Wat is Google Lens en hoe gebruik je het?

0
51
Joe Fedewa/How-To Geek

Google Lens is een app voor beeld- en tekstherkenning die Google Zoeken gebruikt om resultaten te leveren op basis van wat ziet op foto's.

Je hebt waarschijnlijk het kleurrijke camerapictogram gezien in de Google-zoekbalk of de Google-app. Het is een bescheiden kortere weg die naar een verscheidenheid aan indrukwekkende vaardigheden leidt. Dit is Google Lens, en het is een Google-app die u moet kennen.

Inhoudsopgave

Wat is Google Lens?
Wat doet Google Lens?
Google Lens gebruiken
Google Lens gebruiken op iPhone & Android
Google Lens op desktop gebruiken

Wat is Google Lens?

Google Lens kan het gemakkelijkst worden omschreven als de visuele component van Google Zoeken. U voert Google-zoekopdrachten meestal uit met tekstquery's, maar Google Lens gebruikt afbeeldingen en uw camera als invoer. Het identificeert dingen in afbeeldingen, zoals QR-codes, planten, tekst en producten, en levert vervolgens informatie of zoekresultaten met betrekking tot het object of de tekst.

Langdurige smartphonegebruikers herinneren zich misschien een app genaamd “Google Goggles.” Het werd gelanceerd in 2010 en het was een van onze eerste onderzoeken naar wat beeldherkenningssoftware kon doen met de camera's die we overal met ons mee begonnen te dragen. Goggles was de voorloper van Google Lens.

Google Lens werd officieel gelanceerd in 2017 en voorgeïnstalleerd op de Pixel 2-smartphone. Sindsdien is Lens langzaamaan in steeds meer Google-services geslopen: Google Assistent, Google Zoeken en Google Foto's. Google Lens zal ook worden geïntegreerd met de AI-chatbot van het bedrijf, Google Bard.

GERELATEERD: 20 klassieke smartphone-apps: waar zijn ze nu? sterk>

Wat doet Google Lens?

Met Google Lens kunt u in wezen doe Google-zoekopdrachten door simpelweg uw camera op dingen te richten. Wat het kan doen met wat het ziet, is behoorlijk verbazingwekkend. Google Lens kan u veel meer vertellen dan alleen waar u naar kijkt.

Heb je een wiskundige vergelijking die je niet kunt achterhalen? Doe niet de moeite om het hele ding in uw rekenmachine te typen – richt Google Lens erop. Zie je wat tekst in de echte wereld die je niet handmatig wilt typen? Maak een foto en laat Google Lens deze voor je kopiëren. Vind je een raar insect in je achtertuin waar je niet zeker van bent? Google Lens kan het voor u identificeren.

Dit zijn slechts enkele van de eenvoudige dingen die u kunt doen met Google Lens. Het kan ook tekst lezen uit de echte wereld, tekst vertalen, op internet zoeken naar een afbeelding die je hebt gevonden en je vertellen waar je iets kunt kopen dat je in de wereld ziet. Het is behoorlijk cool.

GERELATEERD: Waarom u Google Lens zou moeten gebruiken: 7 fantastische toepassingen

Google gebruiken Lens

Google Lens is beschikbaar in de Google-app voor iPhone, iPad en Android – tik gewoon op het kleurrijke camerapictogram in de zoekbalk. In een desktopbrowser zoals Google Chrome of Microsoft Edge kunt u Lens gebruiken door op het pictogram in de zoekbalk op google.com te klikken.

Google Lens gebruiken op iPhone & Android

Om Google Lens op de iPhone, iPad en Android te gebruiken, opent u de Google-app en tikt u op het kleurrijke camerapictogram aan de rechterkant van de zoekbalk.

Vervolgens kunt u kiezen uit verschillende functies onder de ontspanknop voordat u uw camera op een object of tekst richt en een foto maakt.

>

Je kunt ook foto's gebruiken die je al hebt gemaakt in het gedeelte onder de zoeker voor Lens-zoekopdrachten.

Zo gemakkelijk is het om Google Lens te gebruiken! Als u een Android-telefoon heeft, kunt u Lens mogelijk ook rechtstreeks vanuit een van de verschillende modi in de camera-app gebruiken.

Google Lens op desktop gebruiken

Als u Google Lens op internet wilt gebruiken, gaat u in een desktopbrowser zoals Google Chrome of Microsoft Edge eerst naar Google.com en tikt u op het kleurrijke camerapictogram aan de rechterkant van de zoekbalk.

Vervolgens kunt u ofwel een foto naar het vak slepen, zoeken naar een foto op uw apparaat, of plak een link naar een foto.

Nu kunt u selecteer tekst in de afbeelding, bekijk visueel vergelijkbare afbeeldingen of klik op “Find the Image Source” om te proberen te achterhalen waar de afbeelding vandaan komt.

Google Lens op internet is veel beperkter dan de mobiele apps. Het is goed voor omgekeerd zoeken naar afbeeldingen, maar niet veel meer.

Google heeft verschillende zoekproducten die zich voornamelijk richten op tekst- en gesproken zoekopdrachten. Google Assistant heeft enige overlap met Google Lens, maar het gaat nog steeds vooral om spraak en tekst. Google Lens is de go-to als het gaat om zoeken met afbeeldingen.

GERELATEERD: Waarom u Google Lens zou moeten gebruiken: 7 geweldige toepassingen< /p> LEES VOLGENDE

  • › TP-Link heeft een nieuwe beveiligingscamera voor buiten
  • › Uw Gigabyte-moederbord heeft mogelijk een beveiligingsfout
  • › Toyota's nieuwe datalek treft 260.000 autobezitters
  • › MAME ondersteunt nu nog meer arcadegames
  • › Welke browser biedt de beste privacybescherming?
  • › System76 is bezig met het upgraden van de Thin Galago Pro Linux-laptop