KCR onthult Brahmin Sadan als onderdeel van BRS's opiniepeiling voor alle gemeenschappen om BJP af te weren

0
51

Telangana Chief Minister en Bharat Rashtra Samithi (BRS) supremo K Chandrashekar Rao of KCR heeft gezegd dat de Viprahitha Telangana Brahmana Samkshema Sadan het spirituele en religieuze informatiecentrum van het land zou worden.

KCR opende deze brahmaan Sadan woensdag en zei dat het zou floreren als een centrum van Sanatana Dharma. De hoofden van verschillende peethams en heiligdommen uit het hele land woonden het inauguratie-evenement bij.

Lees ook | Telangana is nu een rolmodel voor andere staten, zegt KCR

Bij de opening van Brahmin Sadan zei KCR dat de spirituele en religieuze activiteiten zich over Telangana hebben verspreid met de heropleving van tempels en gemeenschapscentra.

Gebouwd tegen een kostprijs van meer dan Rs 12 crore door de BRS-regering, is Brahmin Sadan verspreid over zes hectare in Gopanpally aan de rand van Hyderabad. Het bestaat uit vier gebouwen, waaronder een administratief blok, een trouwzaal, een auditorium en kamers voor zieners.

Bij Brahmin Sadan zou een bibliotheek worden opgezet met spirituele literatuur, Veda's, Purana's en Upanishads, zowel in gedrukte als digitale publicaties. “Er zal waarschijnlijk ook een gemeenschapscentrum worden opgericht dat toegankelijk is voor mensen uit alle gemeenschappen. De CM zei dat Brahmin Sadan de eerste in zijn soort in het land is en dat het een ideaal religieus en spiritueel informatiecentrum in het land zou moeten worden,'' zei Telangana Brahmaan Samakhya Parishad voorzitter K V Ramana Chary.

Lees ook | BRS begint push in Maharashtra, KCR 'in contact met MLA's'

Brahmin Sadan is een van de vele gemeenschapsspecifieke gebouwen die zijn gebouwd door de door de KCR geleide BRS-regering als onderdeel van haar poging om alle gemeenschappen in de staat te bereiken. Afgezien van deze gebouwen heeft de BRS-regering een opknapbeurt en renovatie uitgevoerd van beroemde oude tempels, zoals de Yadagirigutta-tempel voor een bedrag van Rs 2.000 crore en de Kondagatu-tempel, voor een bedrag van Rs 1.000 crore, opgedragen aan Lord Hanuman in Jagtial wijk.

Deze projecten maken deel uit van de uitgebreide inspanningen van de BRS om de BJP – die zij beschuldigt van het creëren van verdeeldheid tussen gemeenschappen en het beoefenen van polariserende politiek – op afstand te houden in de aanloop naar de peilingen van de staatsvergadering die gepland staan ​​voor december dit jaar. jaar.

Advertentie

De BRS-regering heeft Adivasi Bhavan en Banjara Bhavan gebouwd in Hyderabad, terwijl Christian Bhavan in aanbouw is in Uppal. Op 24 mei keurde de CM ook de toewijzing goed van twee hectare grond voor de bouw van Jain Bhavan in Uppal Bhagyath.

Lees ook | Na Karnataka ziet een behoedzame BRS het Congres als een hernieuwde dreiging in Telangana

De deelstaatregering heeft 41 gebouwen met “zelfrespect” gebouwd voor verschillende gemeenschappen van Backward Classes (BC's) in en rond Hyderabad. Deze gebouwen worden door de leden van deze gemeenschappen gebruikt om conferenties te houden, huwelijken te sluiten en festivals te vieren.

De CM heeft Rs 5 crore toegewezen voor het herstel van Kanadda Sahitya Vedika in Hyderabad en voor de renovatie van Karnataka Sahitya Mandira gelegen bij Kachiguda in Hyderabad.

Lees ook

Staatsregering zwaait, Amit Shah's missie Manipur betrof het herstellen van vertrouwen… ?resize=450,250″ />

RSS-chef Mohan Bhagwat roept op tot eenheid: sommigen kwamen van buitenaf, nu van onszelf

Ontmoet de spirituele leider die MP Congress helpt om BJP te verslaan bij Hindutva-game

BJP kijkt verder dan Shinde Sena en overweegt MNS-booster voor NDA als Fadnavis, Ra …Advertentie Lees ook | BRS laat doorschemeren ‘open te staan ​​voor een alliantie met het Congres’, maar ‘niet naar Rahul Gandhi als oppositiegezicht’

Op 8 mei kondigde KCR een donatie van Rs 25 crore aan de Heritage Tower van de Hare Krishna-beweging aan. De CM legde de eerste steen voor de 400 meter hoge erfgoedtoren, die zou worden gebouwd voor een bedrag van Rs 200 crore op een zes hectare grote campus in Narsingi aan de rand van Hyderabad. Tijdens deze functie zei de CM: 'Er is niets mis met de religie. Religieuze onwetendheid en fanatisme vormen een bedreiging voor ons. Religie moedigt ons niet aan om fouten te maken. Maar religieuze domheid brengt alle mensen tot waanzin. Religieuze waanzin zet mensen aan tot onmenselijke daden. In geen enkele religie is er plaats voor geweld. Religie is de oorzaak van geweld over de hele wereld.”