Kabinet keurt regeling circulaire economie Smart Cities goed

0
50

Het kabinet van de Unie keurde woensdag de City Investments to Innovate, Integrate and Sustain (CITIIS) 2.0 goed ter bevordering van de circulaire economie in 18 slimme steden die via een wedstrijd worden geselecteerd.

De totale financiering voor de regeling — Rs 1.760 crore — zal afkomstig zijn van leningen van het Franse ontwikkelingsagentschap (AFD) en Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), een Duitse ontwikkelingsbank; en een subsidie ​​van Rs 106 crore van de Europese Unie, zei de regering in een verklaring.

De programma start dit jaar en loopt tot 2027, met de steun van het National Institute of Urban Affairs.

“Het programma beoogt competitief geselecteerde projecten te ondersteunen die de circulaire economie bevorderen, met de nadruk op geïntegreerd afvalbeheer op stadsniveau, klimaatgerichte hervormingsacties op staatsniveau en institutionele versterking en kennisverspreiding op nationaal niveau”, aldus de verklaring.< /p>

De eerste iteratie van het programma, CITIIS, werd in 2018 gelanceerd door het Ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken (MoHUA), AFD, de EU en de NIUA met een totale uitgave van Rs 933 crore. Hiervoor zijn twaalf steden van de 100 slimme steden geselecteerd.

CITIIS 2.0 omvat financiële en technische ondersteuning voor 18 steden om projecten op het gebied van klimaatbestendigheid te ontwikkelen, met de nadruk op geïntegreerd afvalbeheer. In het tweede onderdeel komen alle staten en UT's in aanmerking voor steun voor het opzetten van klimaatcentra, het creëren van klimaatgegevensobservatoria op staats- en stadsniveau en capaciteitsopbouw voor gemeentelijk personeel.

Volgens een bron in MoHUA, de projecten die waarschijnlijk via de regeling zullen worden gefinancierd, zijn het ophalen en vervoeren van afval, inclusief overslagstations; geautomatiseerde herstelfaciliteiten; bio-methaniseringsinstallaties; bouw- en sloopafvalverwerkingsinstallaties; en sanitaire stortplaatsen.

Advertentie

Een circulaire economie brengt markten met zich mee die het hergebruik van producten stimuleren, in plaats van ze te slopen en er vervolgens nieuwe grondstoffen uit te halen. In zo'n economie worden alle vormen van afval, zoals kleding, schroot en verouderde elektronica, teruggegeven aan de economie of efficiënter gebruikt, aldus de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD).

Lees ook< figuur class="non_premium_icon">Eisen om seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van molestering beschreven in …

Brij Bhushan bood aan supplementen voor me te kopen als ik toegaf aan seksuele avances…

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/Stoltenberg-met-de-Duitse-minister van Buitenlandse Zaken-Annalena-Baerbock-en-de-Amerikaanse-staatssecretaris-Antony-Blinken-in-Oslo. -AP.jpg?resize=450,250" />

Jens Stoltenberg: 'Veiligheid niet langer regionaal… wat gebeurt er in Azië matt…

'Ons beleid zou vergelijkbaar zijn': Rahul Gandhi steunt Centre's standpunt over Russ. ..

Een functionaris zei dat er ten minste één stad zou worden geselecteerd uit elke regio — noord, noordoost, oost, centraal, west en zuid — van het land.

© The Indian Express (P) Ltd