Dagelijkse briefing: het laatste nieuws over het protest van worstelaars; Amit Shah's bezoek aan Manipur; RBI's 'lichtgewicht' betalingssysteem; en meer

0
110

🚨 Groot verhaal

Met de top van India worstelaars die protesteerden tegen BJP-parlementslid Brij Bhushan Singh wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie, riep het Internationaal Olympisch Comité op tot een “onpartijdig, strafrechtelijk onderzoek in overeenstemming met de lokale wetgeving”, eraan toevoegend dat “de veiligheid en het welzijn van deze atleten is naar behoren overwogen gedurende het hele proces.”

🔴 De United World Wrestling heeft ondertussen gedreigd India te schorsen van internationaal worstelen als er niet binnen een bepaalde periode nieuwe Wrestling Federation of India-verkiezingen worden gehouden.

🔴 De verklaring van het IOC kwam kort na de worstelaars kondigden hun besluit aan om hun medailles weg te gooien in de rivier de Ganga. Echter, met tussenkomst van boerenleider Naresh Tikait, die hen vroeg om hun protestactie vijf dagen uit te stellen, kwamen de worstelaars terug op hun beslissing.

🔴 In onze Opinie-sectie, Mrinal Pande schrijft: “Het gebaar van het onderdompelen van enkele van 's werelds meest prestigieuze medailles in de Ganga, een van de meest heilige rivieren van India, hoe triest het ook is, heiligt ook de vastberadenheid van vrouwen die opstaan ​​om gerechtigheid te eisen tegen hun misbruikers.' ;

Alleen in de Express

Voor veel ouders in Jharkhand is Engels middelbaar onderwijs een droomuitje van bereiken betekent. Op dinsdag wachtten duizenden gretig terwijl 37.309 studenten deelnamen aan toelatingstests om zich in te schrijven voor een van de 80 overheidsscholen, die zijn omgebouwd tot CBSE-modelscholen van het Engelse medium, en die studenten gratis les zullen geven.

📰 Van de voorpagina

👉🏽 Terwijl de spanningen in Manipur blijven sudderen, heeft de minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah van de Unie de stamleiders gevraagd om de vrede gedurende ten minste twee weken te verzekeren, zodat de normaliteit kan terugkeren en de besprekingen kunnen worden voortgezet. Hij verzekerde hen dat hun eisen, waaronder het opleggen van de regel van de president in de staat en de oprichting van een apart bestuur voor stammen, in overweging zullen worden genomen.

Advertentie

👉🏽 Manish Sisodia, gedurende drie maanden gearresteerd door het CBI geleden in verband met de accijnszaak in Delhi, is borgtocht geweigerd door het Hooggerechtshof, dat zei dat de “bevrediging” van het onderzoeksbureau dat hij “getuigen zou kunnen beïnvloeden niet kan worden genegeerd”.

>

👉🏽 In klas XI-XII kiezen de meeste studenten in Tamil Nadu, Telangana, Andhra Pradesh, Kerala en Karnataka voor de wetenschapsstroom. In drie van deze staten kiest minder dan 2 procent van de studenten voor kunst, zo bleek uit een onderzoek van de regering van de Unie. Studenten in Gujarat, West-Bengalen en Punjab hadden daarentegen de meeste studenten die voor kunst kozen.

👩🏽‍💻 Must Read

“We komen hier nu al vele jaren, maar we waren nooit bang…nu wel..”

Advertentie

Er heerst een gevoel van angst bij een privé-circusgroep in Jammu en de Anantnag van Kasjmir, nadat vermoedelijke militanten maandagavond hun 26-jarige collega hadden vermoord. Deepak Kumar, wiens vrouw acht maanden zwanger is, werkte al bijna zeven jaar met een privé-circusgroep en was de kostwinner van zijn gezin.

Nu Frankrijk een verbod aankondigde op alle binnenlandse korteafstandsvluchten naar opwarming van de aarde, Amitabh Sinha legt uithoe de luchtvaart een relatief kleine bijdrage levert aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, en hoe pogingen om deze terug te dringen tot nu toe geen resultaat hebben opgeleverd.

De Reserve Bank of India (RBI) heeft aangekondigd te werken aan een lichtgewicht, draagbaar betalings- en afwikkelingssysteem dat kan worden gebruikt voor kritieke transacties tijdens catastrofale gebeurtenissen zoals natuurrampen of oorlog. Genaamd de “bunker” equivalent van digitale betalingen, we leggen uit het idee achter het betalingssysteem en wanneer het waarschijnlijk wordt gelanceerd.

⏱️ En tot slot…

Condooms en anticonceptiepillen werden gevonden in make-upkits die aan 200 bruiden werden geschonken tijdens een massahuwelijksprogramma in het kader van een overheidsplan in het district Jhabua. Hier is een blik op de laatste politieke ruzie in Madhya Pradesh.

🤫Het Smart Cities Missions-project, waarvan de deadline is verlengd tot juni 2024, is een van de onderwerpen van onderzoek door de vaste parlementaire commissie voor huisvesting en stedelijke aangelegenheden. Nu is er een hernieuwde focus op steden die achterblijven wat betreft het voltooiingspercentage. Lees in het Delhi vertrouwelijk van vandaag!

Lees ook

Dagelijkse briefing: een update over het protest van de worstelaars; nieuwe regering van Karnataka…

< /figuur>Dagelijkse briefing: ruzie over inhuldiging van nieuw parlementsgebouw; hoe UPSC h…

< /figuur>Dagelijkse briefing: Laatste nieuws over botsingen in Manipur; Kerala, Tamil Nadu best presteren…

Dagelijkse briefing: wat de historische uitspraken van het Hooggerechtshof betekenen voor Delhi, Ma…Advertentie

🔊 In de aflevering van 3 Things van vandaag praten we over de spanningen tussen de Meitei- en Kuki-gemeenschappen in Manipur en het bezoek van Amit Shah, en de moordzaak van Shahbad Dairy waarbij een 20-jarige man zijn minderjarige vriendin doodstak. We bespreken ook hoe een overheidsfunctionaris uit Chhattisgarh een reservoir liet leeglopen nadat zijn telefoon erin viel tijdens het klikken op een selfie.

Tot morgen, 

Sonal Gupta en Varsha Sriram