Pro-Imran Khan Pakistaanse tv-journalist keert terug naar huis na bevrijding Islamabad

0
58

Een prominente Pakistaanse televisiejournalist die vorige week vermist raakte, kennelijk vanwege zijn publieke steun aan oud-premier Imran Khan, keerde dinsdag vroeg terug naar huis nadat hij door zijn ontvoerders was vrijgelaten, aldus zijn familie en zijn werkgever.

De broer van Sami Abrahim, Ali Raza, bevestigde op Twitter zijn vrijlating. BOL TV bevestigde zijn vrijlating in een nieuwsaankondiging.

Abrahim werd donderdag vermist toen acht mensen in vier voertuigen zijn auto onderschepten op weg naar huis van zijn werk in de hoofdstad, Islamabad, en hem meenamen, volgens zijn familie en BOL TV, waar Abrahim werkt.

Nee een van hen had de verantwoordelijkheid opgeëist voor de ontvoering van Abrahim, maar algemeen wordt aangenomen dat hij werd vastgehouden door de veiligheidsdiensten van het land, die berucht zijn vanwege het ontvoeren, lastigvallen en martelen van journalisten.

Abrahim verzet zich al lang publiekelijk tegen de regering van de opvolger van Khan, premier Shahbaz Sharif. Khan, een voormalige cricketster die een islamistische politicus werd, was in functie in 2018-2022 en werd vorig jaar afgezet door een motie van wantrouwen in het parlement.

Lees ook

Kastelloze utopie: Californische religieuze groepering steunt wetsvoorstel om kasteschijf te verbieden …

China's jonge mensen kan geen banen vinden. Xi Jinping zegt 'eet bitterheid'.

Vooruitlopend op de stemming over het schuldplafond van het Huis, steunt Biden de Democraten en McCarthy… =450,250″ />

Bekijken: Amerikaanse leger geeft video vrij van Chinese gevechtsvliegtuigen 'onveilige, agressieve…

Een andere pro-Khan tv-journalist, Imran Riaz, werd eerder dit jaar vermist maand en moest nog worden vrijgelaten.