Home Dutch 9 manieren waarop de Apple Watch uw leven kan redden

9 manieren waarop de Apple Watch uw leven kan redden

0
Tim Brookes/How-To Geek

Weet u niet zeker of u een Apple Watch moet kopen? Wat als u de waarde van de wearable kon meten in meer dan alleen functies en gemak? Hier zijn alle manieren waarop de populaire wearable van Apple daadwerkelijk zou kunnen

Valdetectie roept nooddiensten voor u op

Valdetectie gebruikt de sensoren in de Apple Watch om te detecteren wanneer je bent gevallen. Als je aanklopt, zie je een melding waarin je wordt gevraagd of alles in orde is. Op dat moment kun je de waarschuwing negeren of de hulpdiensten bellen vanaf je pols (ervan uitgaande dat je binnen bereik van je pols bent). telefoon of een zendmast).

Als u niet beweegt en niet reageert op de waarschuwing, belt uw Apple Watch de hulpdiensten voor u. Siri herhaalt een bericht dat aangeeft waarom de oproep is gedaan, evenals uw huidige locatie met behulp van GPS-coördinaten. U hoort een luide waarschuwing voordat het gesprek doorgaat, wat u de mogelijkheid geeft om te annuleren in het geval van een valse detectie.

U kunt Valdetectie inschakelen in de sectie Emergency SOS van de Watch-app en deze altijd aan laten staan, of ervoor kiezen om deze ingeschakeld te laten net wanneer u aan het trainen bent.

Crashdetectie rapporteert zware crashes

Net als Valdetectie is Crashdetectie een functie die ingrijpende gebeurtenissen zoals auto-ongelukken kan detecteren en automatisch hulpdiensten voor je kan bellen. Het is beschikbaar op nieuwere modellen zoals de Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra, evenals de iPhone 14 en nieuwer.

Apple

Raak je door een ongeval bewusteloos, dan zorgt Crash Detection ervoor dat hulp onderweg is. Mogelijk moet u het echter uitschakelen als u naar een pretpark gaat. De functie is standaard ingeschakeld, maar kan worden omgeschakeld in het Emergency SOS-menu van de Watch-app.

Hartslagmeting kan cardiale gebeurtenissen opmerken

Wanneer u uw Apple Watch voor het eerst instelt, wordt u uitgenodigd om wat persoonlijke informatie in te voeren, waaronder uw leeftijd, lengte, gewicht en meer. U wordt ook gevraagd of u wilt dat uw horloge controleert op hartslagmetingen die laag of hoog zijn, afhankelijk van wat u doet.

Deze bewaking kan u helpen mogelijke hartgebeurtenissen zoals hartaanvallen op te sporen voordat ze zich voordoen. Het internet staat vol met voorbeelden waarbij de Apple Watch een dergelijke gebeurtenis heeft voorspeld en een positief resultaat heeft gekregen. U kunt de functie inschakelen en limieten instellen in het Hart-menu in de Watch-app op uw iPhone.

GERELATEERD:Wat is hartslagvariabiliteit (HRV) op Apple Watch en waarom is het belangrijk?

Atriumfibrillatiedetectie zoekt naar abnormaal Hartritme

Naast hoge en lage hartslagmeldingen kan de Apple Watch ook een onregelmatige hartslag signaleren. Apple stelt dat detectie van boezemfibrilleren met de Apple Watch geen vervangende medische diagnose is, maar kan helpen alarm te slaan zodat eventuele problemen kunnen worden onderzocht door medische professionals.

Net als andere functies voor hartslagmeting, zal uw Apple Watch u vragen om dit in te schakelen tijdens de eerste installatie. U kunt het ook op elk moment in- of uitschakelen in het gedeelte Hart van de Watch-app.

GERELATEERD: Waarom uw hartslag in rust zojuist hoger is geworden op Apple Watch

Bel hulpdiensten door een knop ingedrukt te houden

U kunt standaard de zijknop (onder de Digital Crown) ingedrukt houden om een ​​noodoproep te starten. Houd uw vinger vast en u hoort een luid alarm, waarna u wordt verbonden met de hulpdiensten. De Apple Watch maakt gebruik van internationale noodoproepen om automatisch verbinding te maken met meer dan 120 landen wereldwijd.

Tim Brookes/How-To Geek

Deze functie werkt zelfs nog beter op mobiele modellen omdat je geen iPhone in de buurt nodig hebt, alleen mobiele ontvangst.

Vermijd sedentair gedrag met activiteitsmeldingen< /h2>

De gezondheidsrisico's die gepaard gaan met een sedentaire levensstijl zijn goed gedocumenteerd. Je kunt de Apple Watch gebruiken om je te motiveren om op te staan ​​en meer te bewegen. Naast het ontvangen van periodieke meldingen over uw activiteitenniveau (vaak aangemoedigd om een ​​wandeling te maken), ziet u ook standmeldingen. Deze moedigen je aan om op te staan ​​en een paar minuten te bewegen als je het afgelopen uur hebt gezeten.

