De Beste Slimme Rookmelders van 2023

0
45
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een slimme rookmelder in 2023
Beste slimme rookmelder in het algemeen: Google Nest Protect
Beste budget slimme rookmelder: X-Sense XS01-WX slimme rookmelder< br/>Beste slimme rookmelder voor Alexa: First Alert Onelink Safe & Geluid
Beste slimme rookmelder voor Google Home: Kidde bedrade slimme rookmelder
Beste slimme rookmelder voor Homekit: Onelink rook- en koolmonoxidemelder
Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij een slimme Rookmelder anno 2023

Een gewone rookmelder is leuk en aardig, maar er zijn verschillende voordelen aan slim te werk gaan en investeren in een rookmelder die iets meer biedt.

Om te beginnen is het maar al te gemakkelijk om alledaagse rookmelders maandenlang onbeheerd of vergeten te laten. Wie weet of de batterijen nog goed zijn? Gaat het alarm nog af in geval van nood?

Slimme rookmelders zijn verbonden met wifi in huis, waardoor je met je smartphone overal de actuele status kunt controleren. Veel slimme rookmelders kunnen zelftests uitvoeren en u een diagnostisch rapport bezorgen via de bijbehorende app. Deze handige functies zorgen voor gemoedsrust en zorgen ervoor dat u zich nooit hoeft af te vragen of uw rookmelder naar behoren werkt.

GERELATEERDWat u moet weten over rookmelders

Met een slimme rookmelder, kunt u real-time meldingen ontvangen, u waarschuwen voor noodsituaties of u laten weten of de batterijen bijna leeg zijn. Ze kunnen de locatie van de noodsituatie lokaliseren en de huidige koolmonoxideniveaus in het hele huis volgen. En mocht er toch een vals alarm zijn, dan kunnen de meeste slimme rookmelders ook op afstand worden uitgezet.

Door thuis slimme rookmelders te installeren, kun je een onderling verbonden netwerk van rookmelders in het hele huishouden opzetten en ze allemaal op afstand in de gaten houden. En voor extra gemak zijn veel ook compatibel met smart home-spraakassistenten.

Als je niet al je bestaande rookmelders wilt vervangen door slimme upgrades, kun je in plaats daarvan een slim afluisterapparaat overwegen. Producten zoals de Ring Alarm Smoke & Co Listener of de Adobe Smoke Alarm Monitor kan naast je rookmelder worden geïnstalleerd. Zoals hun naam al doet vermoeden, kunnen deze apparaten ‘luisteren’ naar uw rookmelder, en wanneer deze afgaat, sturen ze direct een melding naar uw telefoon.

Om u te helpen beslissen welk type slimme rookmelder voor u geschikt is, kunt u onze aanbevelingen hieronder bekijken.

>

Beste slimme rookmelder in het algemeen: Google Nest Protect

Google

Pro's

 • ✓ Ontvang direct sms-meldingen
 • ✓ Alarm op afstand uitzetten met smartphone
 • ✓ Identificeert de bron van de noodsituatie

Nadelen

 • ✗ Duur voor een enkel apparaat

De Google Nest Protect, die voor het eerst werd uitgebracht in 2015, bestaat al een tijdje – en het getuigt van zijn kwaliteit dat hij blijft de beste slimme rookmelder op de markt.

Deze rookmelder en koolmonoxidemelder met twee functies gebruikt een split-spectrumsensor om te zoeken naar rook die wordt geproduceerd door snel brandende en smeulende branden. De CO-sensor zoekt daarentegen automatisch naar sporen van deze stille moordenaar.

GERELATEERDVervallen slimme rookmelders?

Eenmaal geïnstalleerd, controleert de Google Nest Protect automatisch je huis op rook en koolmonoxide en wordt er een gesproken melding geactiveerd als er iets ongewenst wordt gedetecteerd. Door de Nest Protect te verbinden met je wifi-netwerk, kun je meldingen ontvangen dat het alarm afgaat en de batterijen bijna leeg zijn. Met de Google Nest-app heb je toegang tot de slimme functies, waaronder de mogelijkheid om het alarm op afstand te dempen met de functie App stilzetten.

Deze nachtelijke diagnostiek wordt afgehandeld door de ‘Nightly Promise’ functie, die met één druk op de knop een volledige set zelftests uitvoert. Een volledig rapport over de prestaties van uw apparaat wordt vervolgens geleverd via de app. Op voorwaarde dat alles naar behoren functioneert, licht je Nest Protect op in een geruststellende groene tint en kun je je terugtrekken voor de nacht, in de wetenschap dat je volledig beschermd bent tegen rook of koolmonoxide.

< p>Met een groot aantal slimme functies die hier worden aangeboden, plus een koolmonoxidesensor die tien jaar meegaat, is er genoeg om het prijskaartje van de Google Nest Protect te rechtvaardigen.

