Het kabinet van de Unie keurt CITIIS 2.0 goed

0
47

De regering keurde woensdag de City Investments to Innovate, Integrate and Sustain (CITIIS) 2.0 goed, die projecten ter bevordering van een circulaire economie wil ondersteunen met de nadruk op geïntegreerd stedelijk beheer, zei minister van Informatie en Omroep Anurag Thakur.

<< p>CITIIS 2.0, goedgekeurd door het kabinet van de Unie tijdens een bijeenkomst onder leiding van premier Narendra Modi, zal vier jaar lopen, te beginnen met dit fiscale jaar, in samenwerking met het Franse ontwikkelingsagentschap (AFD), Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), de Europese Unie (EU) en het National Institute of Urban Affairs (NIUA).

Lees ook | 'Mensen zullen niet vergeven': Thakur jaagt Rahul, congres over mega-parlementsevenement

Het programma beoogt competitief geselecteerde projecten te ondersteunen ter bevordering van een circulaire economie met focus op geïntegreerd afvalbeheer op stadsniveau, klimaatgerichte hervormingsacties op staatsniveau en institutionele versterking en kennisverspreiding op nationaal niveau, vertelde Thakur aan verslaggevers hier.< /p>

De financiering voor CITIIS 2.0 zou een lening van Rs 1.760 crore of 200 miljoen euro omvatten, waarbij AFD en KfW elk 100 miljoen euro bijdragen en een subsidie ​​voor technische bijstand van Rs 106 crore (EUR 12 miljoen) van de EU, zei Thakur.

Lees ook

FCNR-obligaties waren 'minst slechte' optie om dollars in te zamelen: Raghuram Rajan

Dienstensector stuwt BBP-groei naar 6,1% in Q4

Rs 2.000 bankbiljetten wisselen: PSU-banken zien langere wachtrijen; banken, klanten com…

Inkomstenbelastingschijven van de Uniebegroting 2023: nieuw belastingregime is standaard, korting incl…

CITIIS 2.0 heeft tot doel de lessen en successen te benutten en op te schalen van CITIIS 1.0 dat in 2018 gezamenlijk werd gelanceerd door het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken, AFD, EU en NIUA, met een totale uitgave van Rs 933 crore.