9 sätt som Apple Watch kan rädda ditt liv på

0
51
Tim Brookes/How-To Geek

Osäker på om du ska köpa en Apple Watch? Tänk om du kunde mäta den bärbara enhetens värde i mer än bara funktioner och bekvämlighet? Här är alla sätt som Apples populära bärbara faktiskt skulle kunna göra

Falldetektering ringer nödtjänster åt dig

Falldetektering använder sensorerna i Apple Watch för att upptäcka när du har ramlat omkull. När du knackar på får du ett meddelande som frågar dig om du är OK, då kan du avvisa larmet eller ringa räddningstjänst direkt från din handled (förutsatt att du är inom räckhåll för din telefon eller ett mobiltorn).

Om du inte rör dig och inte svarar på varningen ringer din Apple Watch räddningstjänsten åt dig. Siri kommer att upprepa ett meddelande som anger varför samtalet har gjorts samt din nuvarande plats med hjälp av GPS-koordinater. Du kommer att höra en hög varning innan samtalet går igenom, vilket ger dig möjlighet att avbryta i händelse av en falsk upptäckt.

Du kan aktivera falldetektering under Watch-appens Emergency SOS-sektion och låta den vara på hela tiden, eller välja att ha den aktiverad precis när du tränar.

Krockdetektering rapporterar höginverkande krascher

Precis som falldetektering är Crash Detection en funktion som kan upptäcka högpåverkande händelser som bilolyckor och automatiskt ringa räddningstjänsten åt dig. Den är tillgänglig på nyare modeller som Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra, såväl som iPhone 14 och senare.

Apple

Om du blir medvetslös av en olycka kommer Crash Detection att se till att hjälp är på väg. Du kanske måste stänga av den om du är på väg till en nöjespark. Funktionen är på som standard men kan växlas under Watch-appens Emergency SOS-meny.

Hjärtfrekvensövervakning kan märka hjärthändelser

h2>

När du först ställer in din Apple Watch blir du inbjuden att ange personlig information, inklusive din ålder, längd, vikt och mer. Du kommer också att bli tillfrågad om du vill att din klocka ska övervaka pulsavläsningar som är låga eller höga, beroende på vad du gör.

Denna övervakning kan hjälpa dig att upptäcka potentiella hjärthändelser som hjärtinfarkt innan de inträffar. Internet är full av exempel där Apple Watch har förutspått en sådan händelse och fått ett positivt resultat. Du kan aktivera funktionen och ställa in gränser under Heart-menyn i Watch-appen på din iPhone.

RELATERAT:Vad är hjärtfrekvensvariabilitet (HRV) på Apple Watch och varför spelar det någon roll?

Detektion av förmaksflimmer letar efter onormalt Hjärtrytm

Utöver aviseringar om hög och låg puls kan Apple Watch också upptäcka oregelbundna pulser. Apple uppger att Apple Watch förmaksflimmer inte är en ersättningsdiagnos, men kan hjälpa till att slå larm så att eventuella problem kan undersökas av medicinsk personal.

Precis som andra funktioner för pulsövervakning kommer din Apple Watch att be dig aktivera detta under den första installationen. Du kan också slå på eller av den när som helst under Heart-sektionen i Watch-appen.

RELATERAT: Varför din vilopuls just blev högre på Apple Watch

Ring räddningstjänsten genom att hålla en knapp

Som standard kan du trycka och hålla ned sidoknappen (under Digital Crown) för att initiera ett nödsamtal. Håll i fingret så hör du en hög varning, sedan blir du ansluten till räddningstjänsten. Apple Watch använder internationella nödsamtal för att automatiskt ansluta till över 120 länder över hela världen.

Tim Brookes/How-To Geek

Den här funktionen fungerar ännu bättre på mobilmodeller eftersom du inte behöver en iPhone i närheten, bara mobilmottagning.

Undvik stillasittande beteende med aktivitetsaviseringar< /h2>

Hälsoriskerna förknippade med stillasittande livsstilar är väldokumenterade. Du kan använda Apple Watch för att motivera dig att gå upp och röra dig mer. Förutom att få regelbundna aviseringar om dina aktivitetsnivåer (som ofta uppmuntrar dig att ta en promenad), ser du också aviseringar från montern. Dessa uppmuntrar dig att gå upp och röra dig i några minuter om du har suttit den senaste timmen.

