Als klap voor de eenheid van de oppositie, slecht bloed tussen Cong, laait TMC op na een ongemakkelijke wapenstilstand

0
58

Dagen nadat de West-Bengaalse Chief Minister en Trinamool Congress (TMC) supremo Mamata Banerjee een olijftak uitreikte aan het congres terwijl ze haar steun betuigde aan de partij in haar bolwerken voor de Lok Sabha-peilingen van 2024, kreeg de beladen relatie tussen de twee partijen een meer gespannen nadat de enige Bengaalse MLA Bayron Bis van het congres overstak naar de TMC.

Dinsdag bekritiseerde het congres de TMC door te zeggen dat dergelijke “stroperij” was niet bedoeld om de eenheid van de oppositie te versterken en diende alleen de doelstellingen van de BJP.

Drie maanden na het veroveren van de door moslims gedomineerde Sagardighi Assembly-zetel in Murshidabad in een bypoll van de TMC, schakelde de Congess MLA maandag over naar de regerende partij. Het overlopen van Bayron komt op een moment dat er inspanningen worden geleverd om eenheid van de oppositie te smeden om het op te nemen tegen de BJP in de peilingen van 2024.

In februari had de nederlaag van de TMC-kandidaat in Sagardighi Mamata woedend gemaakt, die toen had gezegd: “In 2024 zullen we een alliantie zien tussen de Trinamool en het volk. We gaan niet mee met een van de andere politieke partijen. We zullen alleen vechten met de steun van mensen. Degenen die de BJP willen verslaan, zullen volgens mij op ons stemmen. Degenen die op CPI(M) en het Congres stemmen, stemmen eigenlijk op BJP.”

Newsmaker | Een nieuw huis voor Bayron Biswas, terug naar 0 voor West Bengal Congress

De TMC leek haar houding ten opzichte van het congres te verzachten na de diskwalificatie van Rahul Gandhi als Lok Sabha-parlementslid na zijn veroordeling en veroordeling wegens zijn opmerking over de achternaam Modi uit 2019.

In Bengalen zijn de betrekkingen tussen de twee partijen gespannen voor een lange tijd. Bij de parlementsverkiezingen van 2016 en 2021 sloot het congres zich aan bij het door de CPM geleide linkerfront om het op te nemen tegen de TMC, die beide peilingen won.

Onlangs bezochten Bihar CM en JD(U) supremo Nitish Kumar en plaatsvervangend CM en RJD-leider Tejashwi Yadav Mamata in Kolkata, waarna zowel Kumar als Mamata beweerden dat alle anti-BJP-troepen zouden moeten samenwerken voor eenheid van de oppositie voor de verkiezingen van 2024. Veel oppositiepartijen houden op 12 juni in Patna hun eerste gezamenlijke conclaaf in dit verband.

Advertentie

Echter, nadat Bayron zich in zijn bijzijn bij de TMC had aangesloten, zei senior partijleider en Mamata's neef Abhishek Banerjee: “Onze voorzitter Mamata Banerjee heeft herhaaldelijk verklaard dat ze er geen probleem mee heeft het congres te steunen om de BJP te verslaan.” . De Bengaalse PCC (Pradesh Congress Committee) chef Adhir Ranjan Chowdhury beweert echter dat hij tegen de Trinamool zal vechten. Dit impliceert dat hij niet van plan is de BJP te verslaan.”

Op weg naar 2024 | Ontmoeting in Patna: twee stappen vooruit, één stap terug terwijl de oppositiepartijen de tango ontdekken

Abhishek zei: 'We vinden het niet erg om het Congres te steunen, maar dat betekent niet dat op plaatsen waar de TMC sterk is, het Congres ons zou bevechten om de BJP te versterken. Als het Congres Trinamool verzwakt, is de enige partij die wint, de BJP. We zijn klaar om het congres te steunen op plaatsen waar ze sterk zijn, maar ze zouden hetzelfde moeten doen op plaatsen waar TMC de belangrijkste kracht blijft om het op te nemen tegen de BJP.”

Hij beweerde ook: 'Het Congres en Adhir verwachten dat de oppositie hen steunt, maar in ruil daarvoor willen ze niet dezelfde steun verlenen aan de andere oppositiepartijen. Als Adhir TMC wil breken, wie profiteert er dan van? Geen congres of CPM, maar BJP. Als ik het congres had moeten breken, zou Bayron zich bij ons hebben gevoegd in Murshidabad zelf. Als we besluiten het congres te breken, zouden 4 parlementsleden (uit andere staten) zich in een oogwenk bij TMC voegen. We willen echter niet de politiek bedrijven van het breken van politieke partijen, we willen de BJP verslaan.”

