Waarom zegt Instagram “Gebruiker niet gevonden”?

0
64

Probeer je iemands Instagram-profiel te bereiken om alleen te worden begroet met de foutmelding 'Gebruiker niet gevonden'? Er zijn verschillende redenen waarom Instagram deze foutmelding weergeeft. Sommige redenen hebben met jou te maken, terwijl andere met dat gebruikersaccount te maken hebben. Hier is een uitleg van verschillende situaties waarin u deze fout kunt krijgen.

De meest voorkomende redenen waarom je geen toegang hebt tot iemands profiel, zijn dat er een typefout in de ingevoerde gebruikersnaam staat, de gebruiker zijn gebruikersnaam heeft gewijzigd, het account waartoe je toegang probeert te krijgen, is uitgeschakeld of verwijderd, Instagram heeft het account verbannen, of de accounthouder heeft je geblokkeerd.

Inhoudsopgave

  Er staat een typfout in de ingevoerde gebruikersnaam van het Instagram-account

  Een van de redenen waarom je geen toegang hebt tot iemands profiel, is dat je een spelfout hebt gemaakt tijdens het typen van de gebruikersnaam van de gebruiker. Typefouten komen vrij vaak voor, en als u zelfs maar één ander teken opgeeft, kunt u naar een foutpagina leiden.

  Controleer de gebruikersnaam die je hebt ingevoerd in de Instagram-app en zorg ervoor dat deze correct is. Als je de gebruikersnaam niet zeker weet, is het een goed idee om contact op te nemen met de accounteigenaar via andere media, zoals WhatsApp of Facebook Messenger, en om de juiste gebruikersnaam te vragen.

  De Instagram-gebruiker heeft zijn gebruikersnaam gewijzigd

  Nog een reden waarom je de melding “Gebruiker niet gevonden” fout is dat de eigenaar van het account zijn gebruikersnaam heeft gewijzigd. Dit maakt de oude gebruikersnaam (die u momenteel gebruikt) ongeldig, waardoor u naar een foutpagina gaat.

  In dit geval moet u de accounthouder vragen om u zijn nieuwe gebruikersnaam te geven. Als je om de een of andere reden geen contact kunt opnemen met de accounteigenaar, kun je proberen op hun naam te zoeken in de zoekbalk om te zien of hun profiel wordt weergegeven in de zoekresultaten.

  Het Instagram-account is gedeactiveerd

  Als je hebt geverifieerd dat je ingevoerde gebruikersnaam correct is en de gebruiker zijn gebruikersnaam niet heeft gewijzigd, dan is een mogelijke reden waarom je een &# 8220;Gebruiker niet gevonden” fout is dat u toegang heeft tot een uitgeschakeld account.

  Met Instagram kun je een pauze nemen van je leven op sociale media door je account te deactiveren. Als u het account uitschakelt, wordt het account of de accountgegevens niet verwijderd; in plaats daarvan pauzeert het uw account slechts voor een korte periode.

  Je hebt geen toegang tot een uitgeschakeld Instagram-account, en dit is precies wat er in jouw geval kan zijn gebeurd. U kunt proberen de accounthouder te bereiken via andere apps of socialemediaplatforms en vragen of ze hun account hebben uitgeschakeld. Meestal is er een reden waarom iemand zijn account heeft uitgeschakeld en wil de gebruiker de reden misschien niet delen.

  Het account is verwijderd

  Instagram geeft ook de melding “Gebruiker niet gevonden” fout wanneer u toegang probeert te krijgen tot het profiel van een verwijderde gebruiker. De accounthouder heeft mogelijk zijn account voorgoed verwijderd, waardoor op zijn accountpagina een foutmelding wordt weergegeven.

  Zoals met veel andere situaties, is de enige manier om erachter te komen of de gebruiker zijn account heeft verwijderd, door contact op te nemen met de gebruiker en hem de vraag te stellen.

  Instagram heeft het account verbannen

  Een mogelijke reden waarom u de bovenstaande foutmelding krijgt wanneer u toegang krijgt tot iemands account, is dat Instagram dat gebruikersaccount heeft verbannen. Veel acties, zoals ongepaste berichten en schendingen van communityrichtlijnen, kunnen ertoe leiden dat het bedrijf uw account opschort.

  Die accounthouder heeft zich mogelijk beziggehouden met activiteiten die in strijd zijn met de algemene voorwaarden van Instagram, waardoor het bedrijf gedwongen werd zijn account te verbannen.

  In dit geval is het account voor niemand op het platform beschikbaar.

  De accounthouder heeft u geblokkeerd

  Ten slotte krijgt u de melding “Gebruiker niet gevonden” fout als het account waartoe u toegang probeert te krijgen, u heeft geblokkeerd. Wanneer iemand je profiel blokkeert, heb je geen toegang tot hun Instagram-berichten, verhalen, rollen en andere inhoud.

  Het goede nieuws is dat u kunt controleren of iemand uw account inderdaad heeft geblokkeerd. U kunt dit doen door een secundair account te gebruiken om toegang te krijgen tot het gebruikersaccount. U kunt bijvoorbeeld uw eigen secundaire account of het account van uw vriend gebruiken om te zien of zij toegang hebben tot de profielpagina die u niet kunt.

  Als andere gebruikers toegang hebben tot die profielpagina en jij niet, ben je geblokkeerd door die gebruiker.

  Er is meestal een reden waarom iemand je blokkeert. Als je denkt dat je op goede voet staat met die persoon, en hij/zij je misschien per ongeluk heeft geblokkeerd, kun je hem/haar op andere platforms bereiken en vragen om de blokkering van je account op te heffen.

  Instagram zegt om verschillende redenen “Gebruiker niet gevonden”

  Instagram kan om verschillende redenen geen gebruikersaccount voor je vinden. De bovenstaande gids beschrijft verschillende situaties waarin Instagram de bovenstaande foutmelding kan weergeven. Je zou nu een beter idee moeten hebben waarom je geen toegang hebt tot iemands profielpagina op Instagram.

  We hopen dat de gids je helpt.