Beste slimme rookmelder in het algemeen < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Google Nest Protect

Google's Nest Protect op batterijen alarm detecteert zowel rook als koolmonoxide, biedt bediening via smartphone of stemassistent en maakt automatisch verbinding met andere Nest Protect-alarmen.

Amazon

$ 119,00
 

Best Buy

$119.99
 

Bed Bad & Meer dan

$119.00
 

Beste budget slimme rookmelder: X-Sense XS01-WX Smart Rookmelder

X -Sense

Pro's

 • ✓ Betaalbaar
 • ✓ Kan het alarm dempen via de X-Sense-app
 • ✓ Kan meerdere gebruikers instellen op de app.

Nadelen

 • ✗ Geen koolmonoxidemelder

De X-Sense Slimme Rookmelder kost een fractie van de prijs van veel andere slimme rookmelders en is een rookmelder op batterijen met slimme functies die op afstand kunnen worden bediend via de X-Sense-app. Dit apparaat maakt gebruik van een foto-elektrische sensor om langzaam brandend en smeulend vuur te detecteren en heeft een sensorlevensduur van 10 jaar.

De X-Sense Slimme Rookmelder heeft geen ingebouwde koolmonoxidemelder, maar dat is te verwachten voor deze prijs. In plaats daarvan biedt deze compacte unit efficiënte rookdetectie met real-time app-meldingen voor alarmen, storingen of waarschuwingen voor bijna lege batterijen. Bij een vals alarm kunt u de XS01-WX op afstand uitzetten.

De installatie is relatief eenvoudig en voor verbinding met de wifi in huis is geen basisstation vereist. Hij is gemaakt van brandvertragend ABS-materiaal, heeft een luid alarm van 85 decibel en biedt over het algemeen een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Deze rookmelder is kosteneffectief genoeg om meerdere units te installeren rond het huis en aan elkaar gekoppeld, en het kan identificeren in welk deel van het huis brand of rook is gedetecteerd en u direct op de hoogte stellen.

Tegen een meerprijs kunt u zich abonneren op de Protect+-service, die een professionele 24/7-bewakingsservice biedt. Zodra een alarm is geactiveerd, stuurt het binnen drie seconden een bericht van de bewakingsdienst om te controleren of er echt sprake is van een noodsituatie. Het verifiëren van de noodresultaten in een brandweerwagen wordt onmiddellijk verzonden.

Maar voor degenen die zich niet abonneren, is dit nog steeds een betrouwbare en veilige slimme rookmelder die een lange levensduur biedt en een beetje meer verlichting voor de portemonnee. Als je wilt genieten van de voordelen van een slimme rookmelder, maar niet alles nodig hebt van iets uitgebreiders zoals de Google Nest Protect, dan doet de X-Sense XS01-WX Slimme Rookmelder het werk goed.

> Beste Budget Slimme Rookmelder

X-Sense XS01-WX Slimme Rookmelder

De X-Sense XS01-WX slimme rookmelder gebruikt een foto-elektrische sensor om langzaam brandend of smeulend vuur te detecteren. Het biedt verschillende smartphonefuncties, waaronder de mogelijkheid om het alarm op afstand te dempen in een situatie van vals alarm.

Amazon

$ 39,99
 

Beste slimme rookmelder voor Alexa: eerste waarschuwing Onelink Safe & Geluid

Eerste waarschuwing

Pro's

 • ✓ Kan verbinding maken met elk ander bedrade alarm in huis
 • ✓ Geniet van alle functionaliteit van Alexa
 • ✓ Rookmelder kan op afstand worden uitgezet

Nadelen

 • ✗ Duur
 • ✗ Extra functies zijn aantoonbaar niet nodig, tenzij u specifiek op zoek bent naar een Alexa-apparaat

Als je op zoek bent naar een slimme rookmelder die kan worden gekoppeld aan Alexa, dan is de First Alert Onelink Safe & Sound Smart Smoke Alarm is de beste die er is. Het past goed bij huizen met Alexa en heeft een ingebouwde omnidirectionele Bluetooth-luidspreker om met Alexa te praten of muziek, podcasts en audioboeken af ​​te spelen.

De slimme rookmelder zelf is ook niet traag. Deze foto-elektrische rookmelder en elektrochemische koolmonoxidemelder kunnen verbinding maken met elk ander bedrade alarm in uw huis en meldingen naar uw telefoon sturen voor al deze aangesloten apparaten. Het wordt geleverd met een batterijback-up van 10 jaar en biedt extra functies via de First Alert Onelinek-app.

