'Voel de pijn en hulpeloosheid van onze worstelaars': Haryana-leiders steunen demonstranten

0
48

Verschillende politieke leiders, waaronder BJP-parlementslid Brijendra Singh, spraken dinsdag hun steun uit voor protesterende worstelaars toen ze naar Haridwar, Uttarakhand, gingen om hun medailles in de Ganges onder te dompelen. Na een protest van twee uur waren de worstelaars ervan overtuigd om hun plan niet door te zetten.

In een tweet zei Brijendra Singh: “Ik voel de pijn en hulpeloosheid van onze worstelaars die hen dwingen op de rand van het weggooien van hun leven van hard werken – de medailles van Olympische Spelen, CWG's, Aziatische Spelen in de heilige Ganges. Absoluut hartverscheurend.

Singh is de enige BJP-parlementslid uit Haryana die zich openlijk heeft uitgesproken ter ondersteuning van de worstelaars. Op 28 april tweette hij: “Het is ontmoedigend om onze worstelaars op straat te zien protesteren. Het moet ons streven zijn om onze atleten te beschermen tegen elke vorm van onrechtvaardigheid. Ik verzoek de regering om te werken aan het bieden van een omgeving die onze atleten motiveert om zich te concentreren op oefenen & breng medailles naar India.”

Mening | Terwijl de worstelaars van India aan de oevers van de Ganges staan, laten we onze hoofden laten hangen in schaamte

Singh's vader en voormalig minister van de Unie Chaudhary Birender Singh bezocht onlangs de dharna-site van de worstelaars in Jantar Mantar in Delhi om zijn solidariteit te betuigen en zei de “beschuldigingen genivelleerd door hen zijn ernstig van aard”.

Ondertussen drong de leider van de oppositie Bhupinder Singh Hooda van het congres er bij de worstelaars op aan hun medailles niet in de Ganges onder te dompelen. Hij zei dat hun medailles de trots van het land waren en niet de gunst van een regering of een individu. “Het land dat je overwinning heeft gevierd, staat nog steeds achter je. Wees niet ontmoedigd”, voegde hij eraan toe.

Bharatiya Kisan Union (BKU)-leider Gurnam Singh Chaduni drong er bij de worstelaars ook op aan geen medailles in Ganga onder te dompelen. Chaduni zocht tijd tot 4 juni om “een panchayat op staatsniveau te houden ter ondersteuning van de protesterende worstelaars in het Sonipat-district”.

Senior INLD-leider Abhay Singh Chautala zei dat het “jammer” was dat de worstelaars “gedwongen waren hun medailles in Ganga onder te dompelen”. “Vandaag kijkt de hele wereld toe hoe de BJP een parlementslid probeert te beschermen dat wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Ik had nooit gedacht dat de worstelaars zo'n dag zouden meemaken.”

Vinesh Phogat schrijft | 'Net als veel andere meisjes heb ik al die jaren in stilte moeten lijden vanwege deze man… waarom Brij Bhushan wordt beschermd, is een raadsel'

Oppositieleiders in Haryana – worstelaars zoals Vinesh Phogat, Bajrang Punia en Sakshi Malik die protesteren komen uit de staat – hebben de worstelaars consequent gesteund. Op 7 mei sprak Anil Vij, minister van Binnenlandse Zaken van Haryana, zijn bereidheid uit om te bemiddelen tussen de regering en de worstelaars.

Advertentie

De minister van macht van Haryana, Ranjit Singh Chautala, een onafhankelijke wetgever die de regering van Manohar Lal Khattar steunt, zei op 2 mei: “Iemand die met dergelijke beschuldigingen wordt geconfronteerd, mag zichzelf niet verdedigen en moet ontslag aanbieden.” zoals zijn gezicht.”

Chautala, de zoon van voormalig vicepremier Devi Lal, zei: “Lal Bahadur Shastri had zijn ontslag ingediend vanwege een (trein)ongeluk (in 1956). Ik had ontslag genomen uit het Haryana-kabinet samen met zes ministers toen er in Meham (in 1990) ontslag was genomen waarbij acht personen waren omgekomen.”

Lees ook

Oor tot de grond, Haryana BJP-leiders geven partijstilte toe over worstelaars r… resize=450,250″ />

BJP kijkt verder dan Shinde Sena en overweegt MNS-booster voor NDA als Fadnavis, Ra…

Zittend met God kan premier Modi Hem uitleggen hoe het universum werkt:…

Een leider voorbij de Nitish-partijlijn: de zaak van RS Dy-voorzitter Harivansh

De worstelaars trokken naar Haridwar nadat hun protestterrein bij Jantar Mantar zondag door de politie was ontruimd. In brieven die op sociale media werden gedeeld, zeiden ze dat ze hun medailles in de Ganges zouden onderdompelen en tot de dood zouden vasten bij de India Gate.