Kan het tikken op een blik voorkomen dat het overstroomt?

0
62
Shea Simmons/LifeSavvy

We zijn er allemaal geweest. Je wilt je dorst lessen met een ijskoude, koolzuurhoudende frisdrank. Je pakt het haastig uit de koelkast, opent het blik en het loopt alle kanten op. Er zijn tal van hacks om te voorkomen dat de blikken overlopen en op de bovenkant tikken is waarschijnlijk het populairst. Helaas doet het waarschijnlijk niets.

Wanneer een blikje frisdrank of bier wordt verdrongen of geschud, ontstaan ​​er meer bubbels dankzij de extra energie. Mensen hebben de neiging om te denken dat als je op de bovenkant of zijkanten van het blikje tikt, het “afbreekt” de bubbels en laat ze verdwijnen, zodat de frisdrank niet over het blikje loopt als het eenmaal is geopend.

Maar wat je echt doet door te tikken, is gelijkmatig toevoegen meer energie in het blikje.

16 Pack Bundel van 12 oz. Cola

Als je wilt genieten van deze knapperige en bruisende klassieker, wacht dan een paar minuten met drinken!

Amazon

$ 30,96
 

Hoewel het lijkt alsof tikken soms werkt, is het eigenlijk de tijd die ervoor zorgt dat het bruisen “uitdooft”, niet je vingers. Hoe langer je tikt, hoe meer tijd de frisdrank heeft om te kalmeren. Hoe minder bubbels, hoe kleiner de kans dat het overstroomt.

Helaas is de tik-hack niets meer dan een mythe. Als je er echt zeker van wilt zijn dat je frisdrank niet explodeert, wacht dan een paar minuten voordat je hem opent.

Of, als je ongeduldig bent, laat hem afkoelen in de koelkast gedurende een paar minuten om de temperatuur te verlagen en een betere controle te krijgen over de oplosbaarheid van gas in het blik.