Tim Brookes/How-To Geek

Dit gaat minder over “opslaan” uw leven en meer over het verlengen ervan, maar het heeft waarschijnlijk nog steeds een netto-positieve invloed op uw algehele gezondheid.

Backtrack-, kompas- en kaartfuncties voor navigatie

Backtrack is een functie die is geïntroduceerd in watchOS 9 voor de Apple Watch Series 6 of nieuwer en waarmee u op uw stappen kunt terugkeren als u onderweg verdwaalt. Je kunt Backtrack handmatig inschakelen met behulp van de Compass-app op je horloge, maar je horloge begint automatisch met het loggen van routegegevens wanneer het detecteert dat je je op een locatie bevindt waar je deze mogelijk nodig hebt.

Tim Brookes/How-To Geek

Bovendien kan de Apple Watch Compass-app wijzen u in de goede richting. U kunt het gebruiken om waypoints in te stellen naar handige locaties zoals een basiskamp of een ontmoetingsplek, waarbij de locatie van uw geparkeerde auto automatisch wordt toegevoegd (meestal tenminste).

U kunt uw horloge zelfs gebruiken als een volwaardige navigatietool met de juiste kaartapp. Hoewel Apple Maps werkt op de Apple Watch, raden we iets beters aan, zoals ViewRanger of Topo Maps+, als je je Watch wilt gebruiken als een speciale GPS-vervanging. Houd er rekening mee dat de batterij extra leegloopt als u dit doet.

Word 's nachts gezien met een knipperend alarm

Alle Apple Watch-modellen hebben een zaklamp die kan worden geactiveerd onder Control Center. Veeg eenvoudig omhoog vanaf de onderkant van het scherm terwijl u de wijzerplaat bekijkt en tik vervolgens op het zaklamppictogram. Dit gebruikt de volledige helderheid van het scherm om uw omgeving te verlichten, en het werkt goed genoeg in donkere omstandigheden.

Veeg naar links en uw Apple Watch-scherm begint te knipperen. Dit is ideaal als u 's nachts aan het wandelen of hardlopen bent en extra gemoedsrust wilt om gezien te worden. Het is een soortgelijk concept als reflecterend materiaal op tassen en schoenen.

Laat een sirene van 86 decibel horen (Apple Watch Ultra)

< p>Als je een Apple Watch Ultra hebt, heb je nog een truc in petto: een sirene van 86 decibel die je kan helpen om gehoord te worden (zo niet gezien) in verraderlijke omstandigheden. Dit kan slecht weer zijn, zoals mist of sneeuw, of zelfs ondergronds in grotten of onder puin. Je kunt het ook gebruiken om gevonden te worden in dichte bossen als je gescheiden raakt van een groep.

Apple

De sirene kan worden gevonden door de oranje actieknop aan de linkerkant van uw Apple Watch Ultra ingedrukt te houden.

Welke Apple Watch moet u kiezen?

h2>

Er is vrijwel zeker een Apple Watch die het beste bij uw levensstijl en budget past. Bekijk onze Apple Watch Series 8 review, evenals onze review van de Apple Watch SE uit 2022.

Denk er goed over na of u een Apple Watch Ultra nodig heeft voordat u afstand doet van uw geld.

>The Best Apple Watches of 2023 Best Apple Watch Overall Apple Watch Series 8 (GPS, 41mm) Amazon

$329.00
$399.00 Save 18%

Beste Apple Watch overall Apple Watch Series 8 (GPS, 45 mm) Amazon

$359.00
$ 429,00 Bespaar 16%

Beste budget Apple Watch Apple Watch SE (2e generatie, 40 mm) Amazon

$ 249,00
 

Beste budget Apple Watch Apple Watch SE (2e generatie, 44 mm) Amazon

$ 269,99
 

Beste Apple Watch met mobiel Apple Watch Series 8 (GPS + mobiel, 41 mm) Amazon

$ 429,00
$ 499,00 Bespaar 14%

Beste Apple Watch met mobiel Apple Watch Series 8 (GPS + mobiel, 45 mm) Amazon

$459.00
$529.00 Bespaar 13%

Beste Apple Watch voor duurzaamheid Apple Watch Ultra Amazon

$ 799,00
 

LEES VOLGENDE

  • › Jam buitenshuis met deze draagbare luidspreker van Harman, nu $ 199,99
  • › Reinig zonder compromissen en bespaar op de Roborock S7 Max Ultra
  • › 10 veelvoorkomende VPN-fouten die mensen maken
  • › De Meta Quest 3 krijgt een 2x GPU-boost en een prijsstijging
  • › Donkere modus komt naar Windows Paint
  • › De Meta Quest 2 keert terug naar zijn oorspronkelijke prijs