Hur länge kan du vänta med att duscha efter ett träningspass?

0
48
Monkey Business Images/Shutterstock.com

Det finns inget som ett bra, svettigt träningspass som får dig att må bra resten av dagen. Men det näst bästa med ett bra träningspass är att ta en sval dusch efteråt och få bort svett och smuts från kroppen.

Medan det är frestande att “duscha 8221; omedelbart efter träning för att känna sig utvilad, är den bästa tiden att duscha inte direkt efter ett tungt träningspass.

De flesta vet att det är viktigt att värma upp innan ett träningspass. Det ger dina muskler en chans att komma loss och låter din puls komma upp långsamt. När du värmer upp ordentligt är det mindre troligt att du skadar dig. Men att kyla ner ordentligt är lika viktigt, och det är där din dusch kommer in.

Naroa vattentät multifunktionell toaletthandduksduschväska för gym

Håll din gymduschutrustning organiserad och torr.

Amazon

8,99 $
 

Om du duschar direkt efter ett träningspass, kanske mår bra, men du ger faktiskt inte din kropp tillräckligt med tid att svalna. Om du någon gång har klivit ut ur duschen efter att ha tränat och du fortfarande svettas, är det därför!

Så, hur länge ska du vänta?

Den idealiska tiden att duscha efter träning är cirka 20 minuter. Din kropp behöver åtminstone så lång tid för att svalna helt. Men du behöver inte stå och känna dig äcklig i en pöl av svett hela tiden.

Försök istället göra några lätta stretch- eller andningsövningar. Ge dig själv tid att sänka pulsen och låt din kropp släppa ut mer svett, så att den inte kommer att fortsätta göra det efter att du kliver ut ur duschen.

Medan du duschar direkt efter träningen 8217;inte nödvändigtvis orsaka någon verklig skada, du kommer att känna dig mer utvilad och återställd om du ger dig själv lite extra tid.