Home Dutch Oor op de grond, Haryana BJP-leiders geven toe dat partijstilte op worstelaars die te hard rinkelen

Oor op de grond, Haryana BJP-leiders geven toe dat partijstilte op worstelaars die te hard rinkelen

0

Onrust groeit binnen de Haryana BJP als de worstelaars’ de impasse met het centrum blijft zich uitrekken en komt in een stroomversnelling, vooral in het licht van de Lok Sabha en Haryana Assembly-peilingen die volgend jaar plaatsvinden. Hoewel de meeste staatsleiders uit de buurt van het protest zijn gebleven en alleen afgemeten verklaringen hebben afgelegd, als die er al zijn, hebben enkelen zich openlijk uitgesproken voor de worstelaars. strijd om gerechtigheid te zoeken.

Alle drie de worstelaars die nu al meer dan vier maanden de protesten leiden — Sakshi Malik, Vinesh Phogat en Bajrang Punia — zijn inwoners van Haryana. Malik komt uit het dorp Mokhra in Rohtak, Vinesh uit Charkhi Dadri en Punia uit het dorp Khudan in Jhajjar.

Lees ook | Protest van worstelaars: net als in de Mahabharata hebben de machthebbers een oogje dichtgeknepen voor hun klachten. Een paar keer verloor Khattar zelfs zijn zelfbeheersing.

De worstelaars krijgen de volle steun van de sterke boeren. vakbonden in de staat, die spreken van een massale protest tegen BJP MP en Wrestling Federation of India chief Brij Bhushan Sharan Singh. Er is al resterende woede onder de vakbonden over de controversiële landbouwwetten die het centrum had geschrapt, maar nadat boeren een jaar lang hadden geprotesteerd aan de grenzen van Delhi.

Lees ook | Terwijl de worstelaars van India aan de oevers van de Ganges staan, laten we onze hoofden in schaamte laten hangen

Het congres van de oppositie ziet ondertussen een gouden kans in de worstelaars. protest, heeft zijn gewicht achter de worstelaars geworpen. De meeste worstelaars behoren tot de Jat-gemeenschap en het congres heeft een sterke aanhang onder hen. De worstelaars hebben ook de steun van de INLD, ook een Jat-gecentreerde partij, en de jonge Aam Aadmi-partij.

Maar ondanks deze groeiende steunbetuigingen voor de worstelaars en de ernst van de aanklachten tegen Brij Bhushan, heeft de leiding van Haryana BJP tot nu toe niet met haar ogen geknipperd. De uitzonderingen zijn onder meer minister van Binnenlandse Zaken Anil Vij, die aanbood om de worstelaars te vervoeren. eisen aan “het hoogste niveau binnen de partij”, Hisar-parlementslid Brijendra Singh die zei dat hij “de pijn en hulpeloosheid van onze worstelaars voelt”, en zijn vader en voormalig minister van de Unie Birender Singh, die naar Jantar Mantar ging en de worstelaars ontmoette. /p> Lees ook | Nieuwsmaker | Protest van worstelaars: van Ganga-banken, nog een Tikait op de voorgrond

Eerder deze maand hadden de worstelaars zelfs de steun en tussenkomst van Khattar in de zaak gezocht. Maar de CM had zijn handen gewassen en zei: “De kwestie houdt geen verband met Haryana… maar aan de teams van de spelers en de regering van de Unie. Het Hooggerechtshof heeft de registratie van FIR's al bevolen… Een onderzoek zal volgen.

Advertentie

Voormalig vakbondsminister Birender Singh vertelde woensdag aan The Indian Express dat hij de kwestie aan de orde had gesteld bij BJP-president JP Nadda en hem vertelde dat “het de geloofwaardigheid van de partij zou schaden”. Singh zei: 'Ik heb onze partijchef twee keer ontmoet. Bij beide keren zei ik hem dat de partij dit niet moest behandelen als een kwestie van worstelaars uit één staat. Het is een zaak van grote zorg en de geloofwaardigheid van de partij staat op het spel. Ik heb hem [Nadda] gevraagd om in te grijpen, om zo snel mogelijk met het ministerie van Sport te praten of met wie dan ook in der minne kan oplossen. Ik zei dat we praten over empowerment van vrouwen, dus dat we ernaar moeten handelen.”

Lees ook | Het congres steunt op het protest van worstelaars om BJP in Haryana in het nauw te drijven, maar een obstakel vormen

“Ik heb de partijvoorzitter ook verteld dat zelfs als wordt aangenomen dat zij [de worstelaars] werken in opdracht van een politieke partij of zijn geïnitieerd door iemand, hun stem moet worden gehoord en moet worden gehoord. Ze brengen een probleem naar voren dat moet worden aangepakt', voegde Singh eraan toe.

Hij stelde ook vragen over de controle van sportfederaties, zei hij. “Het probleem ligt bij politici, vooral bij de machthebbers, maar ook bij industriëlen en bureaucraten die dergelijke federaties leiden. De regering zou hervormingen moeten doorvoeren in de manier waarop sportfederaties worden bestuurd.”

Advertentie Lees ook | 'Voel de pijn en hulpeloosheid van onze worstelaars': Haryana-leiders steunen demonstranten

Gevraagd naar de worstelaars’ protest, zei Haryana BJP-president Om Prakash Dhankar dat hij het had aangekaart bij Union Sports Minister Anurag Thakur. “Ik heb benadrukt dat degenen die protesteren bij Jantar Mantar onze dochters zijn en gerechtigheid moeten krijgen. De minister zei dat ze zeker gerechtigheid zullen krijgen', zei Dhankar.

Een andere senior BJP-leider zei: 'Het lijdt geen twijfel dat de zaak geen betrekking heeft op Haryana. Maar dat is het probleem… de BJP is een kaderpartij en de CM kan er niet veel over zeggen.”

Lees ook

Staatsregering zwaait, Amit Shah's missie Manipur betrof het herstellen van vertrouwen… -vachak.jpg?resize=450,250″ />

Maak kennis met de spirituele leider die MP Congress helpt BJP te verslaan bij Hindutva-game

BJP kijkt verder dan Shinde Sena en overweegt MNS-booster voor NDA als Fadnavis, Ra…

Een leider voorbij de Nitish-partijlijn: de zaak van RS Dy-voorzitter Harivansh

Nog een BJP leider gaf toe dat het stilzwijgen van de partij over deze kwestie een boemerang zou kunnen zijn. “Er zijn bepaalde kwesties die moeten worden aangepakt boven het partijbeleid. Men moet niet alleen de moed hebben om zijn mening te uiten, maar ook luisteren naar de grondrealiteit en deze begrijpen. Wat de reden achter het protest ook mag zijn, een vertraging bij het bereiken van een logische conclusie zal de perceptie op het terrein veranderen.”