FIR tegen officier die water uit het reservoir liet lopen om telefoon te vinden, 2 anderen

0
53

Tien dagen nadat een voedselinspecteur naar verluidt 41 lakh liter water uit een reservoir in het Kanker-district van Chhattisgarh zou hebben geleegd, blijkbaar om een ​​mobiele telefoon op te halen die hij in het water had laten vallen tijdens het klikken op een selfie, werd woensdag een FIR geregistreerd tegen hem, een onderzeeër -divisieofficier (SDO), en een sub-ingenieur van de waterafdeling.

Terwijl de voedselinspecteur – Rajesh Vishwas, 32 – vorige week werd geschorst, kort nadat het incident aan het licht kwam, op woensdag schorste de SDO, RL Dhiwar, die naar verluidt Vishwas mondeling toestemming had gegeven om het water af te tappen.

< p>Dhiwar had zijn senioren verteld dat een dergelijke toestemming niet was gegeven en dat Vishwas volledig verantwoordelijk is voor het incident.

De twee, samen met Chotelal Dhruv, een onderingenieur van de afdeling watervoorraden, werden geboekt onder IPC secties 430 (onheil door letsel aan irrigatiewerken of door het onrechtmatig omleiden van water) en 34 (algemene bedoeling).

Lokale autoriteiten zeiden dat het overstromende water van de dam wordt opgevangen in het reservoir en bedoeld is voor noodgevallen.

Volgens de FIR was Vishwas op 21 mei met zijn vrienden gaan picknicken in het Paralkot-reservoir, naast de Paralkot-dam in de stad Kanker in Pakhanjur, en liet hij zijn telefoon in het water vallen terwijl hij op een selfie klikte. Om het terug te halen, zou hij naar verluidt mondelinge toestemming van Dhiwar hebben gekregen om een ​​meter lang water uit het 3 meter diepe reservoir af te tappen.

Lees ook

Eisen om seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van molestering beschreven in …

Hij bood aan om supplementen voor me te kopen als ik toegaf aan seksuele avances: worstelaar

'Ons beleid zou vergelijkbaar zijn': Rahul Gandhi steunt Centre's 039;s staan ​​op Russ…

Worstelaars' protest: Het verhaal tot nu toe

Op 26 mei werd Vishwas geschorst en gevraagd om Rs 53.092 te betalen door de afdeling watervoorraden om de kosten van verspild water terug te verdienen, naast een boete. Uitgaande van een schatting van Rs 10,50 per afgevoerd kubieke water, werd hem in het bericht gevraagd om Rs 43.092 te betalen voor het water en een extra boete van Rs 10.000.

© The Indian Express (P) Ltd