Advertentie

De TMC dichtslaan na de omschakeling van Bayron, zei Adhir, & #8220;Onze strijd tegen TMC en BJP zal doorgaan.

CPM-leider Tanmay Bhattacharya zei: “Bayron Bis heeft gewonnen omdat mensen TMC en BJP wilden verslaan en die situatie is niet veranderd.” Als er opnieuw gestemd wordt in Sagardighi, dan zullen TMC en BJP opnieuw verslagen worden.”

De algemeen secretaris van het All India Congress Committee (AICC), verantwoordelijk voor communicatie, Jairam Ramesh, lanceerde een vernietigende aanval op de TMC en zei: “Drie maanden nadat hij werd gekozen als congres-MLA in een historische overwinning, is Bayron Biswas weggelokt door de TMC in West-Bengalen. Dit is een compleet verraad aan het mandaat van de mensen van het kiesdistrict Sagardighi Assembly.”

Lees ook | Ongekend, zegt Mamata Banerjee terwijl de gouverneur een knipoog naar de SEC-kandidaat van de TMC-govt houdt. Ramesh zei ook: “Zulke stroperij die eerder in Goa, Meghalaya, Tripura en andere staten is gebeurd, is niet bedoeld om de eenheid van de oppositie te versterken en dient alleen de BJP's. doelstellingen.”

Van haar kant weigerde Mamata tijdens een persconferentie op het staatssecretariaat Nabanna dinsdag commentaar te geven op de zet van Bayron. “Vraag het onze lokale partij. Ik weet het niet. Ik zag het op het nieuws', beweerde ze.

Advertentie

Mamata beschuldigde ook: “Links, het Congres en de BJP houden nooit op verkeerde dingen te doen. Ze zijn hetzelfde en ze zullen bij elkaar blijven. Laat ze bij elkaar blijven. Het zijn drie bloemen van dezelfde slinger. Ze denken nooit goede dingen. Dus ik heb geen tijd voor hen.

Op de bewering van Ramesh dat de TMC ook in andere staten had geprobeerd het congres pijn te doen, zei Mamata: 'Ik denk dat we allemaal samen zijn op nationaal niveau. Op staatsniveau moeten alle partijen begrijpen dat ze hun eigen verplichtingen hebben. We hebben alleen Meghalaya en Goa betwist. Maar toen het Congres Rajasthan, Madhya Pradesh, Himachal, Gujarat, Chhattishgarh betwistte, hebben we nooit verstoord. In plaats van te verstoren, ondersteunden we ze. Daarom heb ik geen opmerkingen (over de opmerkingen van Ramesh). Iedereen kan alles zeggen.”

Advertentie

De TMC-chef zei ook: “Als we niet in andere staten vechten, hoe worden we dan een nationale partij. Het is niet om verkiezingen te winnen, het is ook om het stempercentage, zodat we een nationale partij worden.”

Op de oppositiebijeenkomst van 12 juni zei Mamata: “Het gebeurt, zei ik tegen Nitishji om een ​​bijeenkomst in Patna te beleggen. Hij vroeg me eergisteren en ik bevestigde (mijn deelname aan de vergadering).

Lees ook

Staatsregering zwaait, Amit Shah's missie Manipur betrof het herstellen van vertrouwen… -vachak.jpg?resize=450,250″ />

Maak kennis met de spirituele leider die MP Congress helpt BJP te verslaan bij Hindutva-game

BJP kijkt verder dan Shinde Sena en overweegt MNS-booster voor NDA als Fadnavis, Ra…

Oor op de grond, Haryana BJP-leiders geven toe dat partijstilte over worstelaars r…Advertentie < TMC-leider Derek O’Brien sloeg terug naar Ramesh en tweette: "Ondanks de steun van Mamata Banerjee zweert het Congres om Mamata Banerjee in Bengalen te bestrijden" Verklaring van het Congres twee weken geleden. Het congres schendt het vertrouwen in de eenheid van de oppositie en verwacht dan boeketten rozen! En over het versterken van BJP? Word volwassen alsjeblieft."