Kabinett nikk for interdepartementalt panel for å sette opp “største” kornlagringsplan i samarbeidssektoren

0
38

Unionens kabinett godkjente onsdag å danne og bemyndige en interministeriell komité (IMC) til å lage “verdens største kornlagringsplan i den kooperative sektoren” ved å samle åtte pågående ordninger med tre departementer.

Regjeringsmøtet ble ledet av statsminister Narendra Modi.

Informasjon til media om regjeringsvedtaket, informasjon og kringkastingsminister Anurag Thakur sa: “Vi vil starte verdens største kornlagringsordning i samarbeidssektoren med et utlegg på rundt 1 lakh crore Rs.”

Les også | Et pilotprosjekt for å lagre matkorn vakler i Punjab

Unionens innenriksminister og samarbeidsminister Amit Shah takket statsministeren for å ha godkjent konstitusjonen til IMC.

«For å sikre tidsbestemt og enhetlig gjennomføring av Planen på en profesjonell måte, vil Samarbeidsdepartementet gjennomføre et pilotprosjekt i minst 10 utvalgte distrikter», heter det i en uttalelse fra regjeringen. “Piloten vil gi verdifull innsikt i ulike regionale krav til prosjektet, og erfaringer fra disse vil bli innlemmet for landsomfattende implementering av planen.”

Den uttalte at en interdepartemental komité (IMC) vil bli dannet under formannskapet av samarbeidsministeren, med ministre for landbruk og bønders velferd, forbrukersaker, mat og offentlig distribusjon, matforedlingsindustri og sekretærer som medlemmer “for å endre retningslinjer/implementeringsmetodikk av ordninger til de respektive departementer når og når behov oppstår”. Dette, heter det, vil bli gjort “innenfor de godkjente utgiftene og foreskrevne mål” for å lette “verdens største kornlagringsplan i den kooperative sektoren” ved å skape infrastruktur som godown for landbruk og allierte formål ved “utvalgt “levedyktig” primærlandbruk. Credit Societies (PACS)”.

Ikke gå glipp av | Mandis fylt til randen med hvete, Punjab ber Center om å tillate lagring ved FCI-anlegg

I henhold til uttalelsen vil en koordineringskomité på nasjonalt nivå bli dannet innen én uke etter regjeringens godkjennelse.

Annonse

«Retningslinjer for implementering vil bli utstedt innen 15 dager etter regjeringens godkjenning. En portal for koblingen av PACS med Govt. Indias og statlige myndigheter vil bli lansert innen 45 dager etter godkjenningen, heter det i uttalelsen. «Implementeringen av forslaget vil starte innen 45 dager etter godkjenningen…. Planen vil bli implementert ved å utnytte de tilgjengelige utgiftene gitt under de identifiserte ordningene til de respektive departementene.»

Uttalelsen fremhever fordelene med den “flerdelte” planen, og sa at den tar sikte på ikke bare å adressere mangel på landbrukslagringsinfrastruktur i landet ved å lette etableringen av godown på nivå med primære landbrukskredittforeninger (PACS), men “vil også muliggjøre PACS for å gjennomføre forskjellige andre aktiviteter”. Disse, sa uttalelsen, er roller som å fungere som innkjøpssentre for statlige byråer eller Food Corporation of India (FCI); fungerer som rimelige butikker; sette opp tilpassede ansettelsessentre; sette opp vanlige behandlingsenheter, inkludert analysering, sortering, graderingsenheter for landbruksprodukter osv.

Forklart | Hvordan vil Indias hveteproduksjon påvirke matinflasjonen i 2023?

“Videre vil opprettelse av desentralisert lagringskapasitet på lokalt nivå redusere kornsvinn og (vil) styrke matsikkerheten,” heter det.

Annonse

“Ved å tilby ulike alternativer til bønder, ville det forhindre nødsalg av avlinger, og dermed gjøre det mulig for bønder å realisere bedre priser for produktene sine. Det vil i stor grad redusere kostnadene som påløper ved transport av matkorn til innkjøpssentre og igjen transport av lagrene tilbake fra varehus til FPS (fair price shops),» ifølge uttalelsen.

Les også

Krav om seksuelle tjenester, minst 10 tilfeller av overgrep beskrevet i …

Brij Bhushan tilbød seg å kjøpe kosttilskudd til meg hvis jeg ga etter for seksuelle fremskritt…

>< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/Stoltenberg-med-tysk-utenriksminister-Annalena-Baerbock-og-USA-statssekretær-Antony-Blinken-i-Oslo. -AP.jpg?resize=450,250" />

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg: 'Sikkerhet ikke lenger regional… wh…

'Vår policy ville være lik': Rahul Gandhi støtter Centers standpunkt om Russ..

I sin budsjetttale hadde finansminister Nirmala Sitharaman kunngjort regjeringens intensjon om å implementere en plan for å sette opp massiv desentralisert lagringskapasitet 2023-24.