Tim Brookes/How-To Geek

Detta handlar mindre om “spara” ditt liv och mer om att förlänga det, men det är fortfarande troligt att det har en nettopositiv inverkan på din allmänna hälsa.

Backtrack-, Compass- och Maps-funktioner för navigering

Backtrack är en funktion som introduceras i watchOS 9 för Apple Watch Series 6 eller senare som gör att du kan följa dina steg om du går vilse när du är ute och går. Du kan aktivera Backtrack manuellt med Compass-appen på din klocka, men din klocka kommer att börja logga ruttdata automatiskt när den upptäcker att du befinner dig på en plats där du kan behöva den.

Tim Brookes/How-To Geek

Utöver detta kan Apple Watch Compass-appen pekar dig i rätt riktning. Du kan använda den för att ställa in waypoints till användbara platser som basläger eller en mötesplats, med platsen för din parkerade bil automatiskt tillagd (för det mesta åtminstone).

Du kan till och med använda din klocka som ett komplett navigeringsverktyg med rätt kartapp. Även om Apple Maps fungerar på Apple Watch, skulle vi rekommendera något lite mer kapabelt som ViewRanger eller Topo Maps+ om du hoppas kunna använda din klocka som en dedikerad GPS-ersättning. Var bara medveten om den extra batteriförbrukningen om du gör detta.

Bli sedd på natten med en blinkande varning

Alla Apple Watch-modeller har en ficklampa som kan aktiveras under Kontrollcenter. Svep helt enkelt uppåt från botten av skärmen medan du tittar på urtavlan och tryck sedan på ficklampsikonen. Den använder skärmens fulla ljusstyrka för att lysa upp din omgivning, och den fungerar tillräckligt bra under mörka förhållanden.

Svep åt vänster så börjar din Apple Watch-skärm att blinka. Detta är idealiskt om du är ute och går eller springer på natten och vill ha extra sinnesro när det gäller att bli sedd. Det är ett liknande koncept som reflekterande material på väskor och skor.

Ljud en 86-decibel siren (Apple Watch Ultra)

< p>Om du har en Apple Watch Ultra finns det ytterligare ett trick i rockärmen: en 86-decibel siren som kan hjälpa dig att höras (om den inte syns) under förrädiska förhållanden. Det kan vara dåligt väder som dimma eller snö, eller till och med under jorden i grottor eller under spillrorna. Du kan också använda den för att hittas i tät skog om du blir separerad från en grupp.

Apple

Sirenen kan hittas genom att trycka och hålla den orange åtgärdsknappen på vänster kant av din Apple Watch Ultra.

Vilken Apple Watch ska du välja?

Det finns nästan säkert en Apple Watch där ute som är bäst lämpad för din livsstil och budget. Kolla in vår Apple Watch Series 8-recension, såväl som vår recension av 2022 Apple Watch SE.

Tänk länge innan du lämnar dina pengar om du behöver en Apple Watch Ultra.

The Best Apple Watches of 2023 Best Apple Watch Overall Apple Watch Series 8 (GPS, 41mm) Amazon

$329.00
$399.00 Save 18%

Bästa Apple Watch totalt sett Apple Watch Series 8 (GPS, 45 mm) Amazon

359,00 USD
$429.00 Spara 16 %

Bästa budget Apple Watch Apple Watch SE (2:a generationen, 40 mm) Amazon

249,00 $
 

Bästa budget Apple Watch Apple Watch SE (2:a generationen, 44 mm) Amazon

269,99 USD
 

Bästa Apple Watch med Cellular Apple Watch Series 8 (GPS + Cellular, 41 mm) Amazon

429,00 $
499,00 $ Spara 14 %

Bästa Apple Watch med Cellular Apple Watch Series 8 (GPS + Cellular, 45 mm) Amazon

459,00 USD
529,00 USD Spara 13 %

Bästa Apple Watch för hållbarhet Apple Watch Ultra Amazon

799,00 USD
 

LÄS NÄSTA

  • › Jam utomhus med denna bärbara Harman-högtalare, nu 199,99 $
  • › Rengör utan att kompromissa och spara på Roborock S7 Max Ultra
  • › 10 vanliga VPN-misstag som människor gör
  • › Meta Quest 3 kommer att få en 2x GPU-boost och en prishöjning
  • › Dark Mode kommer till Windows Paint
  • › The Meta Quest 2 återgår till sitt ursprungliga pris