Home Dutch De nieuwste reisgids van DK Eyewitness biedt een diepe duik in Delhi's Nizamuddin Area

De nieuwste reisgids van DK Eyewitness biedt een diepe duik in Delhi's Nizamuddin Area

0

Humayun's Tomb is bijna leeg onder de meedogenloze Delhi zon, een zeldzame glimp van sereniteit die alleen buiten het toeristenseizoen te vinden is. Vogelgeluiden vervangen het constante gebabbel van gidsen, en alle overijverige toeristen die de zomerse hitte durven te trotseren, worden broeierig gezien onder hun vissershoed. Recht tegenover de tombe biedt het weelderige groen van Sunder Nursery de broodnodige rust en schaduw. Daarna hoeft men alleen maar de weg over te steken naar Nizamuddin Basti voor een bevredigende middaglunch.

Er is zeker geen tekort aan bezienswaardigheden om te verkennen als het gaat om Nizamuddin in Delhi, zelfs voor een doorgewinterde local. De nieuwste toevoeging van DK Publishing aan hun Eyewitness-serie biedt een reisgids voor Humayun's Tomb, Sunder Nursery en Nizamuddin (224 pagina's, ₹ 799), zodat de lezer een gedetailleerd beeld krijgt van de buurt voordat hij zijn reis. Het boek staat boordevol informatie over de historische context van het gebied, nuttige informatie over lokale bezienswaardigheden en verschillende routes, afhankelijk van de interesses of het schema van de reiziger.

De voorgestelde route van zes uur neemt de lezer mee door Sabz Burj naar Humayun's Tomb, de Garden of Delight en Sunder Burj bij Sunder Nursery, voordat hij Dargah Road bereikt. Zelfs onder de zinderende hitte zijn de architectonische hoogstandjes in het Humayun's Tomb-complex het bewonderen waard, met geen tekort aan Instagrambare locaties voor een geïmproviseerde foto. Het bij de hand hebben van de DK-gids zorgt voor een nog leukere ervaring, ononderbroken door constante Google-zoekopdrachten. The Garden of Delight biedt het perfecte toevluchtsoord voor een korte pauze na al het wandelen — buiten de zomer maanden is het ook een favoriete plek voor picknickers. We sloten onze middag af met Moradabadi biryani van Mashhoor Biryani ki Puraani Dukaan, maar de lijst met voedselopties in het Nizamuddin Basti-gebied is eindeloos.

Over het algemeen bleek het reisboek van DK een gebruiksvriendelijke gids te zijn, met gestroomlijnde secties op basis van de volgorde van verkenning. De kaarten in het boek zijn uitvoerig gelabeld en kleur gecodeerd. De structuur van het boek is eveneens visueel gericht. Er zijn ook 'insider-tips' van experts, waarbij het laatste hoofdstuk praktisch advies bevat voor iedereen die van buiten India naar Delhi reist.

Lees ook

Herziene uitgave van 'Kabir Granthawali' komt bijna na 100 jaar vrij

Biografie van George Fernandes op de tribunes volgende maand

Hope 'rebellen tegen de Raj' wordt gelezen door Indiërs van alle politieke overtuigingen…

Time Shelter, een verhaal over een magische kliniek voor Alzheimerpatiënten, wint … LEES OOK | Enthousiastelingen moedigen geschiedenis en erfgoed aan via sociale media

Het uitgebreide onderzoek maakt deze reisgids perfect voor zowel toeristen als de lokale bevolking van Delhi die delen van hun stad willen ontdekken die voorheen onder hun radar bleven. Wat het boek echter mist, is een alomvattende benadering van activiteiten in het gebied. Het zou een hele klus zijn voor een gepubliceerde reisgids om een ​​uitputtende lijst te geven van authentiek eten of culturele activiteiten in het gebied, aangezien openingstijden, prijzen en zelfs het bestaan ​​van dergelijke locaties voortdurend onderhevig zijn aan verandering: in deze gevallen kan het handiger zijn om online bronnen of mond-tot-mondreclame te raadplegen om generieke toeristenvallen zoals Fabcafe te vermijden.

© IE Online Media Services Pvt Ltd