'Bezuiniging met 85 procent': na Karnataka richt de premier zich op het congres in Rajasthan

0
58

Premier Narendra Modi viel woensdag opnieuw het congres aan over “85 procent commissie”, en zei dat als de BJP-regering er de afgelopen negen jaar niet was geweest, verschillende centrale plannen tientallen jaren meer nodig zouden hebben gehad om alle uithoeken van de wereld te bereiken. land.

Tijdens een betoging in Rajasthan's Ajmer ter gelegenheid van negen jaar regering, zei de premier: “Mensen vragen zich vaak af waar Modi het geld vandaan haalt voor al het ontwikkelingswerk. Ons land heeft nooit een gebrek aan geld gehad als het gaat om ontwikkeling. Het is belangrijk dat al het geld dat door de overheid wordt gestuurd, allemaal wordt gebruikt voor ontwikkelingswerk.”

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/2-171.jpg" />Premier Narendra Modi bezoekt de Brahma-tempel in Pushkar, Rajasthan, woensdag 31 mei 2023. (PTI-foto)

Hij zei dat voormalig premier Rajiv Gandhi publiekelijk had aanvaard dat als de regering van het Congres 100 paisa stuurt, 85 paisa verloren gaat tot corruptie – iets dat hij ook had verklaard tijdens de verkiezingen in Karnataka, zogenaamd om de beschuldiging van het congres te weerleggen dat er grootschalige corruptie is bij het toekennen van civiele contracten in de staat.

Lees ook | Hits en missers van 9 jaar regering van Narendra Modi

“In de afgelopen negen jaar heeft de BJP-regering alleen Rs 24 lakh crore uitgegeven aan snelwegen en spoorwegen. Afgaand op wat Rajiv Gandhi zei, als er een regering van het Congres was geweest, zou 20 lakh crore van Rs 24 lakh crore zijn geplunderd,” zei hij.

Evenzo Rs 24 lakh crore van Rs 29 lakh crore onder Direct Benefit Transfer; Rs 19.000 crore van Rs 22.000 crore aan stamstudenten voor hun opleiding; Rs 3,15 lakh crore van Rs 3,75 lakh crore voor watervoorzieningen; en Rs 2 lakh crore van Rs 2.25 lakh crore voor huizen voor armen zou in het midden zijn geplunderd, voordat ze de beoogde begunstigden konden bereiken, beweerde hij, eraan toevoegend dat “het congres niet discrimineert als het gaat om plunderen”. p> Premier Narendra Modi spreekt gebeden uit in de Brahma-tempel in Pushkar, Rajasthan, woensdag 31 mei 2023 (PTI-foto)

Hij beschuldigde het congres ervan de levens van miljoenen vrouwen en kinderen in gevaar te hebben gebracht, en zei dat de inentingsdekking slechts ongeveer 60 procent bedroeg onder het bewind van het congres. Hij zei dat het Congres nog eens 40 jaar nodig zou hebben gehad om honderd procent dekking te bereiken, wat zou leiden tot een onvoorstelbaar aantal arme vrouwen en kinderen die om het leven komen.

Advertentie

Mening geven | Suhas Palshikar schrijft over negen jaar BJP-regering: mislukkingen, Modi-proof

Hij zei dat zelfs voor een gasaansluiting mensen onder het bewind van het Congres van het kastje naar de muur moesten rennen. Vandaar dat slechts 14 crore mensen een gasaansluiting hadden in 2014, en dat het nog eens 20 jaar zou hebben geduurd voor volledige dekking, “wat betekent dat er weer een generatie voorbij zou zijn gegaan zonder een gasaansluiting. Dit was voor mij niet acceptabel. Daarom heeft de BJP-regering in de afgelopen negen jaar meer dan 19 crore gasaansluitingen gegeven”.

“Vóór 2014 waren er meer dan 18 miljoen gezinnen die geen kraanwater kregen. In de afgelopen drie jaar heeft de BJP-regering 9 crore-families aangesloten op wateraansluitingen via pijpleidingen. Als er een regering van het Congres was geweest, zou het nog 20 jaar hebben geduurd om hetzelfde te doen', zei de premier.

Advertentie

Lees ook | Nooddocumentaire, waarin ontwikkeling wordt getoond: BJP is van plan om UP-outreach een kickstart te geven ter gelegenheid van 9 jaar Modi-regering.

