De bästa smarta rökdetektorerna 2023

0
52
Jason Fitzpatrick/How-To Geek

Innehållsförteckning

Vad du ska leta efter i en smart rökdetektor 2023
Bästa smarta rökdetektorn totalt sett: Google Nest Protect
Bästa budget smarta rökdetektorn: X-Sense XS01-WX Smart rökdetektor< br/>Bästa smarta rökdetektor för Alexa: First Alert Onelink Safe & Ljud
Bästa smarta rökdetektor för Google Home: Kidde Hardwired smart rökdetektor
Bästa smarta rökdetektor för Homekit: Onelink rök- och kolmonoxiddetektor
Vanliga frågor

Vad man ska leta efter i en smart Rökdetektor 2023

En vanlig rökdetektor är bra och bra, men det finns flera fördelar med att gå smart och investera i en rökdetektor som erbjuder lite mer.

Till att börja med är det alltför lätt att lämna vanliga rökdetektorer obevakade eller glömda i månader. Vem vet om batterierna fortfarande är bra? Kommer larmet fortfarande att ljuda i en nödsituation?

Smarta rökdetektorer är anslutna till ditt hems Wi-Fi, vilket gör att du kan kontrollera aktuell status var som helst med din smartphone. Många smarta rökdetektorer kan utföra självtester och ge dig en diagnostisk rapport via sin medföljande app. Dessa bekväma funktioner ger sinnesfrid och gör att du aldrig behöver undra om din rökdetektor fungerar som den ska.

RELATERATVad du behöver veta om brandvarnare

Med en smart rökdetektor kan du ta emot aviseringar i realtid, varna dig om nödsituationer eller låta dig veta om batterierna håller på att ta slut. De kan lokalisera nödsituationen och hålla koll på aktuella kolmonoxidnivåer i hela hemmet. Och skulle det finnas ett falskt larm kan de flesta smarta rökdetektorer också stängas av på distans.

Genom att installera smarta rökdetektorer hemma kan du sätta upp ett sammankopplat nätverk av brandvarnare i hela hushållet och hålla koll på alla på distans. Och för ytterligare bekvämlighet är många också kompatibla med röstassistenter för smarta hem.

Om du inte vill ersätta alla dina befintliga brandvarnare med smarta uppgraderingar kan du överväga en smart lyssningsenhet istället. Produkter som Ring Alarm Smoke & Co Listener eller Adobe Smoke Alarm Monitor kan installeras bredvid din brandvarnare. Som deras namn antyder, ‘lyssna’ till din brandvarnare och när den ljuder skickar de en omedelbar varning till din telefon.

För att hjälpa dig bestämma vilken typ av smart rökdetektor som är rätt för dig, kolla in våra rekommendationer nedan.

Bästa smarta rökdetektor totalt: Google Nest Protect

Google

Proffs

 • ✓ Ta emot omedelbara textaviseringar
 • ✓ Fjärrtysta larmet med smartphone
 • ✓ Identifierar källan till nödsituationen

Nackdelar

 • ✗ Dyrt för en enda enhet

Efter att ha släppts för första gången 2015, har Google Nest Protect redan funnits ett tag—och det är ett bevis på dess kvalitet att den är fortfarande den bästa smarta rökdetektorn på marknaden.

Denna dubbelfunktionella rökdetektor och kolmonoxiddetektor använder en sensor med delat spektrum för att söka efter rök som produceras av snabbt brinnande och pyrande bränder. Däremot söker dess CO-sensor automatiskt efter spår av denna tysta mördare.

RELATERATUpphör smarta rökdetektorer?

När Google Nest Protect har installerats kommer det automatiskt att övervaka ditt hem för rök och kolmonoxid, och en röstvarning utlöses om något oväntat upptäcks. Genom att ansluta Nest Protect till ditt Wi-Fi-nätverk kan du få aviseringar om att larmet ljuder, batterierna börjar ta slut. Med Google Nest-appen kan du komma åt dess smarta funktioner, inklusive möjligheten att stänga av larmet på distans med hjälp av apptystnadsfunktionen.

Denna nattliga diagnostik hanteras av Google Nest Protects ‘Nightly Promise’ funktion, som kör en komplett uppsättning självtester med en knapptryckning. En fullständig rapport om din enhets prestanda levereras sedan via appen. Förutsatt att allt fungerar som det ska, kommer din Nest Protect att lysa upp i en lugnande grön nyans, och du kan dra i pension för natten, trygg i vetskapen om att du är helt skyddad mot rök eller kolmonoxid.

