Home Dutch Newsmaker: Een nieuw huis voor Bayron Biswas, terug naar 0 voor het West-Bengalen Congres

Newsmaker: Een nieuw huis voor Bayron Biswas, terug naar 0 voor het West-Bengalen Congres

0

De chef van het staatscongres, Adhir Ranjan Chowdhury, haalde uit naar de TMC voor het “stroperij” van de eenzame West-Bengalen MLA op maandag en zei dat hij “nooit een slechte indruk had gehad van Bayron Biswas” .

Chowdhury, die drie maanden geleden zijn persoonlijke reputatie op het spel had gezet voor de overwinning van Biswas op een congresticket, had echter beter gediend om voorzichtiger te zijn geweest.

Biswas’s vader Babar Ali Biswas was misschien een oud-loyalist van het Congres, sinds hij voor veteraan Pranab werkte Mukherjee bij zijn eerste Lok Sabha-verkiezing uit Jangipur in 2004, maar nu de fortuinen van het congres in West-Bengalen slinken, is de zoon zelf een behoorlijke partyhopper geweest.

In zijn politieke carrière tot nu toe heeft de 40-jarige meer dan eens heen en weer geslingerd tussen het Congres en TMC.

Lees ook | Bengaalse boemerang: Cong MLA die Sagardighi-zetel afpakte van TMC, sluit zich aan bij TMC

Terwijl Bayron Biswas zijn politieke innings begon bij het Congres, duurde dat kort voordat hij toetrad tot de TMC. Bij de parlementsverkiezingen van 2021 probeerde hij eerst een kaartje te bemachtigen van de TMC, en toen dat niet lukte, keerde hij terug naar het congres.

De Sagardighi-zetel werd gewonnen door de TMC met karakteristiek gemak in zijn door moslims gedomineerde bolwerk in de peilingen van 2021. Het was toen de zittende MLA stierf, resulterend in de bypoll in februari, dat Bayron eindelijk een politieke breuk kreeg. In een klap voor de TMC boekte Bayron, vechtend voor het congresticket met linkse steun, een overwinning van meer dan 22.000 stemmen.

Chowdhury plaatste zichzelf op de stoel om Bayron erdoor te helpen, waarbij hij zelfs de plenaire vergadering van het Congres oversloeg. Sagardighi valt in Murshidabad, het bolwerk van Chowdhury en de enige overgebleven sombere hoop van het congres in West-Bengalen.

Advertentie

Maandag schakelde Bayron terug naar de TMC, terwijl hij het congres, inclusief Chowdhury, bekritiseerde omdat ze weinig deden voor zijn overwinning en suggereerden dat ze onder één hoedje speelden met de BJP.

Lees ook | Enorme stap richting Oppn-eenheid: JD(U) kondigt megabijeenkomst in Patna aan, TMC bevestigt aanwezigheid

Bayron, de oudste van vijf broers en zussen – drie broers en twee zussen – begon kort nadat hij klaar was met school met het familiebedrijf van beedi-productie. Het was zijn vader die het bedrijf had opgezet, in Samserganj in het district Murshidabad, en geleidelijk bekend werd door zijn sociale werk, zoals het helpen van mensen met ambulancediensten en medische ondersteuning.

Bayron hield zich ook bezig met de gezondheidszorg sector en richtte een verpleeghuis op, voordat hij zijn vader de politiek in volgde.

Advertentie

Na de bypoll-overwinning had Bayron Chowdhury geprezen voor het sturen van de campagne van de partij in Sagardighi. “Onze leider Adhir Chowdhury vocht van voren en de CPI(M) gaf zich voor de volle 100 procent”, had hij gezegd.

Kort na zijn overwinning in februari in de bypoll was er een controverse ontstaan ​​over een audiofragment waarin hij naar verluidt “beledigende” opmerkingen maakte tegen een TMC-leider en zijn moeder. Terwijl Bayron de beschuldigingen “ongegrond en politiek gemotiveerd” noemde, had de TMC zijn arrestatie geëist en werd er een FIR tegen hem geregistreerd.

Op maandag, met karakters aan de twee kanten omgekeerd, zei Chowdhury dat hij altijd positief over Bayron dacht, en voegde eraan toe: “Ik wil Bayron Bhai vragen om geen beschuldigingen tegen het congres te uiten.” Als we er niet bij waren geweest, zou je niet zijn wat je nu bent.”

Lees ook

Geweld in Manipur: Amit Shah verzekert onderzoek, vraagt ​​Kuki-groepen om vrede te bewaren…

Uitbreiding kabinet Punjab: een 'gigantische moordenaar' die Parkash Singh Badal versloeg, …

Newsmaker | Het enige Lok Sabha-parlementslid van het congres uit Maharashtra, Suresh Dhanork…

Newsmaker | Worstelaars' protest: Van Ganga-banken, nog een Tikait op de voorgrond

Hij voegde eraan toe: “Maar Didi (Mamata Banerjee), vergeet niet, wat rondgaat, komt terug.”