Brottares protest: BKU-ledaren Tikait tillkännager “mahapanchayat” i Muzaffarnagar den 1 juni

0
45

BKU-ledaren Naresh Tikait sa en ‘mahapanchayat’ kommer att hållas i Muzaffarnagar’s byn Soram på torsdag för att diskutera den pågående protesten från brottare mot WFI-chefen Brij Bhushan Singh angående anklagelser om sexuella trakasserier.

Tikait, chefen för Balyan khap, sa på tisdagskvällen ärendet kommer att diskuteras i detalj i mahapanchayat.

På en dramafylld tisdag kom några av Indiens bästa brottare åtföljda av hundratals supportrar samlades på stranden av Ganga i Haridwar och hotade att sänka ner sina världs- och olympiska medaljer i den heliga floden, men avstod efter att ha blivit övertygade av Khap och bondeledare som sökte fem dagar att ta itu med deras klagomål.

OS-medaljörerna Sakshi Malik, Bajrang Punia och Asian Games-guldmedaljören Vinesh Phogat åkte till Har ki Pauri i tisdags för att protestera mot passiviteten mot Wrestling Federation of Indias (WFI) chef som påstås ha sexuellt trakasserat flera kvinnliga grapplers.

Men efter att ha tillbringat en timme och 45 minuter återvände de efter flera khap och politiska ledare uppmanade dem att inte ta ett så extremt steg.

Tikait sa att flera representanter för olika khaps och deras huvuden från Uttar Pradesh, Haryana, Punjab Rajasthan och Delhi kommer att delta i mahapanchayat för att bestämma nästa handlingssätt i brottarnas protest.

Läs även

Krav på sexuella tjänster, minst 10 fall av ofredande detaljerade i …

Han erbjöd mig att köpa kosttillskott för mig om jag gav efter för sexuella närmanden: brottare

Rättspanel för att undersöka våld i Manipur: Amit Shah

Wrestlers' protest: Berättelsen hittills

Den 28 maj hade Delhi-polisen fängslat brottarna och lämnat in FIR-anmälningar mot dem för brott mot lag och ordning.