Wat zijn die kleurrijke ballen op hoogspanningsleidingen?

0
57
Gerardo C.Lerner/Shutterstock.com

Als je rondrijdt en naar hoogspanningskabels kijkt, zul je waarschijnlijk niet veel zien. Misschien af ​​en toe een vogel of eekhoorn. Dus wanneer een ogenschijnlijk willekeurige kleurrijke bal op een hoogspanningslijn verschijnt, kan dat als een verrassing komen.

De kans is groot dat je die kleurrijke ballen meer dan eens in je leven op hoogspanningslijnen hebt gezien. Maar wist u dat ze eigenlijk een doel dienen?

Ze worden markeringsballen genoemd en hoewel ze niet veel betekenen voor coureurs, zijn ze ongelooflijk belangrijk voor laagvliegende vliegtuigen. Markeringsballen worden gebruikt om aan te geven waar hoogspanningslijnen zijn, zodat vliegtuigen een duidelijker beeld hebben als ze laag vliegen. Het verkleint het risico dat een laagvliegend vaartuig in de linies terechtkomt en grote schade aanricht.

Dit is vooral belangrijk voor kleine vliegtuigen die slechts met één piloot of passagier vliegen, aangezien ze doorgaans lager op de grond vliegen dan commerciële vliegtuigen. jets.

12 reiscompressiezakken

Reizen met het vliegtuig? Optimaliseer uw kofferruimte!

Amazon

$ 15,99
$ 16,99 Bespaar 6%

Markeringsballen zijn zo belangrijk dat de Federal Aviation Administration (FAA) ze verplicht heeft op kabels die meren, rivieren en ravijnen oversteken. Je ziet ze meestal in oranje, wit en geel, omdat dat de kleuren zijn die van veraf het best zichtbaar zijn.

Hoewel deze ballen er vanaf de grond misschien klein uitzien, zijn ze eigenlijk best mooi fors! Ze zijn tussen de 20 en 36 inch in doorsnee en gemaakt van plastic, zodat ze geen elektriciteit geleiden.

Maar markeringsballen zijn niets nieuws. Ze hangen al sinds de jaren 70 aan hoogspanningslijnen, maar zoveel mensen weten nog steeds niet wat ze zijn of welk doel ze dienen.

Nu kun je dit stukje informatie delen . Markeerballen helpen levens te redden door luchtreizigers en voetgangers te beschermen tegen laagvliegende ongevallen.