De veiligheid van vrouwen tegen ongelijkheid: 6 vragen die Rahul Gandhi beantwoordde in interactie met de Indiase diaspora in Californië

0
64

Congresleider Rahul Gandhi sprak woensdag een bijeenkomst van de Indiase diaspora toe in Santa Clara, Californië, in de VS, en beantwoordde aan het einde van zijn toespraak zes vragen uit het publiek.

Gandhi nam een ​​kijkje bij de BJP en grapte dat er nooit een vraag-antwoordsessie zou plaatsvinden in een BJP-bijeenkomst. “Geen vragen daar, alleen antwoorden,” zei hij gekscherend.

Hier zijn de 6 vragen die Rahul Gandhi beantwoordde in zijn interactie met de Indiase diaspora in Californië< /p>

 1. 01

  Organisatie voor empowerment van vrouwen: de wet op het reserveren van vrouwen ligt al lang bij de rechtbank. Wat vindt u ervan als congresleider en hoe gaat u ermee om? In India hebben vrouwen het erg moeilijk vanwege het veiligheidsprobleem (waar ze mee te maken hebben), dus wat gaan we de volgende generatie meisjes in India bieden?

  Rahul Gandhi:We zijn toegewijd aan de wet op het reserveren van vrouwen. We wilden het doorgeven in de vorige regering. Maar sommige van onze bondgenoten waren er niet zo blij mee, en ze gaven ons niet de steun voor dat wetsvoorstel. Maar ik ben ervan overtuigd (dat) wanneer we aan de macht komen, we die wet zullen aannemen.

  Een deel van het antwoord op uw tweede vraag ligt in de eerste vraag. Als we vrouwen empowerment geven, als we vrouwen betrekken bij het politieke systeem, als we vrouwen ruimte geven in het bestuur van het land, als we vrouwen ruimte geven in de bedrijven van het land, zullen we ze automatisch veiliger maken. Dus hen betrekken bij de politiek, hen betrekken bij zaken, bij het besturen van het land is de manier om hen macht te geven.

 2. 02

  Tamil gemeenschapsorganisatie: Like United Staten van Amerika, wat vindt u ervan om van India een echte Verenigde Staten van India te maken?

  Rahul Gandhi:De definitie van India in de Grondwet is een unie van staten. En binnen onze grondwet bestaat het idee dat de talen, culturen en geschiedenissen van elk van onze staten beschermd moeten worden onder de unie. Waar u het over heeft, staat al in onze grondwet. De BJP en de RSS vallen dat idee en ook de grondwet aan. Dat is het feit. Voor mij persoonlijk begrijp ik dat de Tamil-taal meer is dan een taal voor Tamil-mensen. Het is niet alleen een taal, het is hun geschiedenis, het is cultuur, het is hun manier van leven. En ik zal nooit toestaan ​​dat de Tamil-taal wordt bedreigd. Omdat voor mij het bedreigen van de Tamil-taal het idee van India bedreigen. Net als het bedreigen van Bengaals, of het bedreigen van Kannada, of het bedreigen van Hindi, zijn het bedreigen van Punjabi allemaal aanvallen op dat idee. Onze kracht komt, in tegenstelling tot veel andere landen, voort uit onze diversiteit, uit het accepteren dat we allemaal verschillend zijn, maar we kunnen samenwerken. En dat is het idee dat u en de congrespartij ongetwijfeld beschermen.

 3. 03

  Ambekariet-gemeenschap: wat is het plan van de Indiase het nationale congres de economische en sociale ongelijkheid uitroeien die de voorwaarde schept voor het fascisme op het Indiase subcontinent en ook op mondiaal niveau?

  Rahul Gandhi:Toen we in de regering zaten, hadden we een kastentelling uitgevoerd en het idee erachter was om een ​​röntgenfoto van de Indiase samenleving te maken om erachter te komen wat de exacte demografie van het land is. Omdat zonder onze demografie te begrijpen, … wie wie is, het erg moeilijk is om rijkdom en macht effectief te verdelen. En we oefenen druk uit op de BJP-regering om de cijfers van de kastentelling vrij te geven – dat doen ze natuurlijk nog niet – en we zullen druk blijven uitoefenen. En als we aan de macht komen, zullen we dat doen. Maar als congrespartij zijn we vastbesloten om van India een eerlijke plaats te maken. En we begrijpen heel goed dat India vandaag de dag, wat betreft de behandeling van Dalits, stammen, arme mensen, minderheden, geen eerlijke plek is. En er zijn heel veel dingen die gedaan kunnen worden. Er is de Nyay-regeling die bedoeld was om alle Indiërs een minimuminkomen te geven, er zijn ideeën zoals MNREGA. Ik denk een toename van het openbaar onderwijs, een toename van de openbare gezondheidszorg. Dit kan allemaal worden gedaan om van India een veel gelijkere en eerlijkere plaats te maken.