Met behulp van de app kunt u op afstand meldingen ontvangen van elke noodsituatie in huis, waarbij u de locatie van de noodsituatie kunt bepalen. Bovendien kunt u koolmonoxideniveaus volgen, nachtlichtinstellingen aanpassen, batterijniveaus controleren, alarm zelftestresultaten controleren en meer.

In het geval van een vals alarm kan Onelink ook op afstand worden stilgezet. Terwijl u thuis bent, activeert elk noodgeval zowel gesproken waarschuwingen als het luide alarm van 85 decibel.

Omdat het een Alexa-apparaat is, kunt u First Alert Onelink Safe & Geluid voor handsfree bellen en berichten sturen of als intercom tussen twee Alexa-apparaten in huis. De omnidirectionele luidspreker hoort je spraakopdrachten vanuit elke richting, zelfs wanneer er muziek wordt afgespeeld, en het is een geweldige aanvulling op elk smart home dat al Alexa gebruikt.

Voor de prijs wil je misschien overweeg een goedkoper alternatief, tenzij u specifiek wilt profiteren van de extra Alexa-functionaliteit. Dit apparaat is echter een uitstekende aanvulling voor iedereen die een smart home bouwt met Alexa.

Beste slimme rookmelder voor Alexa

Eerste waarschuwing Onelink Safe & Geluid

Eerste waarschuwing Onelink Safe & Sound is een slimme rook- en koolmonoxidedetector met Alexa en Bluetooth-luidspreker, ontworpen voor omnidirectionele audio. De geavanceerde microfoons kunnen uw spraakopdrachten vanuit elke richting horen, zelfs als er muziek wordt afgespeeld.

Amazon

$ 180,37
$ 277,99 Bespaar 35%

Beste slimme rookmelder voor Google Home: Kidde bedrade slimme rookmelder

Kidde

Pro's

 • ✓ Compatibel met Google Home en Alexa
 • ✓ Werkt zelfs tijdens een stroomstoring
 • ✓ Waarschuwt u wanneer het moet worden vervangen.

Nadelen

 • ✗ Geen koolmonoxidemelder

Als je nadenkt over de beste slimme rookmelder voor Google Home, denk je natuurlijk in de eerste plaats aan Google Nest Protect. Maar sinaasappels zijn niet het enige fruit en de Nest Protect is niet de enige Google Home-compatibele slimme rookmelder. Dus als u op zoek bent naar een goedkoper alternatief, kunt u in plaats daarvan de Kidde Bedrade Slimme Rookmelder overwegen.

Deze bedrade Wi-Fi-compatibele rookmelder gebruikt foto-elektrische sensoren om rook- en vuurdeeltjes te detecteren en stuurt real-time waarschuwingen naar uw smartphone. Het geeft luide stemwaarschuwingen en een reeks alarmen wanneer het een dreiging detecteert en zal ook de aard van die dreiging aankondigen.

Uw alarm koppelen aan de Kidde-app is leuk en eenvoudig – download de app, scan de QR-code op het alarm en je bent binnen enkele seconden verbonden.

Als Google Home-compatibel slim alarm en dus op afstand te bedienen via de Google Home-app. Zo kunt u alarmtests uitvoeren, waarschuwingen ontvangen en valse alarmen onderdrukken met een druk op de knop of met gesproken instructies. En voor huizen met Alexa kan dit apparaat ook worden aangesloten als onderdeel van die opstelling.

De interne verzegelde batterij is goed voor tien jaar gebruik en je Kidde-alarm zal je zelfs op de hoogte stellen wanneer je apparaat moet worden vervangen. De levensduur van 10 jaar vertegenwoordigt een goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt 24/7 rookbescherming met een failsafe die ervoor zorgt dat hij blijft werken, zelfs tijdens een stroomstoring.

Het nadeel is dat deze slimme rookmelder alleen beschikbaar is als een bedrade model en bevat geen koolmonoxidemelder. In alle andere opzichten is dit een uitstekende keuze voor een slimme rookmelder van een van de toonaangevende merken.

Beste slimme rookmelder voor Google Home

Kidde bedrade slimme rookmelder

Het batterijgevoede Nest Protect-alarm van Google detecteert zowel rook als koolmonoxide, biedt bediening via smartphone of stemassistent en maakt automatisch verbinding met andere Nest Protect-alarmen.

Walmart

Beste slimme rookmelder voor Homekit: Onelink rook- en koolmonoxidemelder

Onelink

Pro's

 • ✓ Eenvoudige installatie
 • ✓ Overal te plaatsen
 • ✓ Compatibel met HomeKit en Alexa

Nadelen

 • ✗ Kiezen om het apparaat een andere naam te geven tijdens de HomeKit-configuratie kan problemen veroorzaken

Het is niet altijd gemakkelijk om slimme apparaten te vinden die compatibel zijn met HomeKit, en de Onelink Rookmelder en Koolmonoxidemelder is de beste slimme rookmelder voor degenen die het slimme thuisecosysteem van Apple gebruiken. Deze versie op batterijen kan overal in huis worden geplaatst en vereist geen vaste bedrading.

