Tijdens de IIT-workshop delen experts inzichten over de geestelijke gezondheid van studenten

0
54

De studenten een inclusieve omgeving bieden, hun grieven op een humane in plaats van mechanische manier aanpakken, ouderejaarsstudenten en gezinnen inschakelen en stappen ondernemen om de geestelijke gezondheid van zowel de leraren als de studenten te bevorderen – dit waren enkele van de suggesties gemaakt tijdens een workshop georganiseerd door het Indian Institute of Technology Delhi op dinsdag.

Het instituut hield de workshop over Mental Wellness and Stress Management samen met het Ministerie van Onderwijs weken na het organiseren van een discussie met de studenten met verschillende achtergronden om de uitdagingen te begrijpen waarmee ze worden geconfronteerd bij het première-instituut.

“We hebben ongeveer drie uur lang een discussie gevoerd. Ongeveer 100 studenten woonden de sessie bij. We kwamen veel dingen te weten, zoals studenten die constant naar hun rangen werden gevraagd… zulke dingen deden ons beseffen hoe sensibilisering nodig is, vooral in het eerste jaar', zei een ambtenaar op voorwaarde van anonimiteit. Verschillende instituten, waaronder andere IIT's, IISC's, IISER's, BITS, AIIMS, NIT's en IIM's uit het hele land namen deel aan de workshop.

Lees | Hoe JEE Main 2023 toppers zich voorbereiden op Advanced examen

“We hebben allemaal een zeer diverse groep studenten… met het soort druk en verwachtingen in de huidige samenleving, moeten we een inclusieve omgeving en ondersteuning bieden”, zei IIT Delhi-directeur Rangan Bannerjee. “In ons instituut staan ​​de decaan, decanen en cipiers 24&7 voor de studenten klaar. Desondanks is het niet genoeg. We moeten de steun van ouderejaarsstudenten aannemen, kijken naar mechanismen, de oorzaken van problemen begrijpen en het soort angsten waarmee mensen worden geconfronteerd,” voegde hij eraan toe.

De workshop was verdeeld in vier branches: Belang van communicatie; Psychiatrie, begeleiding, bereikbaarheid en evenementenorganisatie; Bestuurlijke hervormingen; en Curriculaire hervormingen en implementatie.

“Hoewel er talloze voorbeelden zijn van directeuren, decanen en HOD's die zorgzame individuen zijn… is ons verzoek om een ​​systeem op te zetten dat ook reageert wanneer de mensen aan het roer van de zaken niet in orde zijn… grieven moeten worden behandeld in niet a mechanische manier, maar op een veel humanere manier en elke student vindt zijn/haar stem,” zei Saumya Gupta, Joint Secretary, Department of Higher Education.

Lees ook

Maharashtra Klasse 10e SSC Resultaat 2023 Datum, Tijd: Resultaten nog bekend te maken…

RBSE Rajasthan Board 5e resultaat 2023 Link: Check marksheet bij Shala Darpa…

Rajasthan Board RBSE 5e resultaat 2023 Updates: resultaat op rajshaladarpa…

AP EAMCET/EAPCET 2023 resultaatdatum aangekondigd; hier is waar te controleren

Professor Anil Kumar van IISc Bangalore wees erop hoe positieve praktijken op het gebied van geestelijke gezondheid rekening moeten houden met de verbetering van de geestelijke gezondheid van faculteitsleden samen met de studenten. Professor Srivathsan Vasudevan van IIT Indore suggereerde dat er een psychometrische test moet worden uitgevoerd bij studenten die het instituut binnenkomen.

© The Indian Express (P) Ltd