< p>Med en mängd smarta funktioner som erbjuds här, plus en kolmonoxidsensor som håller i tio år, finns det mycket som motiverar Google Nest Protects prislapp.

Bästa smarta rökdetektorn totalt sett < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Google Nest Protect

Googles batteridrivna Nest Protect larmet upptäcker både rök och kolmonoxid, erbjuder kontroll av smartphone eller röstassistent och kopplas automatiskt ihop med andra Nest Protect-larm.

Amazon

119,00 $
 

Bästa köp

119,99 USD
 

Sängbadkar & Mer än

119,00 USD
 

Bästa budget smarta rökdetektor: X-Sense XS01-WX Smart Rökdetektor

X -Sense

Proffs

 • ✓ Prisvärt
 • ✓ Kan tysta larmet via X-Sense-appen
 • ✓ Kan konfigurera flera användare på appen

Nackdelar

 • ✗ Ingen kolmonoxiddetektor

X-Sense Smart Smoke Detector är en batteridriven rökdetektor med smarta funktioner som kan fjärrstyras och kostar en bråkdel av priset för många andra smarta rökdetektorer via X-Sense-appen. Den här enheten använder en fotoelektrisk sensor för att upptäcka långsamt brinnande och pyrande bränder och har en livslängd på 10 år.

X-Sense Smart Smoke Detector har inte en inbyggd kolmonoxiddetektor, men det är att förvänta sig vid det här priset. Istället ger denna kompakta enhet effektiv rökdetektion med appaviseringar i realtid för larm, fel eller varningar för lågt batteri. I händelse av ett falskt larm kan du tysta XS01-WX på distans.

Installationen är relativt enkel och anslutning till ditt hems Wi-Fi kräver ingen basstation. Den är tillverkad av brandhämmande ABS-material, har ett högt 85-decibellarm och visar överlag bra valuta för pengarna.

Denna rökdetektor är tillräckligt kostnadseffektiv för att flera enheter ska installeras runt hemmet och kopplat samman, och det kan identifiera vilket område av branden eller röken i hemmet som har upptäckts och ge dig en omedelbar heads-up.

För en extra premie kan du prenumerera på tjänsten Protect +, som tillhandahåller en professionell övervakningstjänst dygnet runt. När ett larm har utlösts skickar det ett meddelande från övervakningstjänsten inom tre sekunder för att verifiera om det är en verklig nödsituation. Verifiering av nödresultatet i en brandbil skickas omedelbart.

Men för dem som inte prenumererar är detta fortfarande en pålitlig och säker smart rökdetektor som ger lång livslängd och lite mer lättnad för plånboken. Om du vill dra nytta av fördelarna med en smart rökdetektor men inte behöver allt från något mer utarbetat som Google Nest Protect, gör X-Sense XS01-WX Smart Smoke Detector jobbet bra.

Bästa budget smarta rökdetektor

X-Sense XS01-WX smart rökdetektor

Den smarta rökdetektorn X-Sense XS01-WX använder en fotoelektrisk sensor för att upptäcka långsamt brinnande eller pyrande bränder. Den tillhandahåller flera smarttelefonfunktioner, inklusive möjligheten att tysta larmet på distans, i en situation med falsklarm.

Amazon

39,99 USD
 

Bästa smarta rökdetektor för Alexa: First Alert Onelink Safe & Ljud

Första varning

Proffs

 • ✓ Kan anslutas till vilket annat fast larm som helst i hemmet
 • ✓ Njut av alla funktioner hos Alexa
 • ✓ Brandvarnare kan fjärrtystas

Nackdelar

 • ✗ Dyrt
 • ✗ Ytterligare funktioner behövs förmodligen inte om du inte specifikt letar efter en Alexa-aktiverad enhet

Om du är ute efter en smart rökdetektor som paras ihop med Alexa, kan First Alert Onelink Safe & Sound Smart Smoke Alarm är det bästa som finns. Den passar bra ihop med Alexa-aktiverade hem och har en inbyggd rundstrålande Bluetooth-högtalare för att prata med Alexa eller spela musik, podcaster och ljudböcker.

Den smarta brandvarnaren i sig är inte heller slarvig. Den här fotoelektriska brandvarnaren och den elektrokemiska kolmonoxiddetektorn kan anslutas till alla andra fasta larm i ditt hus och skicka meddelanden till din telefon för vilken som helst av dessa anslutna enheter. Den levereras med en 10-årig batteribackup och erbjuder ytterligare funktioner via First Alert Onelinek-appen.

