Het congres steunt op het protest van worstelaars om de BJP in Haryana in het nauw te drijven, maar het vormt een obstakel

0
58

Terwijl het protest van worstelaars in een stroomversnelling komt, probeert het congres de lat hoger te leggen tegen de coalitieregering van de BJP en de Jannayak Janta Party (JJP). Maar interne vetes in de staatseenheid vormen een groot obstakel om vooruit te komen.

Om een ​​einde te maken aan de machtsstrijd en om strategieën te ontwikkelen voor de Lok Sabha-verkiezingen volgend jaar, heeft oppositieleider Bhupinder Singh Hooda een parlementaire wetgevende macht bijeengeroepen. Partijvergadering (CLP) in Chandigarh op woensdag. Volgens insiders van de partij waren Hooda's critici Randeep Singh Surjewala en Kiran Choudhry uitgenodigd, maar Surjewala is in het buitenland en zal naar verwachting pas na 3 juni terugkeren naar India, terwijl Choudhry waarschijnlijk niet aanwezig zal zijn bij de bijeenkomst. De vijfvoudige MLA had de protesterende worstelaars bezocht toen ze protesteerden bij Jantar Mantar.

In tegenstelling tot eerdere keren dat CLP-vergaderingen werden voorgezeten door Hooda in zijn ambtswoning, vindt de vergadering woensdag plaats op het partijbureau. Bronnen binnen de partij zeiden dat de druk om een ​​einde te maken aan alle machtsstrijd afkomstig was van het opperbevel van het Congres, dat een boost had gekregen sinds de partij Karnataka won, ondanks de meningsverschillen daar tussen eerste minister Siddaramaiah en plaatsvervangend CM D K Shivakumar.

Een hoge congresleider klonk optimistisch over het feit dat de partij de verschillen in Haryana achter zich kan laten en noemde de voorbeelden van Karnataka en Rajasthan. “Het opperbevel van de partij was in staat om de verschillen tussen beide leiders (in Karnataka) met succes te overbruggen. Beiden hebben specifieke verantwoordelijkheden gekregen in de regering met als enig doel de mensen van de staat te dienen. Het congres heeft een mandaat en zal al zijn verplichtingen nakomen. Evenzo heeft de partij de spanningen tussen Ashok Gehlot en Sachin Pilot kunnen wegnemen.in Rajasthan en ervoor te zorgen dat de partij een verenigd gezicht vormt in de aanloop naar de parlementsverkiezingen in Rajasthan. Haryana zal ook geen uitzondering zijn. De partij zal ook hier verenigd strijden en ervoor zorgen dat de BJP-JJP-coalitie wordt onttroond”, vertelde de partijfunctionaris aan The Indian Express.

Lees ook | De wapenstilstand van het Rajasthan-congres roept meer vragen op dan antwoorden: zal de 'eenheid' van Pilot-Gehlot standhouden?

Maar niet iedereen in de staatseenheid is overtuigd en wees op de problemen waarmee de staatseenheid te kampen heeft. “Het is aan het opperbevel van de partij om de problemen in de staatseenheid te bekijken en aan te pakken. Het kader van de partij op de begane grond is nog niet gebouwd. Hoewel de partij een lijst bekendmaakte van 195 afgevaardigden die vorig jaar bij de verkiezingen voor de nationale president hebben gestemd, lokte die lijst scherpe kritiek uit van verschillende leiders die beweerden dat ze niet het nodige belang kregen en dat hun aanhangers in wanorde werden achtergelaten”, zei een leider.

De drang om haar zaakjes op orde te krijgen staat bovenaan de agenda van het Congres, aangezien de partij ten volle wil profiteren van de groeiende woede tegen de BJP in de nasleep van de protesten.

>Bhupinder Singh Hooda vertelde telefonisch aan The Indian Express: “De regering van de Unie moet ervoor zorgen dat er recht wordt gedaan aan de sporters die al deze dagen aan dergelijke mishandeling zijn onderworpen. Zij zijn degenen die onze hele natie eer hebben gebracht. Maar ik ben volledig verrast door de rol van de regering-Haryana. Wat doet de BJP-leiding van de staat? Al deze spelers die op de weg zitten om gerechtigheid te zoeken, behoren tot onze Haryana. Het minste wat de staatsleiding had moeten doen, was optreden als bemiddelaar en ervoor zorgen dat hun (sporters) stem wordt gehoord en dat ze gerechtigheid krijgen. Integendeel, wij, de hele CLP, zijn naar Jantar Mantar gegaan en hebben onze solidariteit betuigd met onze dochters.”

Lees ook

Staatsregering faalt, missie Manipur van Amit Shah betrof herstel van vertrouwen…

Ontmoet de spirituele leider die MP Congress helpt BJP te verslaan op Hindutva game

Verder kijken dan Shinde Sena, BJP overweegt MNS-booster voor NDA als Fadnavis, Ra…

Haryana BJP-leiders geven toe dat partijstilte over worstelaars r…Advertentie

Hooda zei dat All India Congress Committee (AICC) Haryana die de leiding heeft Shaktisinh Gohil bij de CLP-bijeenkomst zou zijn. Behalve oppositiepartijen hebben ook boerenbonden in Haryana en Punjab en khap-organen in Haryana zich achter de worstelaars geworpen. Boerenorganisaties in Punjab hebben op 1 juni over de hele staat protesten aangekondigd en drie jaar later zullen boerenoutfits en de khaps een mahapanchayat houden in Gohana.