Hij zei dat ongeveer 2 lakh voormalige soldaten in Rajasthan een uitkering hebben ontvangen onder het One Rank One Pension, terwijl in het hele land , voormalige soldaten hebben tot nu toe ongeveer Rs 65.000 crore ontvangen.

De premier zei dat er veel is veranderd sinds 2014. “Vóór 2014 ging het hele land de straat op tegen corruptie, waren er om de dag terroristische aanslagen in grote steden, was het congres bang om wegen aan de grens aan te leggen, en misdaden tegen vrouwen waren op een hoogtepunt. Er was een supermacht boven de premier en de regering van het congres werd bestuurd via afstandsbediening. Er was besluiteloosheid, beleid faalde, investeerders waren teleurgesteld en de jeugd had duisternis voor zich”, zei hij.

Lees ook | 9 jaar Modi-regering: Cong beschuldigt BJP van het ‘plunderen’ van mensen, zegt dat het leven van de armen er niet op vooruit is gegaan

“Vandaag wordt India overal ter wereld geprezen. Tegenwoordig zeggen grote experts dat India op het punt staat extreme armoede uit te bannen. Vrienden, hoe is deze verandering tot stand gekomen? Het antwoord is sabka saath, sabka vikas, prioriteit geven aan de behoeftigen,” zei hij.

Advertentie

Nu de regering van Rajasthan onlangs Recht op gezondheid heeft aangenomen, zei de premier: “De gewoonte van het Congres om te garanderen is niet nieuw, maar oud. Vijftig jaar geleden gaf het Congres de natie een garantie om een ​​einde te maken aan armoede, en dit is het grootste verraad van de armen door het Congres… om zijn mislukkingen te verbergen, heeft het Congres een nieuwe formule van valse garanties bedacht.”

Hij zei dat als deze garanties worden geïmplementeerd, ze niet alleen de staat failliet zullen laten gaan, maar ook de natie. “U bent getuige van de toestand van die landen die failliet gaan, dit is de visie en het beleid van het Congres”, zei de premier.

Advertentie

Hij zei dat de bevolking van Rajasthan vijf jaar geleden een mandaat aan het Congres gaf, “en in ruil daarvoor kreeg Rajasthan instabiliteit en anarchie.” MLA, minister en de eerste minister zijn druk met elkaar aan het vechten. De regering van het Congres is aardig voor terroristen en druk bezig terroristen te sussen. De regering van het Rajasthan-congres heeft de vrije hand gegeven aan degenen die samenzweren tegen onze dochters. De regering van het Congres geeft niets om de veiligheid en de belangen van dochters.

Lees ook

Eisen om seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van molestering beschreven in …

Brij Bhushan bood aan supplementen voor me te kopen als ik toegaf aan seksuele avances…

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/Stoltenberg-met-de-Duitse-minister van Buitenlandse Zaken-Annalena-Baerbock-en-de-Amerikaanse-staatssecretaris-Antony-Blinken-in-Oslo. -AP.jpg?formaat wijzigen=450.250" />Jens Stoltenberg: 'Veiligheid niet langer regionaal… wat gebeurt er in Azië matt…

'Ons beleid zou vergelijkbaar zijn': Rahul Gandhi steunt Centre's standpunt over Rusland…

“Ik kan met grote voldoening zeggen dat de regering van de BJP heeft aandacht besteed aan alle problemen waarmee moeders, dochters en zussen worden geconfronteerd”, zei de premier, terwijl hij verschillende regelingen en maatregelen opsomde die vrouwen ten goede kwamen, zoals Matru Vandana Yojana, Beti Bachao Beti Padhao, Sukanya Samriddhi Yojana, Mudra Yojana, Ujjwala Yojana , meer zwangerschapsverlof voor vrouwen, de weg effenen voor vrouwen die zich bij alle drie de strijdkrachten willen aansluiten, geld rechtstreeks naar bankrekeningen van vrouwen sturen, een campagne starten om ervoor te zorgen dat een kind in het ziekenhuis wordt geboren, miljarden toiletten bouwen in scholen, enz. De premier somde ook verschillende maatregelen op die zijn regering heeft genomen voor het welzijn van boeren.

© The Indian Express (P) Ltd