Med hjälp av appen kan du ta emot aviseringar på distans om alla nödsituationer i hemmet, och lokalisera platsen för nödsituationen. Dessutom kan du spåra kolmonoxidnivåer, anpassa nattljusinställningar, kontrollera batterinivåer, kontrollera larm självtestresultat och mer.

I händelse av ett falskt larm kan Onelink också stängas av på distans. Medan du är hemma kommer alla nödsituationer att utlösa röstvarningar samt det höga 85-decibellarmet.

Eftersom du är en Alexa-aktiverad enhet kan du använda First Alert Onelink Safe & Ljud för handsfree-samtal och meddelanden eller som en intercom mellan två Alexa-aktiverade enheter i hemmet. Dess rundstrålande högtalare hör dina röstkommandon från alla håll, även när det spelas musik, och den är ett utmärkt komplement till alla smarta hem som redan använder Alexa.

För priset kanske du vill överväg ett billigare alternativ om du inte specifikt vill dra nytta av den extra Alexa-funktionaliteten. Den här enheten är dock ett utmärkt komplement för alla som bygger ett smart hem med Alexa.

Bästa smarta rökdetektor för Alexa

First Alert Onelink Safe & Ljud

First Alert Onelink Safe & Sound är en Alexa-aktiverad smart rök- och kolmonoxiddetektor och Bluetooth-högtalare, designad för rundstrålande ljud. Dess avancerade mikrofoner kan höra dina röstkommandon från alla håll, även när musik spelas.

Amazon

180,37 USD
277,99 USD Spara 35 %

Bästa smarta rökdetektor för Google Home: Kidde Hardwired smart rökdetektor

Kidde

Proffs

 • ✓ Kompatibel med Google Home och Alexa
 • ✓ Fungerar även vid strömavbrott
 • ✓ Meddelar dig när den behöver bytas ut

Nackdelar

 • ✗ Ingen kolmonoxiddetektor

När man tänker på den bästa smarta rökdetektorn för Google Home är det naturligt att först och främst tänka på Google Nest Protect. Men apelsiner är inte den enda frukten, och Nest Protect är inte den enda Google Home-kompatibla smarta rökdetektorn. Så om du letar efter ett billigare alternativ kanske du vill överväga Kidde Hardwired Smart Smoke Detector istället.

Den här trådbundna Wi-Fi-aktiverade rökdetektorn använder fotoelektriska sensorer för att upptäcka rök och brandpartiklar och skickar realtidsvarningar till din smartphone. Den avger högljudda röstvarningar och en serie larm när den upptäcker ett hot och kommer också att meddela vilken typ av hot det är.

Att ansluta ditt larm till Kidde-appen är trevligt och enkelt—ladda ner appen, skanna QR-koden på larmet, så blir du ansluten inom några sekunder.

Som ett Google Home-kompatibelt smartlarm och kan därför fjärrstyras via Google Home-appen. Som sådan kommer du att kunna utföra larmtester, ta emot varningar och tysta falska larm med en knapptryckning eller med röstmeddelanden. Och för Alexa-aktiverade hem kan den här enheten också anslutas som en del av den installationen.

Det interna förseglade batteriet är bra för tio års användning, och ditt Kidde-larm kommer till och med att meddela dig när din enhet behöver bytas ut. Den 10-åriga livslängden representerar bra valuta för pengarna, och erbjuder rökskydd dygnet runt med en felsäker som säkerställer att den fortsätter att fungera även under ett strömavbrott.

På nackdelen är denna smarta brandvarnare endast tillgänglig som en fast modell och innehåller ingen kolmonoxiddetektor. I alla andra avseenden är detta ett utmärkt val av smart brandvarnare från ett av de branschledande varumärkena.

Bästa smarta rökdetektor för Google Home

Kidde Hardwired Smart Rökdetektor

Googles batteridrivna Nest Protect-larm upptäcker både rök och kolmonoxid, erbjuder kontroll av smartphone eller röstassistent och kopplas automatiskt samman med andra Nest Protect-larm.

Walmart

Bästa smarta rökdetektor för Homekit: Onelink rök- och kolmonoxiddetektor

Onelink

Proffs

 • ✓ Enkel installation
 • ✓ Kan placeras var som helst
 • ✓ Kompatibel med HomeKit och Alexa

Nackdelar

 • ✗ Att välja att byta namn på enheten under HomeKit-konfigurationen kan orsaka problem

Det är inte alltid lätt att hitta smarta enheter som är kompatibla med HomeKit, och Onelinks rökdetektor och kolmonoxiddetektor är den bästa smarta rökdetektorn för dem som använder Apples ekosystem för smarta hem. Denna batteridrivna version kan placeras var som helst i hemmet och kräver ingen fast ledning.