 4. 04

  Christelijke gemeenschap: Het aantal zetels in Lok Sabha neemt toe tot 888. Het is zal volledig gebaseerd zijn op de bevolking. Het zal de oriëntatie naar de dichtbevolkte staten doen kantelen, waardoor ze steeds meer het leeuwendeel van de inkomsten krijgen en zo. Wat is jouw mening hierover?

  Rahul Gandhi:Ik zou precies moeten kijken hoe ze erover denken om het te doen. Maar ik denk dat je heel, heel voorzichtig moet zijn als je eenmaal de representatieve structuur van een land verandert. Dus ik zou heel geïnteresseerd zijn om te begrijpen hoe ze op het nummer (888) zijn gekomen, wat de criteria zijn die ze gebruiken. Deze dingen mogen niet luchthartig worden gedaan. India is een gesprek, India is een onderhandeling tussen zijn talen, zijn mensen, tussen zijn geschiedenis en culturen en die onderhandeling moet eerlijk zijn. Alle delen van India moeten het gevoel hebben dat er eerlijkheid is in het onderhandelingsproces. Als ik zie hoe ze aan het nummer (888) komen, en wat het ontwerp is, dan zou ik kunnen antwoorden of ik het eens ben met het nummer. Maar ik heb de manier waarop ze het berekenen niet gezien.

  Denk aan het parlementsgebouw (etc.) … dit zijn allemaal afleidingen. De echte problemen in India zijn werkloosheid, prijsstijgingen, verspreiding van woede en haat, afbrokkelend onderwijssysteem, prijs van onderwijs, prijs van gezondheidszorg… dit zijn de echte problemen. De BJP kan ze niet bespreken, dus dan moeten ze het hele sceptergedoe doen.

 5. 05

  Moslimgemeenschap: moslims (in India) hebben vandaag de veiligheidsdreiging zoals er nooit eerder was. Welke strategie ben je bereid te volgen of welke hoop geef je aan Indiase moslims die de hele zaak zal veranderen tot het punt waar we waren, en terugkeren naar de normale stroom om India te ontwikkelen?

  Rahul Gandhi:De beste manier voor mij om dat uit te leggen is de regel: Nafrat ki bazar mein mohabbat ki dukaan — dat is de beste manier die ik kan zeggen. Het (de wreedheden) wordt sterker gevoeld door de moslimgemeenschap omdat het hen het meest direct wordt aangedaan. Maar in feite wordt het gedaan met alle minderheden. Zoals jij je aangevallen voelt, kan ik je garanderen dat mijn Sikh-broers hetzelfde voelen, ik kan je garanderen dat mijn christelijke broeders en zusters hetzelfde voelen, ik kan je garanderen dat de Dalit-gemeenschap hetzelfde voelt, tribale gemeenschap voelt hetzelfde. Sterker nog, iedereen die tegenwoordig arm is in India, als hij kijkt naar de extreme rijkdom in de handen van beperkte mensen, voelt hij hetzelfde als jij. Ze denken wat er aan de hand is, dat deze vijf mensen duizenden miljoenen hebben, maar ik heb niets te eten … Je voelt het het meest omdat het het meest agressief op jou gericht is. En je kunt haat niet met haat snijden. Het is onmogelijk… Ik wil ook op iets anders wijzen: dit gebeurt periodiek in India. Wat er vandaag met moslims in India gebeurt, gebeurde in de jaren tachtig met Dalits. We moeten het bestrijden met genegenheid, niet met haat. Dat zullen we doen.

  Lees ook

  Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van aanranding beschreven in …

  Rechterlijk panel onderzoekt geweld in Manipur: Amit Shah

  < /figuur>Hij bood aan supplementen voor me te kopen als ik toegaf aan seksuele avances: worstelaar

  Wrestlers' protest: het verhaal tot nu toe

 6. 06

  Studenten' gemeenschap: We willen terug naar India en ons land vertegenwoordigen. Maar we zien dat de manier waarop de atleten, de jongeren, de worstelaars de afgelopen tijd werden behandeld, zeer onwaardig is, we voelen ons erg ontmoedigd. Wat zou je tegen ons zeggen om het gevoel te geven terug te willen naar ons land?

  Rahul Gandhi: Er is een enorme vervorming. India is niet wat de media laten zien. De media laten graag een bepaald verhaal zien, dat is niet wat er in India aan de hand is. In de Yatra was het me heel duidelijk. Het was in het belang van de media om die dingen te laten zien, daar helpt de BJP mee. Denk dus niet dat alles wat je in de media ziet de waarheid is. En als jongere heeft je land je nodig. Uw vaardigheden en uw energie zullen zeer nuttig zijn voor het land. Dus als je zin hebt om terug te gaan, ga dan terug en help mee.

© IE Online Media Services Pvt Ltd