Home Dutch Alle instrumenten die nodig zijn voor politiek in India gecontroleerd door BJP, RSS: Rahul Gandhi in Californië

Alle instrumenten die nodig zijn voor politiek in India gecontroleerd door BJP, RSS: Rahul Gandhi in Californië

0

Congresleider Rahul Gandhi zei woensdag dat de RSS en de BJP alle politieke instrumenten in India controleren. Tijdens een bijeenkomst van de Indiase diaspora in Santa Clara, Californië, in de VS, wees het voormalige Wayanad-parlementslid erop dat voordat ze 'Bharat Jodo Yatra' aftrapten, ze zich realiseerden dat de normale gereedschappen die historisch werden gebruikt in De Indiase politiek werkte niet meer.

“Voordat we gingen wandelen, ontdekten we dat de normale instrumenten die we gebruikten voor politiek… dit soort gesprekken, openbare bijeenkomsten, werkten niet meer. Alle instrumenten die we nodig hadden om politiek te bedrijven in India — ze werden gecontroleerd door de BJP en de RSS,” zei hij.

Hij vertelde het politieke scenario in India en zei dat mensen in India worden bedreigd en dat er agentschappen tegen hen worden gebruikt. “We kwamen er dus ook achter dat het moeilijk was geworden om politiek te handelen en daarom besloten we om van het zuidelijkste puntje van India naar Srinagar te lopen.

Hij ging verder met uit te leggen hoe het congres op de lijn kwam “Nafrat ki bazaar mein mohabbat ki dukaan kholi (opende een winkel van liefde op de markt van haat). “Toen we begonnen, dacht ik, laten we eens kijken wat er gebeurt. Na 5 of 6 dagen realiseerden we ons dat 1.000 km lopen niet eenvoudig was. En ik had een oude knieblessure die begon op te spelen. Dus ik zei dat ik nu echt in de problemen zit omdat er geen keus is, je moet lopen en ik heb behoorlijk veel pijn. Toen gebeurde er iets heel verrassends.

Na drie weken lang elke dag 25 km te hebben gelopen, merkte hij op een middag plotseling dat hij zich helemaal niet moe voelde.

Lees ook | Bharat Jodo Yatra: Rahul Gandhi's experiment met de politiek van mohabbat

'Ik stond' s ochtends op, om 6 uur begonnen we en we eindigden rond 7.30-8 uur 's avonds met lopen. Ik had het gevoel dat het heel vreemd is dat ik me helemaal niet moe voel. Toen begon ik mensen rond te vragen of ze zich moe voelen. Ze zeiden nee dat zijn ze niet. Ik begon erover na te denken en besefte dat wij het eigenlijk niet waren die liepen, maar dat India met ons meeliep. En de grote massa mensen die kwamen… alle religies, alle gemeenschappen, kinderen… ze creëerden een sfeer van liefde en genegenheid… dat niemand moe werd. Allen liepen samen en hielpen elkaar. En zo kwamen we op het idee: Nafrat ki bazaar mein mohabbat ki dukaan kholi ,” vertelde hij de Indiase gemeenschap die het programma bijwoonde dat zelf ‘Mohabbat ki Dukaan’ heette.

Mis het niet | Van veiligheid voor vrouwen tot ongelijkheid: 6 vragen die Rahul Gandhi beantwoordde in interactie met Indiase diaspora in Californië

Gandhi vervolgde ook met te zeggen dat Bharat Jodo Yatra niet gaat over het breien van het geografische gebied dat India beslaat, “Bharat Jodo Yatra zit in jullie harten.” Hij onderstreepte dat Bharat Jodo gaat over het respecteren van alle religies en vreedzame coëxistentie, en zei: “Als je geschiedenis bestudeert, kun je zien dat alle spirituele leiders – inclusief Guru Nanak Dev ji, Guru Basavanna ji, Narayana Guru ji – verenigd zijn.” de natie op een vergelijkbare manier,” zei hij.

Advertentie

Hij zei dat India niet is wat je in de media kunt zien, dat een politiek verhaal propageert dat ver van de werkelijkheid af staat. Gandhi beweerde dat er een 'enorme verdraaiing' is en zei: 'Het was me in de Yatra heel duidelijk dat het in het belang van de media is om deze dingen te projecteren, het is helpt de BJP. Denk dus niet dat alles wat je in de media ziet de waarheid is.

Hij zei dat alle grote leiders in India altijd hebben benadrukt dat niemand de indruk mag hebben dat hij of zij alles weet. “Leiders als Guru Nanak Ji, Basavanna ji, Gandhi ji benadrukten niet de indruk te hebben dat jij alles bent. Dat de wereld te groot, te gecompliceerd is voor iemand om te denken dat hij alles begrijpt en alles weet, ” zei hij.

Lees | Bharat Jodo Yatra verlaat Rajasthan, Rahul Gandhi draagt ​​'mohabbat ki dukaan' naar Haryana

Gandhi noemde het een ziekte en zei: “Dat is de ziekte… dat we een groep mensen in India hebben die er absoluut van overtuigd zijn dat ze alles weten. Sterker nog, ik denk dat ze misschien denken dat ze zelfs meer weten dan God. Ze kunnen gaan zitten en een gesprek voeren en hem uitleggen wat er aan de hand is. En onze premier is natuurlijk zo'n voorbeeld.”

Advertentie

“Ik denk dat als je Modiji naast God zou zetten, Modiji God zou gaan uitleggen hoe het universum werkt. En God zou in de war raken dat wat ik heb gemaakt,” Zei Gandhi terwijl hij het publiek aan het lachen maakte.

Lees ook

Gerechtelijk panel onderzoekt geweld in Manipur: Amit Shah

Worstelaars' protest: Trust politieonderzoek, zegt Anurag Thakur; Tikait belt … 'Hallo, meneer Modi': Rahul Gandhi grapt, zegt 'neem aan dat mijn telefoon wordt afgeluisterd'

Te midden van het geweld in Manipur werd DGP P Doungal overgeplaatst, Rajiv Kumar om hem te vervangen.

Hij zei dat dit grappig klinkt, maar er zijn enkele mensen in India die 'wetenschap aan de wetenschappers, geschiedenis aan de historici, oorlogsvoering aan het leger, vliegen aan de luchtmacht' kan uitleggen. “En de kern ervan is middelmatigheid, dat ze eigenlijk niets begrijpen,” meende hij.

© IE Online Media Services Pvt Ltd