Onelink är ett smart rök- och kolmonoxidlarm med dubbla ändamål och kommer med en trecells femma -års batteripaket. Det fungerar med First Alert Onelink-appen och är lätt att lägga till i din Homekit-konfiguration.

Med appen kan du ta emot nödlarm direkt till din smartphone eller surfplatta och stänga av larmet på distans vid behov. Röstvarningar kommer att meddela dig om fara, och specificera varningens karaktär och störningens källa. Andra app-aktiverade funktioner låter dig granska larm självtestresultat, kontrollera kolmonoxidnivåer och anpassa ljusinställningar.

När du har anslutit din Onelink till ditt Wi-Fi och HomeKit, är det’ lätt att integrera den med alla andra HomeKit-aktiverade enheter i hemmet, synkronisera den med alla automatiserade funktioner som redan är inställda och utfärda röstkommandon via Siri.

Den kan trådlöst kopplas samman med andra Onelink-larm för att skapa ett nätverk som sedan kan styras via appen. Skulle ett larm ljuda utlöser det alla andra sammankopplade larm som ett felsäkert larm, vilket säkerställer att alla i hemmet är uppmärksamma på faran och snabbt och säkert kan evakuera.

För smarta hem som redan fungerar med HomeKit är denna smarta rökdetektor värd att lägga till i din lista över kompatibla enheter. En hårdkopplad version finns också tillgänglig (kostar lite mer), men för att underlätta installationen kunde denna batteridrivna version inte vara enklare att installera.

Bästa smarta rökdetektor för Homekit

Onelink rökdetektor och kolmonoxiddetektor

Behöver du en smart rökdetektor som är kompatibel med Apple Homekit ? Onelink rökdetektor och kolmonoxiddetektor fungerar med Homekit och ger ett pålitligt skydd för hemmet.

Amazon

110,18 USD
135,99 USD Spara 19 %

Mål

132,99 USD
 

Vanliga frågor

Hur många rökdetektorer behöver jag?

Brandtjänsten rekommenderar att du installerar på minst en rökdetektor på varje nivå i ditt hem, inklusive källarområden.

Var ska jag placera rökdetektorer?

Det är en bra idé att placera rökdetektorer i cirkulationsområden i ditt hem, som trappavsatser eller korridorer. Överväg att placera en brandvarnare inom 3 meter från varje sovrum i hushållet också, för att säkerställa att de hörs tydligt om de boende sover.

Hur ofta ska jag byta ut en smart rökdetektor?

De flesta rökdetektorer har en livslängd på 10 år eller ungefär, och bör bytas ut efter denna tid.

Kan smarta rökdetektorer inaktiveras?

Batteridrivna smarta rökdetektorer kan inaktiveras genom att ta ur batterierna och trycka och hålla ned testknappen. För fastanslutna smarta rökdetektorer måste du ta bort rökdetektorn från dess fäste och sedan koppla ur strömkabeln. När du har gjort detta bör ett tryck på och håll ned testknappen tysta larmet.

The Best Smart Home Devices of 2023 Bästa Smart Display Google Nest Hub (2:a generationen) Bästa köp Bästa smarta högtalaren Sonos Era 100 Best Buy Bästa smarta glödlampan Philips Hue Amazon

89,95 USD
 

Bästa Smart Switch Lutron Caseta Smart Start Kit Amazon

90,00 USD
94,95 USD Spara 5 %

Bästa Premium Ecobee Smart Thermostat Premium Amazon

249,99 USD
 

Bästa Smart Lock August Wi-Fi Smart Lock Amazon

199,99 USD
229,99 USD Spara 13 %

Bästa videodörrklocka dörrklocka 4 Amazon

159,99 $
 

Bästa inomhussäkerhetskamera Arlo Pro 4 Spotlight-kamera Amazon

159,99 USD
199,99 USD Spara 20 %

LÄS NÄSTA

 • › 9 sätt som Apple Watch kan rädda ditt liv
 • › Jam utomhus med denna bärbara Harman-högtalare, nu 199,99 $
 • › 10 vanliga VPN-misstag som människor gör
 • › Jag köpte ett telefonfodral i läder och jag kommer aldrig tillbaka
 • › Rengör utan att kompromissa och spara på Roborock S7 Max Ultra
 • › Dark Mode kommer till Windows Paint