'Was de IT-afdeling ook gedwongen om te slapen tijdens het werk': het congres citeert het Express-rapport over Adani, herhaalt de vraag naar JPC

0
49

Verwijzend naar een rapport in The Indian Express zei congresleider Jairam Ramesh dinsdag dat “in een bekend patroon” twee offshore Adani-gekoppelde fondsen, die al sinds 2014 op de radar van de Indiase belastingdienst lijken te staan, hebben geen actie tegen hen ondernomen, behalve routinematige kennisgevingen voor informatie.

“Like SEBI, moest de overigens hyperactieve afdeling Inkomstenbelasting tijdens Mitr Kaal ook een nachtje slapen?” schreef hij en herhaalde de eis voor een Gemengde Parlementaire Commissie (GPC) over Adani.

In het rapport stond: “Ten minste twee Mauritius-bedrijven die investeerden in de bedrijven van de Adani Group en vermeld werden in het Adani-rapport van de Hindenburg Group stonden al meer dan tien jaar op de radar van de Indiase belastingautoriteiten. ”

Aangezien Sebi nog eens drie maanden kreeg eerder deze maand van het Hooggerechtshof om het onderzoek af te ronden, blijkt uit documenten die The Indian Express tijdens de Paradise Papers 2017 onderzoekaantonen dat Mavi Investment Fund Ltd (nu APMS Investment Fund Ltd) in september 2012 een bericht had ontvangen van de Mauritius Revenue Authority (MRA). Overeenkomst, stond er.

Lees ook

Instorting standbeeld Saptarishi: regering vecht tegen beschuldigingen van corruptie, sc… ?resize=450,250″ />

Pleidooi van hindoeïstische vrouwen voor recht op aanbidding handhaafbaar: HC op Gyanvapi

Recent afgestudeerde, oudere vrouw – nieuwe opflakkering in Manipur laat meer…

Alle instrumenten die nodig zijn voor politiek in India gecontroleerd door BJP, RSS: Rahu…

In zijn Adani-rapport noemde Hindenburg Research vijf Mauritius-entiteiten – APMS Investment Fund (voorheen Mavi Investments), Albula Investment Fund, Cresta Fund, LTS Investment Fund en Lotus Global Investment Fund onder de controle van een vermeende “stockparking-entiteit”. Monterosa Investment Holdings (BVI) — die gedurende anderhalf decennium gezamenlijk substantiële belangen hadden in Adani-groepsmaatschappijen.