Men kan gerechtsdeurwaarders niet belasteren door sociale media te gebruiken, zegt de Hoge Raad

0
51

Men kan gerechtsdeurwaarders niet belasteren door sociale media te gebruiken, merkte het Hooggerechtshof dinsdag op terwijl het een pleidooi verwierp tegen een bevel van het Hooggerechtshof van Madhya Pradesh dat een man veroordeelde tot 10 dagen gevangenisstraf wegens beschuldigingen van corruptie tegen een districtsrechter.

>

Een vakantiebank van Justitie Bela M Trivedi en Justitie Prashant Kumar Mishra zeiden niet geneigd te zijn zich in de zaak te mengen.

“Alleen omdat u geen gunstig bevel krijgt, betekent niet dat u de gerechtsdeurwaarder belastert. Onafhankelijkheid van (de) rechterlijke macht betekent niet alleen onafhankelijkheid van (de) uitvoerende macht, maar ook van externe krachten. Dit moet ook een les zijn voor anderen.

“Hij had twee keer moeten nadenken voordat hij de gerechtsdeurwaarder belasterde. Hij belasterde de gerechtsdeurwaarder. Denk aan de imagoschade van de gerechtsdeurwaarder,” Rechter Trivedi merkte mondeling op.
De raadsman die voor indiener verscheen, verzocht het Hooggerechtshof om clementie en zei dat de gevangenisstraf buitensporig was.

De advocaat zei dat dit een zaak is die betrekking heeft op persoonlijke vrijheid en de verzoeker zit al sinds 27 mei in de gevangenis.

De hoogste rechtbank merkte toen op: “We zijn hier om te beslissen over de wet, niet om genade te tonen.” Vooral voor zulke personen.” De apex-rechtbank behandelde een pleidooi dat was ingediend door Krishna Kumar Raghuvanshi en betwistte de uitspraak van het hooggerechtshof in een suo motu strafrechtelijke minachtingzaak die tegen hem was aangespannen wegens beschuldigingen van corruptie tegen een districtsrechter.

Lees ook

Worstelaars' protest: Trust politieonderzoek, zegt Anurag Thakur; Tikait belt …

Instorting standbeeld Saptarishi: regering vecht tegen beschuldigingen van corruptie, sc… ” />

Recent afgestudeerde, oudere vrouw – nieuwe opflakkering in Manipur laat meer br…

Wrestlers' protest: het verhaal tot nu toe

De procedure tegen Raghuvanshi werd ingeleid naar aanleiding van een verwijzing van aanvullende districtsrechter SPS Bandela op grond van sectie 15(2) van de Contempt of Courts Act. De verwijzing was gebaseerd op Raghuvanshi's verzet tegen de bevelen van de rechtbank in een tempelgerelateerd geschil en zijn verspreiding van een brief waarin hij het imago, de reputatie en het prestige van de rechtbank belasterde via WhatsApp.