Effectenmakelaar probeert zelfmoord te plegen nadat hij is gevallen voor online pay-for-work-zwendel

0
44

Het politiebureau van Vadodara voor cybercriminaliteit is woensdag begonnen met het onderzoeken van een klacht die was ingediend door de familie van een 33-jarige man, die een zelfmoordpoging deed nadat hij Rs 30 lakh had verloren in een online pay-for-work-zwendel.

De man, die naar verluidt kritisch maar buiten levensgevaar zou zijn, had op 26 mei geprobeerd een einde aan zijn leven te maken, vier dagen nadat hij was gevallen voor online fraude die hem een ​​flinke vergoeding beloofde voor het “liken” van YouTube-video's en andere sociale media. mediaberichten.

Volgens de klacht die is ontvangen door het Vadodara-politiebureau voor cybercriminaliteit, heeft de man — een beursmakelaar — trapte in de val toen de cyberfraudeurs op 22 mei via WhatsApp contact met hem opnamen en hem “een baan aanboden” dat betrof het leuk vinden van YouTube-video's “om YouTube-beroemdheden te helpen snel een aanhang te krijgen en bereid te zijn te betalen om hun zichtbaarheid te vergroten.

Voordat hij zelfmoord probeerde te plegen, zei de man in een audionotitie die voor zijn vrouw was opgenomen, dat hij “vertrouwen ontwikkelde” op de website na “in staat te zijn om Rs 15.000” als betaling voor een dag. Daarna deponeerde hij een “oplaadtegoed” van bijna Rs 30 lakh, zoals aangegeven door de website. De man beweerde in het briefje dat hij leningen had afgesloten van vrienden en familieleden en “geen gezicht” nadat hij al het geld had verloren, waardoor hij “de extreme stap nam”.

In een typisch geval van cyberinsluiting zei de politie dat de man werd verleid om “snel geld” van online taken van “liken” berichten van beroemdheden op sociale media en daarna gevraagd om “tegoed opwaarderen” om de niveaus in de taken te ontgrendelen voor meer inkomsten.

Assistent commissaris van politie (cybercriminaliteit) H S Makadiya zei: “We ontvingen een klacht van zijn vrouw omdat hij binnen vier dagen na vallen voor deze val… Hij heeft Rs 30 lakh verloren en nam ongeveer Rs 12 tot 15 lakh op krediet van vrienden en familie. We onderzoeken de WhatsApp-chats en ook de website waarop hij geld had gestort.”

Lees ook

IIT-hoop verpletterd door ' glitch in the matrix', het pittige gevecht van een 17-jarige…

Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van aanranding beschreven in…

Leningfraude: Bengaals bedrijf dupes 2.000 studenten van Rs 18 crore, CEO aangehouden

Het centrum verwerpt het voorstel van Karnataka om meer dan 9.000 hectare bos te onttrekken… < p>Het Vadodara Cyber ​​Crime politiebureau, dat vergelijkbare zaken onderzoekt, was bezig met het indienen van een FIR op het moment dat het naar de pers ging.

© The Indian Express (P) Ltd