MP Board 12:e resultat 2023: Meriterande studenter att få bärbara datorer, alla toppers belönades med e-skotrar

0
52

MPBSE MP Board Class 12:e resultat 2023 Uppdateringar: Madhya Pradesh Board of Secondary Education (MPBSE) tillkännagav nyligen klass 12-resultat den 25 maj. Några dagar efter att resultatet tillkännagavs tillkännagav statschefen Minister Shivraj Singh Chouhan har meddelat att bärbara datorer kommer att delas ut till alla meriterade studenter.

Chouhan har meddelat att bärbara datorer kommer att ges till mer än 78 000 meriterade studenter som har fått mer än 75 procent i klass 12-resultat den här gången. Utöver det kommer MP-styrelsen denna gång även att premiera toppers med e-skotrar. Tidigare brukade statens styrelse distribuera e-skotrar endast till kvinnliga toppers, men den här gången kommer manliga toppers även att belönas med e-skotrar.

Den här gången har den totala andelen godkända noterats till 55,28 procent. Flickor har överträffat pojkarna totalt då de fick 58,75 procent godkänt, medan pojkar fick 52,00 procent. Totalt 729426 elever dök upp i klass 12 prov, varav 353989 var flickor och 375437 var pojkar.

Den här gången, i Commerce stream, registrerades den totala andelen godkända till 57,37 procent. Inom Science registrerades den totala andelen godkända till 66,07 procent, och den totala andelen godkända för Humanities stream är 44,95 procent.

Elever som tog provet kan kontrollera sina resultat på den officiella webbplatsen – mpbse. nic.in, mpbse.mponline.gov.in, mpresults.nic.in och madhyapradesh.shiksha.

 

Läs även

CHSE Odisha +2 resultat 2023 Live Updates: Arts , resultat av yrkeskurser…

CHSE Odisha +2 Resultat 2023 (Ut): Webbplatser för att kontrollera 12:e resultaten (orissar…

Odisha Plus Two Results 2023 deklarerade på orissaresults.nic.in, chseodisha…

AP EAMCET/EAPCET 2023 resultatdatum meddelat; här kan du kontrollera

Under tiden interagerade ministern också med elever nyligen, där han rådde barn att sikta högt, vara hängivna och ha respekt för föräldrar och lärare.

© IE Online Media Services Pvt Ltd