Delhi Confidential: Cong-leiders vragen zich af, in afwachting van nieuwe CWC, waarom duurt het zo lang?

0
47

Nu de peilingen van de Karnataka Assembly voorbij zijn, vragen veel congresleiders zich af wat partijchef Mallikarjun Kharge ervan weerhoudt om de Congress Working Committee op te richten. Kharge nam in oktober 2022 het voorzitterschap van het Congres over en tijdens de Raipur AICC-sessie in februari van dit jaar had de leiding van de partij besloten geen verkiezingen te houden en machtigde Kharge om de nieuwe CWC te nomineren. Het is inmiddels drie maanden geleden, maar er is nog niets bekend over wanneer het nieuwe CWC zal worden samengesteld. Het geroezemoes in de partijkring is dat Rahul Gandhi op 18 juni zal terugkeren naar India en dat daarna cruciale beslissingen over de organisatie zullen worden genomen.

Verandering in de lucht

Als het Hooggerechtshof in juli na de zomervakantie weer opengaat, zal het team van advocaten van het Centrum waarschijnlijk een verandering zien. Nu de voorwaarden van advocaat-generaal Tushar Mehta en negen aanvullende advocaten-generaal in Delhi op 30 juni voorbij zijn, worden er verschillende verlengingen en enkele nieuwe benoemingen verwacht. Er zijn ten minste twee vacante posten in het team waarvoor volgens sommigen in juridische kringen ook wordt gedacht aan nieuwe gezichten van topfaculteiten.

Lees ook

Delhi Confidential: A Union Speciale band minister met een UP-dorp

Delhi Confidential: toplezing van de luchtmacht terug na een onderbreking van drie jaar

Delhi vertrouwelijk: Herinnering aan Netaji

Delhi Confidential: Senior BJP-leider Shahnawaz Hussain heeft een klacht…

Top Guns

Staatsminister voor Personeelszaken Jitendra Singh sprak dinsdag met de top 20 kandidaten die slaagden voor het UPSC-examen en noemden hen de “batch of change”, gezien hun uiteenlopende opleidingsachtergronden – van geesteswetenschappen afgestudeerden tot ingenieurs en een medische student. Singh zei dat deze partij hun technologische knowhow zal brengen bij het leiden van de administratie en wees erop dat de top vier scorers vrouwen zijn, wat een demografische verandering teweegbrengt in de topbureaucratie van het land. Hij merkte ook op dat er veel studenten zijn van Kendriya Vidyalaya's en overheidsscholen, en niet alleen van elite-instellingen.

© The Indian Express (P) Ltd