Japans statsministers sønn vil trekke seg etter offentlig harme over privat fest i offisiell residens

0
65

Den japanske statsministeren Fumio Kishida sa mandag at sønnen hans trekker seg som sin utøvende politiske sekretær for å ta ansvar for å bruke statsministerboligen til en privat fest der festlighetene ble avslørt i magasinbilder som utløste offentlig harme.

Shotaro Kishida, farens eksekutivsekretær for politiske anliggender og eldste sønn, inviterte en gruppe mennesker inkludert slektninger til en årsavslutningsfest 30. desember i statsministerens offisielle bolig.

Bilder publisert av det ukentlige magasinet Shukan Bunshun som viser Kishida’s sønn og hans slektninger poserer i trapper med rød løper i en etterligning av gruppebilder tatt av nyutnevnte kabinetter, med sønnen i sentrum – stillingen forbeholdt statsministeren. Andre bilder viste gjester som sto på et podium som om de holdt en pressekonferanse.

“Som sekretær for (statsministerens) politiske anliggender, en offentlig stilling, var handlingene hans upassende, og jeg bestemte meg for å erstatte ham for å få ham til å ta ansvar,” sa Kishida til journalister mandag kveld. Han sa at sønnen hans vil bli erstattet med en annen sekretær, Takayoshi Yamamoto, på torsdag.

Kishida erkjente at han kort hadde hilst på gjestene, men sa at han ikke ble på middagsselskapet. Han sa at han irettesatte sønnen alvorlig for partiet, men det klarte ikke å dempe pågående kritikk fra opposisjonslovgivere og offentlig forargelse som har presset ned støtterangeringene hans.

Kishida utnevnte sønnen til politikksekretær, en av åtte sekretærstillinger for statsministeren, i oktober. Utnevnelsen, sett på som et skritt i å stelle ham som hans arving, ble kritisert som nepotisme, som er vanlig i japansk politikk, lenge dominert av arvelige lovgivere. Sønnen hans var tidligere farens private sekretær.

Det var ikke første gang sønnen til Kishida har blitt kritisert for å ha brukt sin offisielle stilling til private aktiviteter. Han ble irettesatt for å ha brukt ambassadebiler til privat sightseeing i Storbritannia og Paris og for å ha kjøpt suvenirer til statsrådsmedlemmer på et luksuriøst varehus i London da han fulgte faren på turer.

Annonse

Chiefkabinettsekretær Hirokazu Matsuno tidligere kalte sønnens fest i den offisielle residensen “upassende” og lovet å sikre riktig forvaltning av anlegget for å forhindre fremtidig misbruk.

Les også

Kasteløs utopi: Religiøs gruppe i California støtter lovforslaget om å forby kastedisk…

Kinas unge kan ikke finne jobb. Xi Jinping sier «spis bitterhet».

I forkant av avstemningen i husets gjeldstak støtter Biden demokratene og McCarthy …

Se: Amerikansk militær publiserer video av kinesiske jagerflys 'usikre, aggre…

Den nesten 100 år gamle bygningen var tidligere statsminister' 8217;s kontor og ble boligkvarteret i 2005 da et nytt kontor ble bygget.