8 manieren om de fout “Kan niet verzenden” in Snapchat op te lossen

0
41

Ken je dat zinkende gevoel dat je krijgt als je Snapchat-bericht de foutmelding 'Kan niet verzenden' weergeeft? Je bent niet alleen. Het goede nieuws is dat dit meestal een vrij eenvoudig probleem is om op te lossen, en we hebben acht manieren om de Snapchat-foutmelding te verhelpen.

Hoe repareer je de fout bij het verzenden van Snapchat

Het duurt maar een paar minuten om elk van deze methoden uit te proberen om de fout bij het verzenden van Snapchat op te lossen fout. We raden u aan elke methode in volgorde te doorlopen totdat u de oplossing vindt die voor u werkt.

Inhoudsopgave

  Controleer uw internetverbinding

  Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar heeft u de internetverbinding van uw apparaat gecontroleerd? Een verbroken verbinding is een van de meest voorkomende redenen waarom Snapchat geen fout kon verzenden. Controleer of je apparaat is verbonden met internet en controleer ook je router, als je thuis bent, om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.

  Als uw router normaal werkt, maar uw apparaat geen Wi-Fi-verbinding heeft, schakelt u Wi-Fi uit en weer in op uw telefoon om te zien of dit het probleem oplost. Of je kunt wifi op je telefoon uitschakelen en in plaats daarvan proberen je Snap via mobiele data te verzenden.

  Controleer of Snapchat niet werkt

  Internetverbinding goed, maar nog steeds geen Snaps verzenden? Het kan zijn dat de Snapchat-service niet beschikbaar is. De eenvoudigste manier om dit te controleren, is door een site als Downdetector te gebruiken, die u op de hoogte stelt van eventuele storingen die de afgelopen 24 uur zijn gemeld. Als de service niet beschikbaar is, verklaart dat waarom je de Snapchat-fout niet kunt verzenden.

  Probeer uit te loggen bij je account

  Eén ding dat je kunt proberen als je ziet dat Snapchat niet kan verzenden fout is uitloggen en weer inloggen op uw account. Hier leest u hoe u dat doet.

  1. Open Snapchat en selecteer je accountpictogram linksboven in de app.
  2. Tik op het pictogram Instellingen rechtsboven.
  3. Scrol omlaag en kies Uitloggen.
  4. Je ziet een pop-up met de vraag: “Weet je zeker dat je wilt uitloggen?”
  5. Tik op Afmelden om te bevestigen.
  6. Sluit de app.
  7. Start de app opnieuw en log opnieuw in op je account (je hebt je Snapchat-wachtwoord of e-mailadres nodig).
  Forceer Snapchat te stoppen

  Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kun je Snapchat geforceerd stoppen. Dit is een goede optie als je Snapchat crasht of niet werkt zoals verwacht. Op de meeste Android-telefoons doet u dit als volgt:

  1. Selecteer het pictogram Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps (of Apps & Meldingen).
  3. Om alle momenteel geopende apps te bekijken, moet u mogelijk Alle apps weergeven selecteren.
  4. Selecteer Snapchat in de lijst met apps.

  1. Tik onderaan het scherm op Forceer stop.
  2. Selecteer OK om te bevestigen.

  Om een ​​app op je iPhone geforceerd te stoppen, volgen hier de stappen die je moet volgen:

  1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het startscherm en houd vast.
  2. Veeg horizontaal en je ziet een lijst met geopende apps.
  3. Zoek Snapchat en sleep de voorbeeldkaart van de app naar de bovenkant van het scherm om deze te sluiten.

  Wis de app-cache

  Een ander ding dat het proberen waard is, is het wissen van de app-cache. Snapchat slaat veelgebruikte gegevens op in deze cache op je telefoon, en het wissen ervan kan helpen bij het oplossen van de Snapchat-fout bij het verzenden. De onderstaande stappen zijn hetzelfde voor de meeste telefoons.

  1. Open Snapchat en selecteer je accountpictogram linksboven.
  2. Tik op het pictogram Instellingen rechtsboven.
  3. Scrol nu omlaag naar Accountacties.
  4. Tik op Cache wissen.
  5. Kies Doorgaan om te bevestigen dat u de app-cache wilt wissen.

  Installeer Snapchat opnieuw

  Als al het andere niet lukt en je Snapchat nog steeds niet werkt, kun je proberen de app van je apparaat te verwijderen en opnieuw te installeren. Er zijn twee eenvoudige manieren om een ​​app op uw Android- of iOS-apparaat te verwijderen.

  1. Je kunt het pictogram van de Snapchat-app aanraken en vasthouden en vervolgens Verwijderen selecteren.
  2. Of u kunt naar Instellingen > Apps > Snapchat en selecteer Verwijderen.

  Snapchat opnieuw installeren:

  1. Ga naar de Google Play Store of Apple App Store en zoek de Snapchat-app.
  2. Selecteer Installeren om Snapchat te installeren.
  3. Zodra de app is gedownload en geïnstalleerd, opent u deze en logt u opnieuw in op uw account.
  4. Hopelijk kun je nu Snaps versturen zonder dat de Snapchat-foutmelding verschijnt.

  Start je telefoon opnieuw op

  Het laatste dat je moet proberen als geen van de bovenstaande opties heeft gewerkt, is je telefoon opnieuw opstarten. Vaak kan het herstarten van uw apparaat een groot aantal problemen oplossen, dus het is een goede start als niets anders een probleem lijkt op te lossen.

  Neem contact op met de ondersteuning van Snapchat

  Zie je nog steeds de foutmelding Kan Snapchat niet verzenden? Het is misschien tijd om contact op te nemen met Snapchat-ondersteuning om te zien wat het probleem is. Het is de moeite waard om andere berichten op het Twitter-account van Snapchat Support te bekijken, omdat het kan zijn dat andere gebruikers hetzelfde probleem ervaren.

  We hopen dat een van de bovenstaande methoden de fout bij het verzenden van Snapchat heeft verholpen en dat je door kunt gaan met het verzenden van Snaps naar je vrienden en familie. Onthoud dat als niets anders werkt, Snapchat Support je zou moeten kunnen helpen om weer aan de slag te gaan.