Manipur-sammenstøt: Kongressen søker presidentens inngripen

0
63

For å hevde at det er et “alvorlig underskudd” i innsatsen til BJP-regjeringen i Manipur for å begrense brannstiftelse og vold i staten, møtte en kongressdelegasjon president Droupadi Murmu på tirsdag og søkte hennes intervensjon for å løse problemet.

Partiet krevde også dannelse av en undersøkelseskommisjon på høyt nivå ledet av en fungerende eller pensjonert høyesterettsdommer.

En delegasjon ledet av kongresspresident Mallikarjun Kharge ga Murmu et memorandum med et 12-punkts charter med krav for å bidra til å gjenopprette fred og normalitet i Manipur.

Les også | Mareritt for sikkerhetsstyrker i Manipur: Våpen og ammunisjon i hendene på ondsinnede

Kongressens kommunikasjonssjef Jairam Ramesh fortalte senere til media at Manipur brenner på grunn av BJPs politikk med «splittelse og polarisering». Han sa: “Det er etterretningssvikt, administrativ svikt og politisk svikt i Manipur.”

Under møtet fortalte partidelegasjonen presidenten at det er “alvorlig underskudd” i innsatsen til den BJP-ledede statsregjeringen for å begrense brannstiftelse og vold. “Hvis det ble tatt konkrete grep 3. mai kveld for å forhindre brannstiftelse i bakkedistrikter, ville ikke situasjonen ha forverret seg så mye,” het det i notatet.

Foruten Kharge inkluderte delegasjonen tidligere sjefsminister for Manipur Okram Ibobi Singh, seniorpartiledere KC Venugopal og Mukul Wasnik, tidligere visesjefminister Gaikhangam og statskongresspresident Keisham Megchachandra Singh, i tillegg til partiets ansvarlige for Manipur, Bhakta Charan Das.

Delegasjonen oppfordret Murmu til å be senteret om å “umiddelbart treffe alle mulige tiltak for å kontrollere og begrense alle militante grupper [inkludert de som er under stans av operasjoner] og sikre at alle væpnede sivile grupper blir stoppet umiddelbart ved å iverksette passende tiltak.”

Les også

Saptarishi-statuen kollapser: regjeringen kjemper tilbake korrupsjonsanklager, scul.. .

Hindu kvinner& #039;s bønn om rett til å tilbe opprettholdes: HC på Gyanvapi

Nylig uteksaminert, eldre kvinne – frisk oppblussing i Manipur gir mer br…

Wrestlers' protest: Historien så langt

I notatet sa partiet at senteret burde ta skritt for rehabilitering av fordrevne og krevde betaling av “verdig og rimelig erstatning for tap av liv, eiendom og alle andre ting som er berørt til alle ofre og berørte personer.”

© The Indian Express (P) Ltd