Vragen stellen aan partijleiders is geen rebellie: ex-parlementslid Darda

0
47

Onderstrepend de noodzaak van interne democratie in alle partijen, zei Lokmat Media Group voorzitter-redacteur en voormalig Rajya Sabha-lid Vijay Darda dinsdag dat zijn recht om vragen te stellen aan de leiding van de partij (Congres) geen muiterij is, maar het is men heeft “gelijk, (zoals) u in een democratie zit”.

Darda zei ook dat Shashi Tharoor een betere keuze zou zijn geweest als congresvoorzitter dan Mallikarjun Kharge.

“Kharge-ji is een senior en volwassen leider, maar we hebben een leider als Shashi Tharoor nodig. Als je het land wilt veranderen, heb je jeugd en daadkracht nodig…. Het congres heeft een kans gemist door een wereldwijd ervaren leider als Tharoor-ji niet tot partijvoorzitter te maken,' zei Darda bij de lancering van zijn boek 'Ringside: Up, Close and Personal with India and Beyond' (Lokmat Prakashan; Rs 799) . Darda was in gesprek met senior journalist en India Today-anker Rajdeep Sardesai tijdens het evenement dat werd gehouden in de Constitution Club of India.

Over veel leiders van de partij die van kant wisselden, zei Darda, een voormalig Rajya Sabha-parlementslid van het congres: “Ik maak me zorgen dat senior politici het congres verlaten. Wat is er zo bijzonder aan de BJP dat partijleiders daar naartoe gaan? Een natie moet een sterke oppositie hebben als ze een democratie wil zijn, en als ik in het Congres zit, heb ik evenveel recht om vragen te stellen als Rahul-ji (Gandhi). Als ik voor de partij werk, heb ik dezelfde rechten om te schrijven, te spreken en vragen te stellen over het congres.”

“Als ik vragen stel aan de leiding, is dat rebellie”, vroeg hij. “Ik kan ze ondervragen zoals ik mijn vader of broer zou ondervragen. Vragen stellen aan Sonia Gandhi of Rahul Gandhi, of een andere congresleider, is geen rebellie – het is uw recht; je bent in een democratie.”

De boekpresentatie werd onder andere bijgewoond door Tharoor, Lok Sabha-parlementslid van het Congres uit Thiruvananthapuram; voormalig adviseur van premier Sanjaya Baru; hoofdredacteur van The Print Shekhar Gupta; en Lokmat Group-directeur Devendra Darda.

‘Ringside’ is een compilatie van essays die oorspronkelijk in het Marathi en Hindi zijn gepubliceerd, over politieke en sociale kwesties uit Darda's ambtstermijn als Rajya Sabha-parlementslid uit Maharashtra gedurende meer dan twee decennia. Het bevat commentaar op de banden tussen India en Pakistan, toezicht en privacy, zijn bewondering voor Kanhaiya Kumar als jeugdleider, de relatie tussen de media en politici, en de geleidelijke uitputting van het vermogen van politici om kritiek te tolereren.

Advertentie

Voortbouwend op zijn ervaring als journalist die zijn carrière begon in Maharashtra, zei Darda dat hij van zijn vader, Jawaharlal Darda, oprichter van de Lokmat Group, had geleerd dat de “pen van een journalist altijd vrij moet zijn”. Hij zei dat hij zijn politieke band met het congres nooit in de weg heeft gestaan ​​van zijn toewijding aan eerlijke en nauwkeurige berichtgeving.

Darda zei ook dat premier Narendra Modi waarschijnlijk de Lok Sabha-verkiezingen van 2024 zal winnen, en dat hij hoopt dat het nieuwe parlementsgebouw een knooppunt zal zijn voor burgerdebatten en -discussies – iets wat hij de laatste tijd niet heeft gezien, zei hij.

>Lees ook

Wrestlers' protest: Trust politieonderzoek, zegt Anurag Thakur; Tikait belt …

Panel geleid door ex-HC-rechter om geweld in Manipur te onderzoeken, vredescomité wees…

Geweld in Manipur: Amit Shah bezoekt opvangkampen Meitei en Kuki, verzekert …

'Hallo, meneer Modi': Rahul Gandhi grapt , zegt 'neem aan dat mijn telefoon wordt afgeluisterd'

“Ik verwelkom het nieuwe parlementsgebouw. Het is een tempel van democratie en de hoop van 140 crore mensen,” zei hij. “We moeten onze afwijkende mening zeker kenbaar maken in het parlement, maar we mogen geen belastinggeld verspillen en altijd tot een wederzijdse oplossing komen. Voor de inefficiëntie van recente sessies geef ik zowel de oppositie als de regerende partij de schuld.”

© The Indian Express (P) Ltd