Home Dutch Mumbai Coastal Road Project: Tweede tunneldoorbraak vandaag, wat het betekent

Mumbai Coastal Road Project: Tweede tunneldoorbraak vandaag, wat het betekent

0

De doorbraak van de tweede ondergrondse tunnel van het Mumbai Coastal Road Project (MCRP) zal vandaag (dinsdag)middag rond 14.00 uur plaatsvinden in Priyadarshini Park (PDP) nabij Breach Candy. De eerste minister van Maharashtra, Eknath Shinde, zal naar verwachting aanwezig zijn bij het evenement van de tunneldoorbraak, samen met Mangal Prabhat Lodha, de Guardian-minister van de buitenwijken van Mumbai.

Burgerambtenaren van de Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) beweerden dat de tunnelboormachine (TBM) heeft bijna het einde van het doorbraakpunt bereikt en zal van de doorbraaksite worden verwijderd.

In een poging om het verkeer en de beweging van voertuigen in het zuiden van Mumbai te ontlasten, legt de BMC een 10,58 km lange weg aan die de Princess Street Flyover nabij Marine Drive zal verbinden met de Bandra Worli Sea Link (BWSL) via een reeks ondergrondse tunnels. uitvalswegen en verhoogde viaducten.

Als onderdeel van het project bouwt de BMC een ondergrondse dubbele tunnel van 2,07 kilometer die zal beginnen nabij Girgaon Chowpatty vóór Marine Drive en zal eindigen bij PDP. Deze tunnel wordt de eerste onderzeese tunnel van India, aangezien een deel hiervan onder de Arabische Zee door gaat nabij Girgaon Chowpatty.

De tunnel wordt gegraven met behulp van een tunnelboormachine (TBM) &#8212 ; Mavala. De BMC begon in januari 2021 met het graven van de eerste tunnel vanaf het PDP-uiteinde, en de eerste doorbraak vond plaats in januari 2022 aan het Chowpatty-uiteinde en later in april van dat jaar begonnen de boorwerkzaamheden voor de tweede tunnel.

< p>De dubbele tunnels hebben elk drie afzonderlijke rijbanen voor voertuigen, en zullen worden uitgerust met een geavanceerd rampenbestendig systeem en een saccardo-ventilatiesysteem.

Lees ook

Wankhede voegt vermeende chats met SRK toe aan petitie

Shinde, burgerambtenaren bespreken aparte DCPR voor Koliwada en Gaothan re…< figuur class="non_premium_icon">Jiva Pandu Gavit on Monday Interview: 'Govt accepteerde niet alleen de meeste van onze…

< /figuur>MHADA houdt 84 HIG-flats buiten de loterij

Gebouwd tegen een kostprijs van meer dan Rs 12.000 crore, zal de MCRP naar verwachting de reistijd tussen Marine Drive en Worli terugbrengen tot 10 minuten, wat momenteel 45 minuten duurt tijdens piekuren uur.