Kongressen banker på bryteres protest mot BJP i Haryana, men kjemper mot en hindring

0
66

Når protesten fra brytere tar fart, ser kongressen opp mot koalisjonsregjeringen til BJP og Jannayak Janta Party (JJP). Men interne feider i delstatsenheten er en stor hindring fremover.

For å få slutt på konflikten og strategien for Lok Sabha-valget neste år, har leder av opposisjonen Bhupinder Singh Hooda innkalt en lovgivende forsamling i kongressen. Partimøte (CLP) i Chandigarh onsdag. Partiinnsidere sa at Hoodas kritikere Randeep Singh Surjewala og Kiran Choudhry var invitert, men Surjewala er i utlandet og forventes å returnere til India først etter 3. juni, mens Choudhry sannsynligvis ikke vil delta på møtet. Den fem ganger MLA hadde besøkt de protesterende bryterne da de protesterte ved Jantar Mantar.

I motsetning til tidligere anledninger da CLP-møter ble ledet av Hooda i hans offisielle bolig, vil møtet på onsdag finne sted på partikontoret. Kilder i partiet sa at presset for å få slutt på all innbyrdes kamp kom fra kongressens overkommando, som hadde fått et løft siden partiet vant Karnataka til tross for forskjellene der mellom sjefsminister Siddaramaiah og nestleder CM DK Shivakumar.

En senior kongressleder hørtes optimistisk ut om at partiet kunne sette bak forskjellene i Haryana og siterte eksemplene fra Karnataka og Rajasthan. «Partiets høykommando var i stand til å bygge bro over forskjellene mellom begge lederne (i Karnataka). Begge har fått spesifikt ansvar i regjeringen med det ene målet å tjene folket i staten. Kongressen har fått et mandat og skal oppfylle alle sine forpliktelser. På samme måte har partiet også vært i stand til å redusere spenningene mellom Ashok Gehlot og Sachin Piloti Rajasthan og sikre at partiet utgjør et samlet ansikt i oppkjøringen til forsamlingens meningsmålinger i Rajasthan. Haryana vil heller ikke være noe unntak. Partiet vil kjempe forent også her og sørge for at BJP-JJP-koalisjonen er uplassert, sa partifunksjonæren til The Indian Express.

Les også | Våpenhvile fra Rajasthan-kongressen reiser flere spørsmål enn svar: Vil Pilot-Gehlot 'enhet' holde?

Men ikke alle i den statlige enheten er overbevist og påpekte problemene som plager den statlige enheten. «Det er opp til partiets overkommando å se og ta opp problemene i den statlige enheten. Partiets kadre på bakkenivå er ennå ikke bygget. Selv om partiet kunngjorde en liste med 195 delegater som stemte i valget til den nasjonale presidenten i fjor, inviterte den listen til skarp kritikk fra flere ledere som hevdet at de ikke ble gitt tilbørlig betydning og deres støttespillere var i uorden, sa en leder.

Driftet for å få til handling står øverst på kongressens agenda, da partiet ønsker å dra full nytte av det økende sinnet mot BJP i kjølvannet av protestene.

Bhupinder Singh Hooda sa til The Indian Express over telefon: «Unionens regjering må sørge for at rettferdighet gis til idrettsutøvere som har vært utsatt for slik mishandling i disse mange dagene. Det er de som har brakt ære til hele vår nasjon. Men jeg er fullstendig overrasket over rollen til Haryana-regjeringen. Hva gjør BJP-ledelsen i staten? Alle disse spillerne som sitter på veien og søker rettferdighet tilhører vår Haryana. Det minste statsledelsen burde ha gjort var å opptre som en mekler og sørget for at deres (idrettsutøvere) stemmer ble hørt og at de får rettferdighet. Tvert imot, vi, hele CLP, dro til Jantar Mantar og uttrykte vår solidaritet med døtrene våre.»

Les også

Statsregjeringen flakser, Amit Shahs Mission Manipur involverte gjenoppretting av tillit…

Møt den åndelige lederen som hjelper MP-kongressen med å slå BJP på Hindutva spill

Looking beyond Shinde Sena, BJP vurderer MNS-booster for NDA som Fadnavis, Ra…

Høyre til bakken, Haryana BJP-ledere innrømmer partistillhet om brytere…Annonse

Hooda sa at Haryana-ansvarlig Shaktisinh Gohil for hele India Congress Committee (AICC) vil være på CLP-møtet. Bortsett fra opposisjonspartier, har bondeforeninger i Haryana og Punjab og khap-organer i Haryana også kastet vekten sin bak bryterne. Bønders kropper i Punjab har annonsert statlige protester 1. juni og tre år senere vil bøndenes antrekk og khappene holde en mahapanchayat i Gohana.