Geweld in Manipur: Amit Shah bezoekt de opvangkampen van Meitei en Kuki en verzekert een spoedige terugkeer naar huis

0
63

Voortzetting van zijn inspanningen om zowel de Kuki's als de Meiteis te bereiken op woensdag – de derde dag van zijn bezoek aan Manipur – heeft de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, een bezoek gebracht aan opvangkampen waar beide groepen gehuisvest zijn en verzekerde hij alle steun om hun spoedige en veilige terugkeer te verzekeren. naar huis.

Hij ontmoette ook leiders en leden van de Kuki-gemeenschap in Kangpokpi en Moreh, en verzekerde hen van veiligheid en levering van essentiële items, waaronder helikopterdiensten voor noodsituaties.

In de opvangkampen wordt vernomen dat velen het staatsbestuur ervan hebben beschuldigd een stomme toeschouwer te zijn terwijl ze werden aangevallen door leden van de andere gemeenschap. Shah verzekerde dat recht zou worden gedaan en dat hen alle mogelijke hulp zou worden geboden, aldus bronnen.

1/8Manipur was de afgelopen dagen getuige van een golf van geweld. Het conflict escaleerde voor het eerst na een 'Tribal Solidarity March' tegen de ST-statuseis van de Meitei-gemeenschap, resulterend in het verlies van ten minste 70 levens sinds 3 mei. (Foto PTI) 2/8Te midden van aanhoudend geweld arriveerde de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, maandag in Imphal voor een vierdaags bezoek. (Foto ANI)3/84/8Dinsdag stelden de centrale en deelstaatregering een vergoeding van Rs 10 lakh vast voor slachtoffers van etnisch conflict in Manipur. (Foto PTI)5/8Een operatie van het leger leidde tot de aanhouding van 22 gewapende schurken die ervan verdacht werden huizen in Imphal in brand te steken. (Foto PTI)6/8De chef van de defensiestaf, generaal Anil Chauhan, zei dat het Indiase leger zet zich in voor het handhaven van vrede en stabiliteit in de directe en uitgebreide omgeving. (Foto @HQ_IDS_India)7/8 Ondertussen diende een congresdelegatie onder leiding van Mallikarjun Kharge een memorandum in bij president Droupadi Murmu dringt aan op onmiddellijke actie om het geweld te beheersen en de vrede in Manipur te herstellen. (Foto PTI)8/8Bronnen bij de veiligheidsdienst zeiden dat veel burgers bewapend waren met wapens, meestal ' uit wapenkamers in Imphal, maakte het moeilijk om het geweld te onderdrukken. (Foto PTI)

Sommigen vroegen om hervestiging in hun woonplaats, die ze moesten ontvluchten vanwege het geweld. Volgens bronnen verzekerde Shah hen dat het zou gebeuren, maar dat het even kan duren. Hij verzekerde ook dat de regering zou helpen bij de wederopbouw van huizen die tijdens het geweld in brand waren gestoken.

“De minister van Binnenlandse Zaken bezocht ook een opvangkamp in Kangpokpi en ontmoette de leden van de Kuki-gemeenschap. Hij zei dat we ons inzetten om de vrede in Manipur zo snel mogelijk te herstellen en ervoor te zorgen dat ze naar hun huizen kunnen terugkeren”, aldus een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken (MHA).

Uitleg | Tientallen groepen, diepe breuklijnen: wat is de geschiedenis van de opstand in Manipur

“Onze vastberadenheid blijft gericht op het opnieuw leiden van Manipur naar het spoor van vrede en harmonie en hun terugkeer naar hun huizen op zijn vroegst”, zei hij tijdens zijn bezoek aan een vluchtelingenkamp waar de Meiteis wonen.

Sjah. is op een vierdaags bezoek aan Manipur, dat sinds 3 mei in rep en roer verkeert nadat er botsingen waren uitgebroken tussen de dominante Meitei-gemeenschap en de tribale Kuki-gemeenschap. Terwijl naar verluidt ten minste 80 mensen zijn omgekomen bij het geweld, zijn de twee gemeenschappen doorgegaan met het in brand steken van elkaars huizen.

Advertentie

“… Shah bezocht Moreh en Kangpokpi en voerde uitgebreide gesprekken met maatschappelijke organisaties. Hij ontmoette delegaties van Hill Tribal Council, Kuki Students Organization, Kuki Chiefs Association, Tamil Sangam, Gorkha Samaj en Manipuri Muslim Council in Moreh. De afgevaardigden spraken hun sterke steun uit voor de initiatieven van de regering om de normaliteit in de staat te herstellen”, aldus de MHA-verklaring.

Kangpokpi is een door Kuki gedomineerd district en de stad Moreh ligt in het district Tengnoupal, grenzend aan Myanmar.

In Kangpokpi ontmoette Shah delegaties van maatschappelijke organisaties zoals Committee on Tribal Unity, Kuki Inpi Manipur, Kuki Students Organization, Thadou Inpi en prominente persoonlijkheden en intellectuelen. Shah verzekerde dat de levering van essentiële items in heuvelgebieden en helikopterdiensten voor noodgevallen in Churachandpur, Moreh en Kangpokpi verzekerd zouden zijn, aldus de MHA.

Advertentie

Shah werd ook geïnformeerd over de veiligheidssituatie door hoge ambtenaren. “De minister van Binnenlandse Zaken van de Unie hield ook een veiligheidsevaluatiebijeenkomst met topambtenaren in Imphal. Hij droeg hen op om strenge en snelle maatregelen te nemen om geweld tegen gewapende schurken te voorkomen en geroofde wapens terug te vinden om zo snel mogelijk de normaliteit te herstellen”, aldus de MHA-verklaring.

Lees ook

Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van aanranding beschreven in …< figuur class="non_premium_icon">

Brij Bhushan bood aan supplementen voor me te kopen als ik zou toegeven aan seksuele avances…

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg: 'Veiligheidsnr. langer regionaal… wat…

Congres, BJP in woordenoorlog nadat Rahul Gandhi Moslim Liga 'sec…

Shah werd vergezeld door de staatsminister van Binnenlandse Zaken Nityanand Rai, nationale woordvoerder van de BJP Sambit Patra, minister van Binnenlandse Zaken Ajay Kumar van de Unie Bhalla, Assam Rifles DG luitenant-generaal Pradeep Chandran Nair, IB-directeur Tapan Kumar Deka, Manipur DGP P Doungel en andere functionarissen.

© The Indian Express (P) Ltd