Juridische strijd over de Devas-Antrix-deal bereikt de kust van Mauritius

0
46

Een langslepende juridische strijd tussen de buitenlandse investeerders in de ruimtevaartonderneming Devas Multimedia Pvt Ltd uit Bengaluru en de Indiase autoriteiten over de nietigverklaring van een satellietdeal uit 2005 met de commerciële tak van de Indian Space Research Organization, Antrix Corp, is nu bereikte de kust van Mauritius toen het Indiase Department of Space er naar verluidt bij de autoriteiten in Mauritius op aandrong om de controle over te nemen over drie op Mauritius gevestigde bedrijven die dienden als de buitenlandse investeringsroute in Devas Multimedia Pvt Ltd.

De drie Mauritius- gebaseerde investeerders in Devas – CC/Devas Mauritius Ltd, Telcom Devas Mauritius Ltd en Devas Employees Mauritius Pvt Ltd — samen met Devas Multimedia America Inc, een Amerikaanse tak van Devas, hebben op 11 mei een Amerikaanse federale rechtbank benaderd om een ​​bevel voor hun Delaware, In de VS gevestigde moederbedrijven om tussenbeide te komen bij pogingen om de Mauritius-avatars van de investeerders te liquideren.

De stap van de Mauritius-autoriteiten om de controle over te nemen over de drie Mauritius-bedrijven die in Devas investeerden, maakt deel uit van een langdurige juridische strijd tussen de Indiase autoriteiten en de Devas Multimedia-investeerders over een mislukte satellietovereenkomst uit 2005 die heeft geresulteerd in schadevergoedingen van maximaal $ 1,3 miljard door internationale arbitragetribunalen ten gunste van Devas Multimedia en zijn buitenlandse investeerders.

Op basis van een pleidooi van Antrix Corp heeft het National Company Law Tribunal in India twee jaar geleden de liquidatie van Devas Multimedia in India bevolen op beschuldiging van fraude bij de oprichting ervan. Het bevel werd eerder dit jaar bevestigd door het Hooggerechtshof van India.

De drie Mauritius-investeerders in Devas Multimedia hebben de Amerikaanse federale rechtbank voor het westelijke district van Washington benaderd voor erkenning van CCDM Holdings, LLC, Telcom Devas, LLC en Devas Employees Fund US, LLC samen als “de Delaware-ouders” van de Mauritius-firma's om tussenbeide te komen in de voortdurende inspanningen van de Mauritius-autoriteiten – in opdracht van de DoS – om ze te liquideren.

Lees ook

Wrestlers' protest: Trust politieonderzoek, zegt Anurag Thakur; Tikait belt …Panel onder leiding van ex-HC-rechter om geweld in Manipur te onderzoeken, vredescomité wordt… 3.jpg?resize=450,250″ />

'Hallo, meneer Modi': Rahul Gandhi grapt, zegt 'neem aan dat mijn telefoon wordt afgeluisterd'

Geweld in Manipur: Amit Shah bezoekt opvangkampen Meitei en Kuki, verzekert…

“Vier weken geleden liet een Mauritiaanse overheidsinstantie de Mauritiaanse aandeelhouders weten dat – op basis van inlichtingen verkregen van een buitenlandse autoriteit, later bevestigd als India's Department of Space – het was van plan hun zakelijke licenties in te trekken en de controle over de bedrijven over te nemen. De Mauritiaanse aandeelhouders hebben een tijdelijk bevel gekregen van een Mauritiaanse rechtbank,” werd de Amerikaanse rechtbank verteld in een op 11 mei ingediende motie voor erkenning van de “Delaware-ouders” van de Mauritius-investeerders.

© The Indian Express ( P) Ltd