De Onelink is een slimme rook- en koolmonoxidemelder met twee functies en wordt geleverd met een driecellige vijf batterijpakket van een jaar. Het werkt met de First Alert Onelink-app en is eenvoudig toe te voegen aan uw Homekit-installatie.

Met de app kunt u noodwaarschuwingen rechtstreeks op uw smartphone of tablet ontvangen en indien nodig het alarm op afstand dempen. Gesproken waarschuwingen zullen u op de hoogte stellen van gevaar, waarbij de aard van de waarschuwing en de bron van de storing worden gespecificeerd. Met andere app-functies kunt u de resultaten van de zelftest van het alarm bekijken, het koolmonoxidegehalte controleren en de lichtinstellingen aanpassen.

Zodra u uw Onelink hebt verbonden met uw Wi-Fi en HomeKit, is het eenvoudig te integreren met andere HomeKit-compatibele apparaten in huis, te synchroniseren met alle geautomatiseerde functies die al zijn ingesteld en spraakopdrachten te geven via Siri.

Het kan draadloos verbinding maken met andere Onelink-alarmen om een ​​netwerk te creëren dat vervolgens kan worden bediend via de app. Als er één alarm afgaat, activeert het alle andere onderling verbonden alarmen als een failsafe, zodat iedereen in huis wordt gewaarschuwd voor het gevaar en snel en veilig kan evacueren.

Voor slimme huizen die al met HomeKit werken, is deze slimme rookmelder het waard om toe te voegen aan je lijst met compatibele apparaten. Er is ook een bekabelde versie beschikbaar (die iets meer kost), maar voor installatiegemak kan deze versie op batterijen niet eenvoudiger worden geïnstalleerd.

Beste Slimme Rookmelder voor Homekit

Onelink Rookmelder en Koolmonoxidemelder

Een slimme rookmelder nodig die compatibel is met Apple Homekit ? e Onelink Rookmelder en Koolmonoxidemelder werken met Homekit en bieden betrouwbare bescherming voor het huis.

Amazon

$ 110,18
$ 135,99 Bespaar 19%

Doel

$ 132,99
 

Veelgestelde vragen

Hoeveel rookmelders heb ik nodig?

De brandweer raadt u aan om minstens één rookmelder op elke verdieping van uw huis, inclusief kelders.

Waar moet ik rookmelders plaatsen?

Het is een goed idee om rookmelders te plaatsen in verkeersruimten van je woning, zoals overlopen of gangen. Overweeg om ook een rookmelder binnen 3 meter van elke slaapkamer in het huishouden te plaatsen, zodat ze duidelijk te horen zijn als de bewoners slapen.

Hoe vaak moet ik een slimme rookmelder vervangen?

De meeste rookmelders hebben een levensduur van ongeveer 10 jaar en dienen na deze tijd vervangen te worden.

Kunnen slimme rookmelders worden uitgeschakeld?

Slimme rookmelders op batterijen kunnen worden uitgeschakeld door de batterijen te verwijderen en de testknop ingedrukt te houden. Voor bedrade slimme rookmelders moet u de rookmelder uit de houder halen en vervolgens de voedingskabel loskoppelen. Zodra u dit hebt gedaan, moet u het alarm dempen door de testknop ingedrukt te houden.

The Best Smart Home Devices of 2023 Beste slimme display Google Nest Hub (2e generatie) Beste koop Beste slimme luidspreker Sonos Era 100 Best Buy Beste slimme gloeilamp Philips Hue Amazon

$ 89,95
 

Beste Smart Switch Lutron Caseta Smart Start Kit Amazon

$90.00
$94.95 Bespaar 5%

Beste Premium ecobee Slimme Thermostaat Premium Amazon

$249.99
 

Beste Smart Lock augustus Wi-Fi Smart Lock Amazon

$199.99
$229.99 Bespaar 13%

Beste videodeurbel Ring Doorbell 4 Amazon

$ 159,99
 

Beste beveiligingscamera voor binnen Arlo Pro 4 Spotlight-camera Amazon

$159.99
$199.99 Bespaar 20%

LEES VOLGENDE

 • › 9 manieren waarop de Apple Watch uw leven kan redden
 • › Jam buitenshuis met deze draagbare luidspreker van Harman, nu $ 199,99
 • › 10 veelvoorkomende VPN-fouten die mensen maken
 • › Ik heb een leren telefoonhoesje gekocht en ik ga nooit meer terug
 • › Reinig zonder compromissen en bespaar op de Roborock S7 Max Ultra
 • › De donkere modus komt naar Windows Paint