon i Al Qadir Trust-korrupsjonssaken i tre dager og påla ham å henvende seg til den relevante ansvarlighetsdomstolen.

Bekjennelsen ble utstedt av en divisjonsbenk ledet av justitiarius Miangul Hassan Aurangzeb.

Tett sikkerhet ble satt på plass kl. landsrettens lokaler. En video delt på Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI)-partiets offisielle Twitter-konto viste Khan gå inn i Islamabad High Court (IHC) mens sikkerhetspersonellet hans holdt opp skuddsikre skjold, rapporterte avisen Dawn.

< p>IHC forlenget Khans kausjon i saken i tre dager og ba ham om å henvende seg til den relevante ansvarlighetsdomstolen samtidig.

Den 12. mai utstedte retten et direktiv som forbød myndighetene å arrestere PTI-sjef i ulike saker, inkludert ukjente, registrert i hele landet frem til 15. mai.

I den påfølgende høringen forlenget retten ytterligere restriksjonen på arrestasjonen til 31. mai.

Les også | Hvorfor kaoset i Pakistan burde bekymre India

Retten vil også høre to ekstra kausjonsbegjæringer fra den tidligere statsministeren, angående saker knyttet til brudd på paragraf 144 under et møte i Islamabad for å vise støtte til rettsvesenet, samt voldshendelsene som fant sted 9. mai.

Annonse

Da Khan står overfor over 100 saker, er Bushra nominert i to saker — Toshakhana (gaver) og Al-Qadir Trust-saken.

Al-Qadir Trust-saken hevder at PTI-sjefen og hans kone, Bushra Bibi, skaffet milliarder av rupier og land fra et eiendomsfirma for å legalisere Rs 50 milliarder som ble identifisert og returnert til landet av Storbritannia under den forrige PTI-regjeringen .

I mellomtiden erklærte en ansvarsdomstol i Islamabad kausjonspåstanden til Imrans kone Bushra Bibi i Al Qadir Trust-saken som «ufruktbar» etter at NABs etterforskningsoffiser Mian Umer Nadeem sa at arrestasjonen hennes var «ikke nødvendig.”

Annonse

Tidligere hadde retten gitt Bushra Bibi kausjon til 31. mai.

Under høringen onsdag – ledet av dommer Mohammad Bashir – møtte Bushra Bibi, hennes advokat Khawaja Harris og NABs visestatsadvokat Sardar Muzaffar Abbasi i retten.

I begynnelsen av høringen sa Abbasi: “Imran ga en uttalelse 13. mai, hvor han brukte upassende språk for NAB, styrelederen og spredte falsk propaganda mot ansvarlighetsvakthunden.” Han hevdet at PTI-sjefens uttalelser med den dårlige intensjon om å presse NAB. “Vi har aldri raidet eller angrepet Imrans bolig i Zaman Park, og vi utstedte heller aldri arrestordre for hans kone,” sa statsadvokaten.

Les også | Anarkister som angriper symboler på staten, kvalifiserer ikke for dialog: Pak statsminister Sharif om Imrans gjerdeforbedrende tilbud

Han hevdet at anti-graft-byrået ikke hadde noen “personlig vendetta” mot noen. Han gjentok at NAB ikke hadde utstedt arrestordrene hennes, og sa: “Når ordrer ikke engang er der, kan påstanden om kausjon bli avvist.” Arrestasjonen av Khan 9. mai av de paramilitære Pakistan Rangers i IHCs lokaler utløste uro i Pakistan. For første gang i Pakistans historie stormet demonstrantene hærens hovedkvarter (GHQ) i Rawalpindi og fyrte også opp Corps Commander House i Lahore.

Politiet satte dødstallene i voldelige sammenstøt til 10 mens Khan’s parti hevder at 40 av dets arbeidere mistet livet i skytingen fra sikkerhetspersonell.

Les også

Pakistans regelverk for elektroniske medier sperrer sendetid for 9. mai lovbrudd…

'Hiking with my sons': Pakistans tidligere statsminister Imran Khan om hva han savner…

Første sending russisk råolje kommer til Pakistan neste måned

6 drepte, 2 skadet i eksplosjon inne i hus i Pakistans Punjab-provins Annonse

Khan ble kastet fra makten i april i fjor etter å ha tapt en mistillitsstemme i hans lederskap, som han hevdet var del av en USA-ledet konspirasjon rettet mot ham på grunn av hans uavhengige utenrikspolitiske beslutninger om Russland, Kina og Afghanistan.