Hoe lang kun je wachten om te douchen na een training?

0
51
Monkey Business Images/Shutterstock.com

Er gaat niets boven een goede, zweterige training om je de rest van de dag goed te voelen. Maar het op één na beste na een geweldige training is om daarna een koele douche te nemen en het zweet en vuil van je lichaam te krijgen.

Terwijl het verleidelijk is om “te douchen“ 8221; direct na het sporten om je verfrist te voelen, de beste tijd om te douchen is niet direct na een zware training.

De meeste mensen weten dat een warming-up voor een training belangrijk is. Het geeft je spieren de kans om los te komen en laat je hartslag langzaam omhoog komen. Als je goed opwarmt, loop je minder kans op blessures. Maar goed afkoelen is net zo belangrijk, en daar komt je douche om de hoek kijken.

Naroa waterdichte multifunctionele toilettas voor in de sportschool

Houd je douchespullen in de sportschool georganiseerd en droog.

Amazon

$ 8,99
 

Als je direct na een training gaat douchen, voelt misschien goed, maar je geeft je lichaam eigenlijk niet genoeg tijd om af te koelen. Als je ooit uit de douche bent gestapt na het sporten en je zweet nog steeds, dan is dat de reden!

Dus, hoe lang moet je wachten?

De ideale tijd om te douchen na het sporten is ongeveer 20 minuten. Je lichaam heeft minstens zo lang nodig om volledig af te koelen. Maar je hoeft niet de hele tijd met een vies gevoel in een plas zweet te staan.

Probeer in plaats daarvan wat lichte rek- of ademhalingsoefeningen te doen. Geef jezelf de tijd om je hartslag te verlagen en je lichaam meer zweet te laten afvoeren, zodat het dit niet blijft doen nadat je uit de douche stapt.

Tijdens het douchen direct na je training Het hoeft niet per se echt kwaad te doen, je zult je meer opgefrist en hersteld voelen als je jezelf dat beetje extra tijd gunt.